Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tort49

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
tort49 2021.03.24 22:22:01
@DarthVader:
"A jogsértés megítélése szempontjából jelentősége van a közlés céljának, hogy annak kifejtésére közéleti vita keretében került sor, továbbá, hogy a véleménynyilvánítót megilleti a stílusválasztás szabadsága. A sérelmezett közlés tartalmának és formájának megítéléséhez szükséges a cikk mondanivalójának és az adott közlés szövegösszefüggésben való vizsgálata."
www.kuria-birosag.hu/hu/sajto/tajekoztato-kozosseghez-tartozassal-osszefuggo-szemelyisegi-jog-megsertese-targyaban-indult

Ez a Kúria indoklásából van, azaz: de igen, ők alaposan megvizsgálták a cikket és annak értelmezési lehetőségeit. Tóta W.-nek joga van szabadon stílust választani, csak nem ironizálhat a magyarokon/magyar nemzeten/hunokon/kipcsákokon stb.
tort49 2021.03.25 12:57:25
@velőtanya:
A mandineres kommentelők biztos erről álmodnak... (és keveslik a mostani pénzbüntetést).

Ahogy a Kúria döntése után hasonló ügyek, feljentések várhatók:
"A „Tégy a magyargyűlölet ellen!” arra kér Nemzeti Jogvédő Szolgálat nevében minden felelősen gondolkodó, tettre kész magyar embert, hogy kísérjék figyelemmel a hazai és külföldi sajtó, illetve közélet magyarsággal, kereszténységgel kapcsolatos megnyilvánulásait. Ha pedig a magyar nemzet méltóságát és/vagy kereszténységet súlyosan sértő, gyalázkodó írást, megszólalást észlelnek, jelentsék be haladéktalanul a Nemzeti Jogvédő Szolgálatnak."
(a mostani ügyet is az NJSZ és vezetője, Gaudi-Nagy Tamás vitte végig a Kúriáig)
vasarnap.hu/2021/03/24/elitelte-a-kuria-az-oseinket-budos-magyar-migransoknak-nevezo-hvg-s-ujsagirot/
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
tort49 2021.03.24 11:14:26
@Grrr...: Jó az 2. helynek is a csehek mögött (ha kivesszük a 4 ezer lakosú "országokat", azaz Gibraltárt és San Marinot). De a friss Montenegro-i halálozási adatot még be kell várni, bár valószínűleg sajnos őket is "megelőztük...
   "A szerző szája íze szerint válogatott adatok, hiányos szakirodalmi feldolgozottság, manipulált tárgyévek, az olvasó véleményét befolyásoló, tárgyhoz nem tartozó kommentárok, és összességében lusta és rossz tudományos tevékenység jellemzi a munkát. Az, hogy a kötet magyar és német kiadása…..
tort49 2020.05.22 10:40:31
@pfúj: az egy dolog, hogy "libsi" történészek mit írnak VLB könyvéről, de a Magyar Hírlapban (!) Babucs Zoltán (Magyarságkutató Intézet) is erősen kritizálta, lényegében lekomcsizta a szerzőt: :-)

"Szintén e kiadó jóvoltából vehető kézbe Veszprémy L. Bernát Gyilkos irodák című kötete, amely a magyar államapparátus holokausztban való részvételét taglalja. Végső konklúzióját olvasva, miszerint „a magyar közigazgatás holokausztban érintett alkalmazottjai tettestársak voltak egy népirtásban”, azt gondolhatjuk, hogy egy 1989 előtti könyvvel van dolgunk. A sztálini és benesi hagyományok nyomán a szerző igyekezne visszahozni a köztudatba a bűnös nemzet terminust: családtagjaikkal együtt most „csak” egymillió magyart vádolt meg. Idővel sorra kerülnek a honvédek, a munkások, a parasztok és a teljes akkor élt magyar társadalom. Ezt évtizedeken keresztül sulykolták belénk a magyarul beszélő moszkoviták, a mostani új történészgeneráció pedig úgy látszik, ismét elővette. Ami legalább akkora esztelenség, mintha valaki második világháborús kézigránáttal állna neki zsonglőrködni."

Dúl a belső harc a nernyikek között
tort49 2020.05.22 22:51:53
@zsirafablak: GA-t nem lehet egy kalap alá venni VLB-vel. GA-nak a történészi tevékenysége nem szolgálja a NER emlekézetpolitikaját, lásd pl. a legutóbbi vitáját Máthé Áron nernyikkel a fehérterrorról és Horthyról.
A Clio Intézet támogatása persze kormányzati döntéssel született, de nem a PS és Szakács Árpád szint. Ez van, nem minden fekete és fehér.
       1956. november másodikán két cikke is megjelent Németh Lászlónak.      Az Irodalmi Újságban ezt írta (ez a híres Emelkedő nemzet cikk)     "Az igaz, hogy a Tanácsköztársaság bukását követő ellenforradalom elsikkasztotta a magyar forradalmat, s Habsburg-császár nélkül, de súlyosabb…..
tort49 2019.11.04 22:27:43
Érdekes olvasmány Németh Lászlónak a szintén akkor írt, de csak 2011-ben kiadott esszéje a magyar forradalomról, szocializmusról (harmadik útról):
epa.oszk.hu/01300/01343/00111/pdf/EPA_01343_hitel_20110502-84819.pdf

(A kísérőszöveg szerint e kézirat 1956 novemberben készült, de a szöveg egyes részei tovább/átírásra utalnak.)

A pontosság kedvéért érdemes megjegyezni, hogy Németh László 1957 márciusában nem utasította vissza a Kossuth-díjat, de személyesen nem vette át. A mellékelt kép 1968 nyarán készült, Kádár János látogatásakor az írószövetségben (ami egy másik érdekes történet).