Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LaszloPal

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi történik akkor, ha úgy érezzük, nem tájékoztattak megfelelően egy termék tulajdonságairól? Olvasónk úgy gondolja, azzal hogy nem hívták fel a figyelmét arra, hogy az új mobilja 32 bites, megtévesztették, és most szeretne valami megoldást. Ám az a helyzet, hogy ha az ellenkezőjét sem állították,…..
LaszloPal 2019.11.06 13:43:20
@Jake Peralta:

Köszönöm a hozzászólóknak a kommenteket, sajnos számos egyén részéről minimális együttérzést sem váltott ki a dolog.
Ami a problémám, hogy sem a gyártótól, sem a forgalmazóktól nem kaptam KORREKT tájékoztatást az Android verziójáról a vásárlás előtt! Csak ennyit vártam volna el tőlük!!!

Amint írtam, a készüléken a 32 bites Android semmilyen észérvvel nem magyarázható! Ezt továbbra is fenntartom!

Igazolásul álljon itt egy idézet " Nearly 90 percent of today’s Android devices deploy a 64-bit capable version of the OS (version 5.0 and above). ( forrás: www.arm.com/blogs/blueprint/android-64bit-future-mobile) Csak emlékeztetőül: a telefonom 2018 májusában jött ki Android 8.1-gyel.

Mint említettem a gyártótól és a magyarországi forgalmazóktól csak KORREKT tájékoztatást vártam volna el a vásárlás előtt. A telefont tesztelő "szakértők" (vagy hárman) minimum FELÜLETESEK/HANYAGOK voltak, hogy elnézték a problémát!

Hogy miért vártam eddig? Sok vásárlóval eddig szerte a világban arra vártunk, hogy a XIAOMI az Android 9-re való frissítéssel együtt megcsinálja a 64 bitre való átállást is. Nem tette. Az Android 9-re való frissítés, amit nemzetközi nyomásra tett meg, is csak 32 bites lett. A 64 bit nekem jobban hiányzik! Sajnos nem vagyok informatikus, hogy a telefonomat átállítsam egy másik op rendszerre, illetve sajnálnám ha a készülék ezért tönkremenne.

Az előző két hozzászólásomban van egy egy hiba, ami a gépelési képességemnek a következménye meg az ilyen kis ablaknak, amibe írok. Elnézést kérek értük!

Itteni megmozdulásomtól sem vártam sokat (nem is kaptam még annyit sem), csak volt egy kis időm és nagyobb felháborodásom az eset miatt.

Üdv Mindenkinek:

Dr. László Pál
LaszloPal 2019.11.01 06:03:03
@onlajnok: @végrehajtó helyettes:

Hello Mindenkinek!

Én posztoltam ezt! Sajnos az én hibámból került bele egy elírás!

A telefon Xiaomi Redmi S2 (és nem 2S!!!) 8 magos processzor (Snapdragon 625) 3 GB / 32 Gb-tal (ill 4/64Gb is forgalmazták). 2018 májusába került forgalomba a készülék. Tehát alig több mint egy éves! A Firstphone-nál vettem, ami nem egy kis szar üzlet (ahogy az egyik kommentelő megjegyezte), Mo-i üzlethálózata van! A telefon nem egy csúcs készülék, 41000 Ft-ért nem is vártam ilyet és nincs is rá szükségem! De a készülék processzora 64 bites ezért nem is gondoltam rá, hogy 32 bites Androidot tesznek rá! Ez a húzás semmi észérvvel nem magyarázható! Sok azonos készüléket szereltek Snapdragon 625-tel, de 64 bites Androiddal. Sehol nem kommunikálta a gyártó, egyik forgalmazó sem a honlapján hogy az Android 32 bites. A különböző ár összehasonlító portálok (argep.hu, olcsobbat.hu, arukereso.hu) annyit írtak a telefonról, hogy az op rendszer Android és nem is hajlandóak a későbbiekben sem foglalkozni a pontos specifikációval. A készülékről vásárlás előtt elolvastam a netes "szakértők" véleményét (vagy hármat), akik telefonteszteket írnak, egyik sem írta/vette észre hogy az Android 32 bites, bár volt aki futtatott ANTUTU-t is a benchmark miatt!! Az ANTUTU mutatta a problémát, de a szakértő nem vette észre! 2019.01.31-én írta meg először az egyik, hogy cserbenhagyták a Redmi S2 tulajdonosokat! A ki.....tt XIAOMI ezért nem akarta upgradelni az Androidot 8.1-ről 9-re, holott ez a támogatás jó szokása volt eddig. Az egyik selling point volt számomra a vásárlásnál!
Egy másik kommentelőnek válaszolva nem vettem volna meg a készüléket, ha tudom hogy 32 bites a szoftver. 5-6 évre vásárolok egy készüléket, így a későbbiekben biztos hátrányát látom a 32 bites rendszernek! Azok akik nem csak telefonálásra használják a jövőben megtapasztalják a hátrányait. Más fórumon olvastam, hogy bizonyos játékok és fotó alkalmazások már nem futottak a 32 biten.
Azóta a gyártó megcsinálta az Android 9 upgradet, ahogy írtam nemzetközi nyomásra, de az op rendszer maradt 64 bites. A 64 bitre való cseréhez egy általános felhasználótól nem elvárható készségek kellenek. A szakszervizekben kéne upgradelni.
Szerintem néhány éve az új Androidos készülékek már 64 bitesek és az átlagos élettartam figyelembevételével egy két éven belül nem is lesznek 32 bites Androidos mobilok.

Azért írtam a Homár blognak mivel ez volt az utolsó reményem, hogy megoldást találjak a problémára! Nem jött be! De nem segítettek az ár összehasonlító portálok sem, hogy pontos specifikációt adjanak meg! Nem hajlandóak evvel foglalkozni! A gyártó, a XIAOMI is nagy ívben beletojik az egészbe, pedig egy jól fogyó telefon volt Kínában is, az oroszoknál is Indiában is, és a Globál is jól fogyott!