Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fonyesz

24 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az árkád autóversenyzés egy olyan meghatározó élmény volt gyermekkoromban, amit a mai napi nem tudtam elfelejteni. Kicsit idősebbek nyúzhatták annó az OutRunt és egyéb hasonszőrű cuccokat, de persze a fiatalabbak is pótolhatták az élményt, mert volt modern változat a klasszik Xbox-on, de az elmúlt…..
Először is elnézést kérek a hosszúra nyúlt eltűnésemért és nagyon köszönöm annak a néhány embernek akik idetévedtek ezekben az ínséges időkben is. Mentségemre szóljon az elmúlt időszakban felütöttem a fejemet különböző oldalakon, mint tesztelő. Természetesen a munka és a család mellett ez gigászi…..
Hiába mutattak jól a hatvani asszonyok munkássisakban a híradóban, a kimerült bányák gombaföldjei hamar megbuktak...
Sziasztok! Az elmúlt esztendő inaktivitását megtörve és az idei év kezdetéből fakadó nagyobb lendületet meglovagolva, igyekszem hetente legalább egy bejegyzést közzétenni az adott témából fakadó hosszúságban. A múlt héten egy kicsit hosszabb, az általam 2020-ban legkedveltebb címekre tekintettem…..
Az egész internet tele volt az elmúlt napokban különböző visszaszámlálásokkal és listákkal. Az év vége közeledtével mindenki meg is választotta a 2020-as év játékát. Nálam kicsit rendhagyóbb lesz a helyzet. Természetesen én is kiválasztom a tavalyikedvencemet, de csak olyan cím kerülhetett a…..
Mi lenne ha azt mondanám, hogy az 1848-as szabadságharc méltán híres alakjait egy csipetnyi steampunk életérzéssel vegyítve lenne alkalmunk képregény formájában fogyasztani? Valószínűleg legyintenétek és azt gondolnátok, hogy nedves álom járta előző este a szememet. Pedig nem, az élmény melyet…..
A Remedy játékainak van egy fajta különleges hangulata, egy bizarr érzés ami motoszkál bennem, bármelyik művükhöz is nyúlok. Ez az fura hangulat egyszerűen árad az összes általuk megkreált világból. A David Lynch vagy a Stephen king által képernyőre vagy papírra vettet víziók egész jól leírják ezt…..
A most bemutatott játékot még egy korábbi leárazás során zsákoltam be az Epic Store, egy elég tuti akciójában. Valahol láttam a Nintendo Switch változat gyűjtői kiadását és azonnal beleszerettem. Switch-em időközben lett, de mivel a Close to the Sun-ra már korábban lecsaptam ezért maradt a PC…..
Meg van az érzés amikor egy egzotikus sportkocsival száguldasz a tengerparton? Ja, nekem sincs, de gyerekkorom óta él bennem a vágy iránta. Ami gyerekkoromban legközelebb állt hozzá, az különböző 8 és 16 bites konzolok, játéktermi gépek vagy valamilyen számítógépen futó autóversenyes cuccok és az…..
Üdvözletem! A zombis játekok zsánerét ma már igen nehéz új ötlettel eladni, esetleg megújítani. Számtalan próbálkozás volt az évek folyamán, melyek között voltak jó és kevésbé jó, érdekes és középszerű vagy éppen egyenes szörnyű alkotások (igen, rád gondolok Umbrella Corps).Előre le kell szögeznem,…..
Sziasztok!Köszöntök mindenkit ezekben a nehéz napokban, hetekben. Sajnos a helyzetre való tekintettel még elég laza szabályok között, többnyire önkéntesen és kérésre kell otthon maradnunk. Ez a helyzet a többségi társadalomnak új és legtöbbünknek igen kellemetlen és kényelmetlen, ám fontos…..
Mikor 2010 környékén beszereztem életem első PS3 konzolját, még nem igazán tudtam eldönteni, hogy miféle játékokat is kéne mindenképp végigjátszanom rajta. Emlékszem, kölcsönbe megkaptam a Dead Space-t, de mivel még épkézláb HD tévém sem volt otthon, egy kis LCD tévén próbáltam játszogatni vele - az…..
Fonyesz játszik Ne legyél noob! 2020.02.25 16:38:22
Sziasztok! Kicsit sűrűbb a programom mostanában, ennek ellenére próbálok időt fordítani a blogra, vagyis rátok, kedves olvasók. Ezúton szeretném megköszönni azoknak akiket visszatérő olvasóként köszönthetek és egyben üdvözlöm az újonnan erre tévedőket, remélem velünk maradtok ti is. Ezúttal nem a…..
A Kingpin kiadó jelenleg futó számomra egyik legérdekesebb szériája a Marvel Legendák. Kb. negyedévente hoznak ki belőle egy-egy számot és olyan különös sztorik kerülnek benne végre a magyar olvasók elé, amikre eddig nem igazán volt példa és kicsit talán érdekesebbek is egy átlag történetnél...
Üdvözlök mindenkit!Olyan témába vágom ezúttal a fejszét, ami lehet sok mai játékosnak, különösen azoknak, akik a jelen generációban csatlakoztak be ebbe a világba, lehet fura lesz. Mert miért is sír itt nekünk ez a jóember a blogján keresztül valami értéktelen kis füzetecske után, tehetitek fel a…..
"You have once again entered the world of survival horror" - vagyis "Még egyszer beléptél a túlélő horror világába" - ti is hallottátok az írogép billentyűinek mechanikus kopogását és lefogadom rögtön rá is vágtátok abban a bizonyos hanglejtésben a játék címét! Bizony jó helyen jártok, ez itt a…..
Sziasztok! Ezúttal nem egy listával készültem, hanem az Outer Worlds című játékot szeretném számotokra bemutatni. Akik olvasták már a blogomat, tudhatják, hogy a science-fiction világokra úgy alapvetően rá vagyok függve. A műfaj által megteremtett könyvek, filmek, képregények, játékok és a sci-fi…..
Fonyesz 2019.12.18 23:11:12
@DogTheDog: igazad van, PC-n is tolható, ez kimaradt és valóban hatalmas jóság!
Az elején fontos megjegyeznem egy dolgot, egyszerűen imádom az indie címeket, no nem mindet, akad azért itt is kellemetlen meglepetés, nem is kevés. De van ezeknek a független játékoknak egy bája, lehet ez a töménytelen mennyiségű nosztalgiahullám, amit árasztanak. Valljuk meg aljas módon…..
Fonyesz 2019.12.18 23:09:46
@DogTheDog: köszi, többen a véremet kívánták, mert nem jött be.
Sziasztok! Ahogyan az előző bejegyzésemben már írtam, bizony van 2 csodás kislánykám, akik ugyan még nem játszanak velem, de azért már dolgozok a bevezetésükön, majdani játékfelügyeletükön. Ennek apropóján állítottam most össze egy gyors listát, ami talán segítséget nyújthat a pöttömebb…..
Sziasztok! Üdvözlök mindenkit ezen az őszi éjszakán Fonyesz ezúttal nem csak játszik, hanem filmet néz, vagyis ajánl. Küszöbön a halloween, az őszi angolszász ünnep, melynek mai formája az 1800-as évek vége felé Észak-Amerika ír bevándorlóitól indult, kelta hagyományaik nyomán. Hitük szerint minden…..
Fonyesz 2019.12.04 18:08:55
@registerz: Ahogy neked a Ragyogás nem jött be, nekem úgy nem tetszett az Ördögűző, kinek a pap, kinek a...
1994. december 3-án megjelent Japánban a Sony Playstation, azt hiszem nem vagyok egyedül azzal, hogy a videójátékok világába való "beleszerelmesedésem" ennél a konzolnál tetőzött, mert hát volt előtte már minden az Atari 2600-tól, NES-en át a Mega Drive-ig, ami szem-szájnak ingere, de az igazi…..
Csak nekem van olyan érzésem, hogy a Red Barrels második túlélő horror játékának sztorija erősen hajaz a nagy sikerű Silent Hill 2 történetére? Na nem nagyon, egyáltalán nem is válik zavaróvá, sőt úgy gondolom, hogy jó dolgokat, nem pofátlanul átemelni, elfogadható. De vannak sarokpontok aminél az…..
Miután a Wachowski fivérek elkészítették a Mátrixot, egy animációs antológiai is született, melyet a gyökereket adó japán animék hangulatával és eszközével igyekeztek megvalósítani. A koprodukció összesen kilenc részt ölelt magába, több rendező dolgozott a projekten, mely az Animátrixot…..
Sziasztok! Újabb hét és újabb gondolatok eredtek meg a fejemben. Ezúttal nem új keletű a dolog, töröm rajta egy ideje a kobakom, hogyan is tudnék értekezni ebben a konkrét témában. Ami persze egyértelműen a videójátékok világában való barangoláshoz kötődik és az idő múlásával minden gamert egyre…..
Fonyesz 2019.11.14 15:28:14
@Millennial Falcon: úgy gondolom, ha könyveket olvastál volna, vagy festettél volna, esetleg hegedültél volna fő szórakozásként, akkor azt vonják meg. Kevés az igazán hatásos fegyver a szülő kezében, ezt mindennap, a saját bőrünkön érzem. Anyukám is hamar meglátta a lehetőséget anno, kezdetleges elektronikai szórakoztató eszközeim korlátozásában. Nem is nagyon volt ennél hatásosabb büntetés!
Fonyesz 2019.11.14 19:50:59
@NorbiGO: az időmenedzsment művészet, kimutatást pedig lehet nyomtatok majd és ha szükseg lesz rá csak előveszem, hátha megrettenek a nyomtatott sajtótól. :D
Bemerészkedtünk a Burkittsville-i erdőbe és megnéztük, tényleg olyan ijesztő-e az a fránya boszi.  Shownotes: Blair Witch Volume I: Rustin Parr Fonyesz cikkje a legújabb Blair Witch játékról Az ideglelés film bemutatója Egy interjúkkal tűzdelt cikk a filmforgatásról Az útkeresős bug a játék…..