Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szili97

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valahol szimbolikus, hogy még a Vár is beintett Viktornak - ez az egyik kerület, aminél a visszataszító mutyik ellenére a legkisebb esélyt adtam, hogy átfordulhat, mégis ez történt. Budapest mellett nagyon sok nagy és kisváros is elküldte a vérbe a Fideszt és a párt legzűrösebb, legkorruptabb arcai…..
Szili97 2019.10.23 11:24:15
Na nézzük az elvtelen koalíciókat és néhány hónapja alakult helyi civil szervezetek gyűrűjét.

Cegléd (idevalósi vagyok): A Czigle Érdekvédelmi Polgári Egyesület nevű pártot 2019. júniusában jegyezte be jogerősen a bíróság. E Egyesület fogta össze a helyi DK-t, Momentumot, Jobbikot, MSZP-t és LMP-t (a Párbeszédnek Cegléden nincs szervezete - legjobb ismeretem szerint).

A Czigle Egyesület a 10 egyéni körzetből 1 körzetet tudott (elvileg) cipőkanállal, vagyis a frissített eredmények alapján 6 szavazat különbséggel behúzni.

A módosított szavazatszám a Pest Megyei Területi Választási Bizottság 2019. október 21-én meghozott 244/2019. számú TVB határozatában szerepel.

Megjegyzés: A Nemzeti Választási Bizottság honlapja a Ceglédi Helyi Választási Bizottság 76/2019.(X.14) számú határozatában szereplő adatokat közli:
László Ágnes (Czigle Egyesület) 477
Hörömpő Annamária (Fidesz-KDNP) 468

A Pest Megyei Területi Választási Bizottság 244/2019. (X. 21.) TVB határozata szerint:
László Ágnes (Czigle Egyesület) 475
Hörömpő Annamária (Fidesz-KDNP) 469

Na akkor nézzük a megválasztott polgármester személyét.
Dr. Csáky András polgármester úr 1990 és 1998 között a Magyar Demokrata Fórum színeiben Cegléd Város Önkormányzatának képviselője. Aztán 1998-ban a Fidesz és az MDF közös jelöltjeként egyéni mandátumot szerzett a ceglédi székhelyű Pest Megye 12. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületében, többek között annak is köszönhetően, hogy a választás 2. fordulója előtt az FKgP visszaléptette jelöltjét a javára. (Megjegyzésül: A Magyar Szocialista Párt akkor Dr. Czinege Imrét indította, aki most a helyi DK elnökeként, felkerült a Czigle Egyesület kompenzációs listájának élére.) Aztán következett a 2002. évi választáson megvédte egyéni mandátumát. Végül 2006-ban az MDF országos listájáról szerzett OGY mandátumot. Ebben az évben a Fidesz-KDNP szövetség Földi Lászlót indította egyéniben ebbe a körzetbe, aki kikapott Dr. Czinege Imrétől. Aztán az októberi helyhatósági választásokon Földi László vezetésével a Fidesz-KDNP szövetség tarolt Cegléden. Ezt a stabil többséget az egyéni képviselők számát tekintve megtartotta a következő 5 évre is.

Egy szó, mint száz: Cegléd lakossága által megválasztott Dr. Csáky András polgármester úr vélhetően azért nem lesz ellenséges azzal a párttal szemben, akiknek első 8 parlamenti évét köszönheti.

Még egy megjegyzés:
Takáts László távozó polgármester már a választások estéjén gratulált az utódjának. Ez nagy nyilvánosság előtt a Ceglédi Városi Televíziónak adott interjújában hangzott el 2019. október 13-án. Egyébként Takáts László a következő 5 évben a Pest Megyei Önkormányzat képviselője lesz (marad, hisz már korábban is tagja volt annak a testületnek is).

Azaz elvtelen koalíció, amelyet a Demokratikus Koalíció, a Momentum Mozgalom, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Magyar Szocialista Párt - Párbeszéd Magyarországért Párt (szövetség) és a Lehet Más a Politika kötött egymással sok jóval nem kecsegtet. Ez jól látszott azon a tematikán is, hogy Budapest XXII. kerületének egyetlen Jobbik által megnevezett jelöltje (Dr. Staudt Máté) mögött pl. az MSZP-Párbeszéd szövetség nem sorakozott fel, bár ellenjelöltet nem állított.
Szili97 2019.10.23 11:24:32
Talán még annyival kiegészítendő a dolog, hogy Dunaújváros és környéke a következő félévben nagyon érdekes lesz.

Miért is írom ezt?
Pintér Tamás, aki 2018. április 8-án megrendezett Országgyűlési képviselők 2018. évi választásán Fejér Megye 4. számú egyéni választókerületében a Jobbik Magyarországért Mozgalom színeiben nyerni tudott, most a Rajta Újváros! Egyesület színeiben indulva Dunaújváros város polgármesterévé választották. Ennek megfelelően az új önkormányzat felállását követően 30 napon belül le kell mondjon vagy a polgármesteri vagy az OGY mandátumáról. Amennyiben a Jobbik hataloméhségét nézzük, akkor az OGY mandátumról fog lemondani. Ennek megfelelően valamikor márciusban időközi választás lesz Fejér Megye 4. számú OEVK körzetében.

Amennyiben a Fidesz-KDNP szövetség rendesen feltudja építeni Cserna Gábort vagy Dr. Galambos Dénest, akkor az ellenzéknek nehéz dolga lesz egy Pintérhez hasonló erős embert felépíteni.

Galambos a tavalyi OGY választásokon 1.854 szavazattal kapott ki, (Pintér: 20.405; Galambos: 18.541) úgyhogy 14 jelöltre lehetett szavazni.

Cserna a helyhatósági választásokon, úgy kapott ki 2.762 szavazattal, hogy rajta és Pintéren kívül egyedül a Mi Hazánk-FKgP-MIÉP szövetség állított jelöltet (Farsang Tibor).

Egy szó, mint száz: Bármi is legyen a következő bő félévben Dunaújvárosban és a térségében, a várhatóan szükségessé váló időközi választás sokkal inkább országos képet mutathat. Ha egy Jobbik által jelölt személy ismét betudja zsebelni a mandátumot, vagy valamely baloldali jelölt indul el és nyer, akkor rendben. De, mi lesz akkor, hogyha Pintér visszaadott mandátumát a Fidesz-KDNP jelöltje szerzi meg. Akkor hogy fog az ellenzék magyarázkodni?