Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Preemption

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Csaknem minden vallás azt hirdeti, hogy ismeri és felkínálja az egyetlen lehetséges ösvényt Istenhez. Kevés dolog létezik, mely annyira gyanús, mint ez a fajta kizárólagosság. Persze, nincsenek könnyű helyzetben. A Colgate-nek elég, ha csak annyit mond: jobban védi és hatékonyabban fehéríti a…..
Preemption 2019.10.28 20:09:13
@G. Nagy László: "Nem haragszom, de mit mond Isten?
...
A) Jót tenni fakultatív - én ezt vallom.
B) Jót tenni kötelező, s aki nem teszi, az büntetést érdemel. Aki pedig büntet, az bántja a másikat, így bűnt követ el. Ördögi kör.
..."

A) Igen, ezt említetted.
B) Ez sem igaz, és főleg hangulatkeltésnek alkalmas. Meglátásom szerint sokszor az ilyen téves ismeretek és féligazságok vezetnek keresztényellenességhez.

Az első ember hibájából bejött a bűn a világba, és azóta mindannyian a rossz oldalra születünk, ezért (örökre) meg kell hallnunk. Isten ezt nem szeretné, ezért elküldte fiát, aki meghalt helyettünk, kifizetve a tartozásunkat. Így most egy ideig ez egy áldozat által mindannyian megmenekülhetünk az örök életre. Aki igazán megtér, már nem is akar rosszakat tenni, mert Isten szeretében él. Szó szerint Isten lesz az apja. Nem valamiféle dogmatikus parancsot követ, hiszen ilyenek az újszövetség óta nincsenek is. Meggyőződésből részt vesz a szeretetben és Istenre figyelve fejlődik.
Preemption 2019.10.29 10:12:26
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A hívő eleve nem érvek vagy tények alapján hisz, hanem elsősorban a megfelelő prediszpozíció alapján."

A hit fontos, de nem kell félre tenni a józan észt. Sőt, a Biblia tanulmányozásával egészen döbbenetes összefüggések válnak világossá. Különösen, ha összevetjük a már megtörtént történelmi dolgokat az ott előre megfogalmazottakkal. Az is tény, és nem hit kérdése, hogy Jézus itt járt. Márpedig ebből számomra egyértelműen következik,hogy inkább azt próbálom megérteni, ő mit mondott, mint akár itt a fórumon részt vevő "művelt" megmondó embereket. Véleményem szerint emberileg is kicsit többet tett le az asztalra a legtöbb fotel-teológusnál.