Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gergoba

38 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bienvenue! Nyége a Várnak 2011.09.03 14:45:00
Az elmúlt pár napban a neptunon próbáltam órákat cserélni ,nem...A srácoknak csak a jövő héten indul el a suller szóval itt még tartja magát a nyár, és ehhez az időjárás is asszisztál kedvesen,épp csak annyit esik amennyit nagyon muszáj. A fiúkkal sokat focizunk, biciklizünk,…..
Bienvenue! Első pár nap 2011.08.28 20:21:00
   Tegnap délelőtt bejártam Colmart, bár azt hiszem a javát még koránt se láttam. Nem leszek valami költői: Baromi szép.A kellemes városnézés után a fiúkkal és Mátéval megebédeltünk a templom egyik kistermében a helyi GYÖMÖSZ tagjaival:)-Mivel Mátéék is…..
Disszidálás! Közlekedési morál 2008.11.19 19:46:00
Jelentős az eltéréseket fedezhetünk fel a két ország közlekedési kulturáját összehasonlítva. Ezzel gondolom nem árultam el nagy meglepetést, de nézzünk azért egy pár konkrét esetet, itt-ott videóval.  Bunkók itt is vannak, csikket is dobnak ki az ablakon, a követési…..
Disszidálás! Hollandia 2008.11.16 12:26:00
Ha az ember eleve külföldön lakik (él), akkor is külföldön van, ha külföldre (3. országba) megy? Mitől ezerszer kúlabbak a hollandok, mint a németek? Kapok-e végre valami rendes kabátot magamnak? Lesz-e egy ember is, aki nem beszél angolul? Tudunk-e újat mutatni Jakabnak Kína és…..
Disszidálás! Művész úr 2008.11.14 17:52:00
Írtuk korábban, hogy Jakab hamarosan részt fog venni az első hivatalos fotózáson. Tegnap megkaptuk a végeredményt is, melyet cenzúrázatlanul elétek tárunk. Egy fura műfaj élvezői lehettek így: hagyományos fotókról készült digitális felvételeket láthattok ugyanis. A végén…..
Disszidálás! Pénz 2008.11.14 15:58:00
Az alábbi bejegyzésben megpróbáljuk röviden – de semennyire sem szakszerűen – összefoglalni, amit eddig a nagyvilágban tapasztaltunk illetve olvastunk azzal kapcsolatban, milyen anyagi támogatásra számíthatnak azok a szülők, elsősorban anyukák, akik nem kevesebbet…..
Disszidálás! No komment 2008.11.12 19:27:00
  ..
Disszidálás! Jakab, a hős 2008.11.10 16:13:00
Amint azt sejteni lehetett, elérkezett november tizedike, amikor a dokinéninél meg kell jelennünk INJEKCIÒadás céljából.Reggel 3/4 8-kor indultunk, apu és anyu egy kicsit jobban is izgult, mint az, aki kapja. Végül a doktornő fél kilenckor megindult felé és tette, amit tennie…..
És íme a híres Márton-napi liba receptje: Jó étvágyat!   Wir genossen heute mit Freunden aus dem Haus diese Gans als genial leckeres Martinsgansessen. Dazu hatten wir dieses als Weihnachtsgans mit Bratäpfeln betitelte Rezept ausprobiert. Geschickterweise konnten wir dadurch noch…..
Disszidálás! Jakab a gyárban 2008.11.09 17:49:00
Képzeljétek, kedves Olvasók, már megint egy szuper helyen voltunk, és a legjobb az egészben, hogy nem kellett csak 2.7 km-t autózni, szóval akármikor visszamehetünk majd, még gyalog is, olyan jó volt. A hely neve Zollverein. Essen külvárosában van, ez volt a Ruhr-vidék egyik…..
Szeptember elseje, Jakab születése óta folyamatosan bővülünk, hadd mutatkozzon ezért most az is be, akit még esetleg nem láttatok.  Csumpi, a majom csak ma érkezett, de máris szívébe zárta a nagyfőnököt. A csapat tagjai jobbról balra: Bubu, Lófeji, Márti, Mazsola, Etus,…..
Rég írtunk már, mert igazából azon kívül, hogy reggel dolgozni megyünk, illetve Kingáék sétálni mennek a közeli temető melletti parkba (ahol nyuszik szaladgálnak) nem sok minden történt. Egy-két családtaggal azért bővültünk, álljon itt most egyikük, Furci köszötője:…..
Disszidálás! Münster 2008.11.02 11:27:00
Ha az embernek gyereke van, nem kell feltétlenül csak a környékbeli utcákig merészkednie séta, vagy bevásárlás ürügyén, hogy aztán évek múlva is csak a pelenkaárakról, vagy fogzásról tudjon beszélni, ha egyszer végre felnőtt társaságba kerül. Ezért mi is útnak eredtünk,…..
Disszidálás! Jakab mindennapjai 2008.11.01 09:08:00
Hűséges olvasóink ezúttal betekintést nyerhetnek Jakab ügyes-bajos dolgaiba, bepillantunk a kulisszák mögé, és hogy ne kelljen sokat olvasni, a képekre koncentrálunk. Kéri amúgy, hogy adjam át üdvözletét nektek. Tessék: Szeptember elsején születtem: okos vagyok.    …..
Ha bankba jársz, legalább 3 apró különbséget fedezhetsz fel:Mindenhol van bankszámlakivonat-nyomtató automata az előtérben, ahova csak bedugod a kártyát és rögtön ott van a papír a legújabb tranzakciókkal és az egyenleggel a kezedben. Pin kód sem kell.A számlakivonaton az egyes…..
A szellemes bejegyzéscím után alapvetően száraz, de sok kisbabás családot foglalkoztató témát, a baba napirendjét próbáljuk körüljárni. Mi, ha éppen nem a magas tudományokról, művészetekről beszélgetünk, javarészt ezt a kérdéskört járjuk körül. Most, hogy már 8 (!)…..
Disszidálás! Csumpi 2008.10.21 21:41:00
Utánanéztem, mind a magyar, mind a német alkotmány külön cikkelyben biztosítja a szülők azon alapjogát, hogy gyermekeiket az anyakönyvezett neveken túlmenően - idézem - "szinte bárminek, amire kedvük szottyan" nevezhetik. Így lett a mi fiunkból az utóbbi időben Csumpi.…..
Disszidálás! Előkészületek 2008.10.14 16:35:00
Lassan elérkezik a nagy nap, végre-végre valahára elfelejthetjük a sok utazást, pakolást és persze föleg egymás nélkülözését. Július óta húzódik ez az egész felkészülés, hercehurca, reméljük hát a neheze ezúttal sikerrel lezáródik és megkezdhetjük a normális…..
Disszidálás! Ruhr-vidék 2008.10.13 14:33:00
Szűkebb átmeneti pátriánkról már csak azért is érdemes pár szót szólni, mert a világ egy olyan egyedülálló helyéről van szó, amely mintegy öt és fél millió embernek ad otthont úgy, hogy története során kb 100 évente tökéletesen átalakul. A szűk értelemben vett…..
Disszidálás! IKEA 2008.10.12 16:41:00
Nagy utazók lévén fontosnak tartjuk az új helyek feltérképezését és bemutatását, de mivel eddig nem ismert embertörzsre már Dortmundban valószínűleg nem fogunk bukkanni, szorítkozzunk a globalizált világ apró helyi kilengéseire, vagy ahogy Vincent Vega fogalmazta: it´s the…..
Disszidálás! Képes beszámoló 2008.10.10 14:17:00
..
Németországban a kaján lehet spórolni. Ez elsősorban az egyedül az élelmiszereket terhelő 7%-os áfa miatt van. Amúgy a merverstejer 19%.Nézzük először a legfontosabbat, a sört. Ha nem ragaszkodunk valamelyik agyonreklámozott prémiumtermékhez (Krombacher, Paulaner, Becks) hanem…..
Disszidálás! Fejlemények 2008.10.09 10:45:00
A tegnapi rendkívüli vezetői értekezleten végre betekintést nyerhettünk a cég eladásáról szóló tervekbe, folyamatokba. Itt volt az ideje, mert kezdtek egy kicsit idegesek lenni az emberek, már én is azon törtem a fejem, hogyan mondjam meg a tulajoknak, hogy miután most…..
Jót és rosszat egyaránt hozott a hétvége, és még vasárnap ráadásul hátravan, főleg az utóbbiban bővelkedtünk sajnos. Amint azt korábban írtam, heves megfázás let úrrá rajtam...   ... így, tartva attól, hogy a többiekre is átragad, elkülönítve aludtam, maszkot…..
Kedves résztvevők, drága bloggerek! Köszönjünk mindekinek a részvételt, most végre eljött az igazság pillanata. A sorsolás sikeresen befejeződött, megvannak a nyertesek. Tadaam! Az Ipod Classic-ot nyerte: photobox.blog.hu Az egyik Ipod nanot nyerte: nagymosoly.blog.hu A másik Ipod…..
gergoba 2008.10.04 09:24:21