Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A_csendes_többség_tagja

48 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A környék várait meglátogatva választottam ki ezt a helyet, hiszen az étlap somlóit is igért. A csokoládő csak diszitésként volt használva, az ize megfelelő volt, a hab kicsit édesnek tűnt. Sajnos a mellékelt narancs csak növelte az édességet, még úgy is, hogy nem ettem meg. Nekem egy kicsit…..
A Dunakanyarból a fővárosba tartva választottuk ezt az éttermet egy vasárnapi ebédre. Bár a honlap képei alapján ismét egy kelyhes somlóira számítottam, de teljesen más kaptam. Bőséges adag, mind a csokiöntet, mind a hab tekintetében. És nemcsak a mennyiség, de az íz is nagyon ott volt. Sok próba…..
A Dég-i Festetics Kastély meglátogatása után autóztunk el ebbe az étterembe, bízva abban, hogy a Balaton mellett, a túrista szerzonon kívül is nyitva lesz.  Az első meglepetés az volt, hogy szinte tele volt, az étlapon pedig bőséges választék. Ahogy a képeken is átjön, elég tisztességes adagot…..
Kicsit nehezített volt az indulás, mivel a navigáció nem akart az étteremhez vezetni minket. És sajnos a kelyhes verzió sem tartozik a kedvenciem közé, hiszen - ahogy a képen is jól látható - erősen korlátozza a csokiöntet mennyiségét.   A csokiöntetről nem is igen tudok véleményt mondani, mert a…..
A Bory-vár látogatását terveztük és ehhez kerestem somlóit is kínáló éttermet a közelben. A somlóiban nem csalódtam, bár a teljes számla végösszege kissé mellbevágó volt. A méret tisztességes, mind a csokiöntet, mind a hab elég és jó ízű.  Amint a képen is látható, a rétegek rendben és…..
A hétvégi kirándulást kötöttük össze ennek az étteremnek a meglátogatásával és a tervezett somlóis teszttel. Ez utóbbi nem a várakozások szerint alakult. Az adag megfelelő - talán kicsit sok is - mind a csokiöntet, mind a hab megfelelő izű. És sajnos ezután jött a csalódás, a tészte rész…..
A Nádasdladányi Nádasdy-kastély meglátogatása előtt, nem véletlenül látogattuk meg az éttermet. Komoly meglepetés volt. Nemcsak a somlói volt jó ízű, de a többi fogás is és la nagy forgalmon látszódott, hogy sokan mások is meg vannak elégedve a minőséggel. Az adag nem volt nagy, de pont…..
A Nemzeti Kegyhely meglátogatäsänak részeként tértünk be az étterembe, amely a zarándokházban található. Szép nagy adagot kaptam, az egyébként izletes ebéd lezárásaként. A csokival kicsit spóroltak - emiatt is folyamatosan száraznak tűnt a tészta - de nem volt édes, ahogy vártam. A hab is a…..
A nagy tányér a koncepció lényege ebben az étteremben, vagy csak nem tartanak külön tányért a desszerteknek. Az én hibám, de nem tudtam rájönni, mivel volt megszórva az alkotás, igazából nem éreztem, hogy bármit hozzáadna az ízekhez. A csoki és a hab enyhén édes volt, számomra édesebb a…..
Egy esősebb napon tértünk be ebbe az étterembe. A somlóit nemcsak az étlap, de a szokásos krétás felírás is hírdette. A tányér megérkezése után még nem sejtettem a retőzködő cukor mennyiségét, bár az egyértelmű volt, hogy nagy az adaga, a csokit spórolósan, a habot viszont bőven mérték. A…..
Utószezoni nyaralásra tartottunk, amikor végre találtunk egy nyitva tartó éttermet. Megérte a keresést. Amint a képeken látszódik kehelyben szolgálták fel, ami erősen megnehezítette a fényképek készítését. A csik kellemesen kesernyés volt és a habon sem éreztem a "szokásos" erős…..
A Thúry-vár megtekintése után tértünk be az étterembe, amit nem annyira egyszerű megtalálni. Az ételek jók voltak, az étterem izléses belső kialakítással rendelkezett. A somlóival vegyesek az érzéseim, de már az étlap is jelezte, hogy "kastélydombi módra" készült darabról van szó.   Ahogy a képen…..
Egy visegrádi kirándulás részeként látogattunk meg az éttermet Szentendrén. A kiválasztott ételek finomak voltak, a somlóiról ez már nem mondható el.  Kezdjük a pozitívumokkal. Mind a csokiöntet, mind a hab olyan volt, amilyen elvárhatü. Sajnos ezzel le is zárult a jók sora. Első falatként…..
A Tisza-tavi Ökocentrum meglátogatása után tértünk be ebbe az étterembe. Természetesen a somlói galuska miatt választottuk ezt, és mert hagyományos választékot kínált. Az adag mérete megfelelő, bár az extra diszitésekkel akadt gondom. Édesebbé teték az egészet és a piros "málna", valami cukorka…..
A Reptár megtekintése és egy Tisza-parti séta után tértünk be az étterembe.  Az adag normál méretű, csak optikaliag van feltuningolva a tálalás által. A csokiöntet tökéletes, semmi cukor iz, sajnos ugyanez már nem elmondható a habra. 1:1. A piskóta általánosságban rendben volt izre. A lent…..
Na meg az ár, de ez 2 év után nem meglepő. Hosszú idő után újra betértünk ebbe a Szada szélén található étterembe. Sosem csalódtunk a konyhájában, így eljött az ideje egy ismétlő tesztnek. Első ránézésre a tányér formája tűnt másnak, és otthon összeahsonlítva a korábbival, valóban. Kerekre…..
A Majk-i remeteség meglátogatása után kerestük fel ezt az éttermet Kecskéden, természetesen célirányosan.   Az adag már első nézésre megfefelő nagyságú, bár kicsit több csokit és habot szivesen fogadtam volna. A csoki nem voltkeserű, csak enyhén édes, még éppen elment. A hab is csak kissé volt…..
Egy visegrádi kirándulásból visszatérőben tértünk be ebbe az étterembe. S ha már itt voltunk, a somlói is ki lett próbálva. Nem lett frenetikus élmény. A csokiöntet a helyén, nem édes és az adaghoz képes elég is. A hab már kicsit sok, és sajnos cukrozott, ami át is jön az ízeken. A piskóta…..
Egy Alcsútdobozi kirándulásból visszafelé tartva álltunk meg ennél az étteremnél. Már a csészés tálalás gyanús volt, és sajnos a többi nem cáfolt rá erre a gyanúra. Csoki öntet annyit volt, ami az első fényképen látszódik, igy arról nem is tudok többet írni. A hab elegendő volt, de eléggé…..
A vadászati kiállitás megtekintésére érkeztünk Hatvanba, így jutottunk el ebbe a vendéglőbe. Kellemes méretű adag és már az első kóstolás csodálatos volt: a csokiöntetben semmi édesség nincs. Tökéletes!A hab is rendben, nem cukrozott flakonos, és szép mennyiség, izlésesen elrendezve. A tészta…..
Hollókői kiránduláshoz kapcsolódva látogattunk el az étterembe. Szép adagnak tűnt a somlói, a végére kiderült. hogy a csésze felét a hab tette ki. Ez nem gond, az már inkább hogy az egész összhatása nagyon édes volt. A csoki öntetet nem igazán lehetett külön megízlelni, így arról nem tudok…..
A családi nyaralás utolsó felvonásaként tértünk be ebbe az étterembe. Az adag jónak nézett ki - az is volt - de már a kihozatalnál gyanúm támadt. A hab beteritett mindent és egy kis csokoládé foltot sem láttam. Sajnos a gyanú beigazolódott. A hab jó izű, és bőségesen elég volt, a szép mennyiségű…..
Egy gyors ebéd miatt tértünk be ebbe az étterembe. S ha már szerepelt az étlapon a somlói sem maradhatott ki.   A tálalás a divatnak megfelelően szétterülős. A csokit itt is csak díszítésnek használták, bár mivel kimondottan édes volt, így nagyon nem bántam. A hab elegendő volt, minőségre is…..
Keszthelyi múzeumlátogatáshoz kapcsolódóan lett kiválasztva előre ez az étterem. És - minden szempontból - nagyon jó választásnak bizonyult.   Az adag megfelelő. Az én ízlésemnek a csoki lehetett volna kicsivel több is, ami nagyon jó ízű, nem édes.   A hab elegendő és kellemes ízű, állagú. A…..
Egy hosszabb kiránduás részeként álltunk meg itt. Az adag pont jó, se nem sok, se nem kevés. Sajnos a csokival spóroltak, csak díszitésnek szánták, nem hozzávalónak. Pedig - amit külön is meg tudtam kóstolni - jó ízű, nem édes volt.   A hab rendben, elegendő és nem édes. A tészták is rendben,…..