Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mogz

1 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
zelefant Hotel Caramell**** 2010.11.15 00:49:00
 Felkerekedtünk hát, Beus és én, hogy egy varázslatos hétvégét töltsünk Bükfürdőn, a  4 csillagos Hotel Caramellben. Mivel 6-ig pót zh-ztam fizikából, így csak 7-kor tudtunk indulni, és fél 12-re értünk oda (Szombathelyen át). Persze busz az már nem volt, úgyhogy a…..
Röviden összefoglalnám a három szak jellemzőit, előnyeit és hátrányait. A programtervező informatikus egy jó és versenyképes szak szerintem, bár elég tömény. A matematikai rész húzósabb, de informatikai kurzusokból is van komoly felkészültséget igénylő. A szak neve a régi…..
mogz 2009.08.06 22:11:09
Üdv!
A bme-ről tudok nyilatkozni, ezt ismerem (MI).A papír nagyon is számít, azt kell mondjam. Pontosabban az számit, hogy melyik egyetemen végeztél. Statisztikákból kiderül, hogy a BME-n végzett MI-seknek a legnagyobb a kezdő átlagfizetésük az országban (nem csak az info területen, hanem minden szakot egybevetve). Ez az átlagfizetés erősen konvergál az 500.000 Ft-hoz, ez statisztika. Az, hogy mennyire lehet elhelyezkedni... nos, erre csak azt tudom mondani, hogy aki benntmarad ~3 évig az egyetemen, a jobbakat "lefoglalják" az olyan cégek, mint az IBM, Siemens, Nokia, Microsoft, és még lehetne sorolni, higyjétek el. Ez azt jelenti, hogy amint végzel az egyetemen, már mehetsz is oda dolgozni, sok esetben külföldre (Német és Svédország főleg).
A PTI-n vagy egy haverom, igy erre is van egy kis kitekintésem. Nekik is nagyon könnyű elhelyezkedni, ha jól emlékszem a statisztikákra, kezdő átlagfizetésük közvetlenül a MI után nekik a 2.

PTI-n az első pár évben nem látsz számítógépet, ha jol tudom. Papiron folyik a programozás, a matekot meg sok név alatt tanítják, de mind matek.. és naggyon elvont, kemény dió (Amikor PTI-t mondok, akkor ELTE-IK-et értek alatta). Ezzel szemben BME-n elsősorban mérnökképzés folyik: az informatika mellé igyekeznek megtanitani nekünk egyfajta mérnöki szemléletmódot. Fizikát is tanulunk, igaz csak 2 félévet.

Ahogy mondták páran, PTI ha kijön egyetemről, nagyon jól fog tudni programozni. Mást nagyon nem (persze ez is "-jeles, hiszen a programozás is változatos lehet... szoftverfejlesztés, webfejlesztés, stb). MI ilyen szempontból nyitottabb, lehet szakirányosodni sokfelé... bármi lehetsz, mire kijössz az egyetemről

Jól mondta már nemtomki (bocs:), MI gyakorlatiasabb, PTI elvontabb