Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bela Voltam

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JobAngel Jobangel máshol... 2020.07.27 12:56:47
Kedves Olvasóim! Egyelőre(?) itt, mostantól nem frissül tovább a Jobangel blog. Írásaim a jövőben itt találhatók:https://www.hrportal.hu/hrblog/jobangel/ és itt: https://jobangel.hu/blog/   Ugyanitt elérhetők az ingyenes önéletrajzmintáim is, és persze kommentelni, vitatkozni is…..
A technológia a 21. században olyan gyorsan fejlődik, hogy el sem tudjuk képzelni, milyen lesz a világ pár évtized múlva. Ric Edelman, az Edelman Financial Services, az Egyesült Államok egyik vezető pénzügyi tanácsadó cégének alapító-elnöke szerint a mesterséges intelligenciának, a machine…..
Mit szólnál hozzá, ha sötétedés után az íróasztalodnál kortyolgatott kávédból arra néznél fel, hogy egy vadidegen áll a nappalid közepén? Mit lehet ilyenkor tenni vagy mondani? És vajon mit keres ott? Igaz történettel készültünk!..
Bela Voltam 2020.08.01 18:21:45
@Első mohikán: Jogszabalyi hivatkozast kerek. Szerintem ezt nem teheted meg otthon sem.
Vannak dolgok, amikről nem szívesen beszélünk, sőt, gondolni sem szeretünk rájuk. Ilyen például a halál, az aranyér, és igen, a helyzet, amikor megjelenik a kapcsolatban az a bizonyos harmadik. Sokszor észre sem lehet venni, min csúszott el az egész: felőröltek a hétköznapok, valamit végzetesen…..
Bela Voltam 2020.07.23 18:00:04
Nagyon úgy tűnik, hogy Orbán Viktor újabb bűvészmutatvánnyal szeretné elkápráztatni a világot és saját választóit, ám a siker kulcsa most nem az ő kezében van. Ha azonban meg tudja őrizni azt a látszatot, hogy Magyarországon a koronavírus-járvány messze nem okozott olyan gazdasági problémákat, mint…..
Bela Voltam 2020.07.20 19:01:42
A koronavírus-járvány egyik gyakran hangoztatott lehetséges következménye, hogy eltűnhetnek az olcsó repülőjegyek. Ami sokaknak annyit jelent, hogy drágább lesz a nyaralás, ám a határátkelőknek (legalábbis azoknak, akik messzebb laknak annál, mint hogy egy még elfogadható hosszúságú autóúttal…..
A hazai parlamentben tegnap nagy vita volt arról hogy megszavazzák e azt a kritériumot miszerint az EU s hitel nem köthető jogállamisági feltételekhez. Ugye a magyar Parlament megszavazta ezt,de ez egyáltalán nem ennyire egyszerű mint amennyire első ránézésre tűnik. És ezt a parlament is pontosan…..
A svédeknél is több formája van a fizetésen kívüli juttatásoknak, itt azonban inkább az élelmiszer jellegű ajándékokat részesítik előnyben, szemben a magyarokkal, akik sokszor a munkavállalói költségeket térítik meg (pl. utazási hozzájárulás). A közös céges reggelik, a kollégákkal elköltött ebédek…..
Bela Voltam 2020.07.08 19:31:04
@MAXVAL bircaman közíró: Ostoba birka vagy, aki mindenbe belepofazik, ha kell, ha nem.
Véget ért az NB I, és most látszik csak igazán, hogy mennyire kegyelmi állapot volt ez az elmúlt bő egy hónap! Többször írtam már arról, hogy az NB I már nem hoz lázba, elfordultam tőle, és az alsóbb osztályokban találom csak meg azt, amiért érdemes meccsre járni. Ez a blog is azért jött létre,…..
Bela Voltam 2020.06.29 10:46:33
@birkamenet: Sajnos, ez mar elmutttizev, es ne legyen igazam, de komolu eselye van, hogy a gonosz torpe meg 10 evig a nyakunkon lesz, es szivja a verunket.
Bela Voltam 2020.07.04 19:11:46
@Bunkóné Barom Ildikó: Kedves bunko, egyreszt a norvegok nem annyira jo valogatott, hogy a segged a foldhoz verd csak azert, mert a pirosfeherzold mezes falabuak kiszenvedtek egy gyozelmet ellenuk. Arrol nem is beszelve, hogy ez mar a pot-selejtezo volt. A sima selejtezon, tudod, ahol kiszorjak a selejtet, siman kihullottak a falabu fiaink.

Sajnos azt kell belatni, hogy a falabuak atlagos teljesitmenyet, hogy mire kepesek valojaban azt az Andorra, Feroer-szigetek, Vatikani B-csapat es hasonlo focinagyhatalmak ellen lathatjuk.
LinkedIn-en keresztül támadó hackereket lepleztek le az ESET kutatói, melyek vélhetően az észak-koreai illetőségű Lazarus csoporthoz köthetők. A csoport elsődleges célja a főként európai légvédelmi és katonai szervezetek hálózataiba való bejutás és ipari kémkedés volt, melyhez egyedi, többlépcsős…..
Vannak persze ellenérvek, vannak akik szerint fizessen a katás, a 40% jogos, van pénze, minek sumákol? Fizessenek a gazdagok, ahogy az már lenni szokott. Nos, volt amikor a KATA értékhatára 6 millió volt, akkor az év elején befizettem vagy másfél millió plusszt az előző évre, ha az emlékezetem nem…..
2020. júniusának 27-edik napján a Debrecen 1-1-es döntetlent játszott a Pakssal, melynek eredményeképpen kiesett a magyar elsőosztályból. Hogy ez miért olyan fontos? Igazából, egyáltalán nem fontos, de tökéletesen szemlélteti azt, ahogy a Fidesz viszonyul az országhoz. Kihasznál bárkit és bármit a…..
A XII. kerületi turulszoborról mondta a napokban egy történészi vizsgálóbizottság, hogy a rajta szereplő áldozati ("hősi") lista több tömeggyilkos nevét is tartalmazza (Pokorni nagyapjáén kívül is), így Novák Andrásét, aki nyilas kivégzőosztagot vezető parancsnok volt; Horváth Zoltán…..
"Segítség bagózik a felettem lakó én meg miatta tartok hamutálat az erkélyemen!" Ez is lehetne a mostani eset nyitómondata.....
Bela Voltam 2020.06.04 21:44:50
@registerz: Igen, menjen ki a vilagurbe. En is hasonlo cipoben jarok, mint a Kovacsne alnevu. Nalunk az alattunk levo bagozik, es nyilvan nem akar a balfasz belefulladni a sajat buzebe, igy az ablakban teszi, amit a fizika kegyetlen torvenyei felhoznak hozzank.
  A munkaerőhiány nem múlt el nyom nélkül az interjúztatók lelkében sem. Már másképp kell állásinterjúzni, mint munkaerőhiányban, de úgy már sohasem kell, ahogyan az előző válságban kellett. Egy kis „történelmi” áttekintéssel kezdeném, mert hasznos, ha megértjük, miféle satuban vannak most a…..
Bela Voltam 2020.05.14 18:52:10
@L.Cz.: Bemondhat Adminisztrátor Gizike nagyobb osszeget, amit jo esetben ala is tud tamasztani.
A koronavírus okozta válság kellős közepén érkezett a hír: az Alba Fehérvár három éves szerződést kötött, az Olaszországból hazatérő Vojvoda Dáviddal. Jó magyar szokás szerint a szerződés részletei nem publikusak (ha én egyszer a magyar sportban döntési jogkörrel fogok rendelkezni, az első lépésem…..
Bela Voltam 2020.04.22 18:46:28
Az úgy volt, hogy van nekem egy hitelkártyám. Nem írom meg, melyik banknál, mert nem akarom, hogy a bankom bepereljen jóhírnevének csorbításáért. Meg persze azért sem, mert nem akarom megkönnyíteni a számítógépes bűnözők dolgát. Egyszóval, eddig a bankom mindig értesített két dologról: milyen…..
Bela Voltam 2020.04.14 17:26:35
Ezúttal a siófoki labdarúgócsapat került bajba, csődbe juthat az egykori bányász-klub, ahol a játékosok és a vezetőség nem tudott megegyezni a bérek csökkentéséről. Tegnap a szegedi kézilabdával kapcsolatosan jöttek hasonló hírek, és egy szemernyi kétségünk se legyen: a legtöbb magyar látványsport…..
A nevetés orvosság. Ha ez így van akkor ebben a cikkben egy virtuális gyógyszer elosztó állomást fogunk nyitni, mert a karanténról, a járványról és úgy általában a mostani helyzetről szóló legjobb vicceket hoztuk el nektek!..
Meddig marad életben? Meddig fertőz? Csomagolt vagy csomagolatlan élelmiszert vegyek? Jogos kérdések, nehéz válaszok…..
Van egy régi mondás: bajban ismerszik meg, hogy ki a jó barát. A Koronavírus idején ez kissé átalakult: bajban ismerszik meg a jó munkáltató. Nos, ebben a feszült időszakban aligha kell reklámra költenie annak a cégnek, aki bármilyen nem várt emberi magatartást tanúsít, vagy valami extrémebb…..
Bela Voltam 2020.03.23 19:12:14
@232323: Eleg hitvany a hozzaallasod, biztos 2 kezzel kapkodnak erted. Hat persze.
via GIPHY Hogy lehet egy szerződés élő, amit lemondtak és ezt még vissza is igazolták? Krisztián több szolgáltatónál is sikerrel lemondta kórházban ápolt nagyapja előfizetéseit, aztán rendezte a végszámlákat és kész is volt. Kivéve a Telekomnál, ahol a novemberi befizetés után azt hitte, szintén…..
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! Év eleje óta munkanélküli vagyok, 57 évesen, külkeres diplomával, három nyelvvizsgával. Interjúra is csak ritkán hívnak be. Két hete volt egy interjúm egy asszisztensi állásra, egy újonnan alakult cégnél, amely mint később kiderült MLM cég. Másnapi kezdéssel, egy…..
Bela Voltam 2020.03.11 18:39:49
@MAXVAL bircaman közíró: "A próbanap lényege, hogy ingyenes."

Ezek szerint a fidesztalib trolloknak sem fizetnek? Mondjuk azt mindig is tudtam, hogy teged sem az eszedert hasznal a fideszmaffia,
Minden bizonnyal nem én vagyok az egyetlen, aki ismeri a mondást: “Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, és vacsorázz úgy, mint egy koldus.” Csodadiéták tömkelege javasolja ennek ellenkezőjét, vagy int óva a kiadós reggelitől, de most a németországi Lübecki Egyetem…..