Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ipszylonka

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előfordult már, hogy az ügyfél nem fizetett időben? Vagy hogy egy előre megállapodott árból az utolsó pillanatban megpróbált pofátlanul alkudni, úgy téve, mintha nem is lett volna korábban egyezség? Hogy olyan helyzetet teremtett, amiben a nyertes kénytelen volt gyakorlatilag az…..
ipszylonka 2009.06.02 21:15:30
Republicator A nagy fogyás 2008.07.16 05:00:00
Sokáig azt hittem, hogy a népességcsökkenés egyáltalán nem baj. Sőt, egész jó dolog, hiszen a szüleink, nagyszüleink által megtermelt tartós fogyasztási cikkek, vagy az őseink által birtokba vett erőforrások kevesebb részre osztandók, ha kevesebben vagyunk. A nagyi lakásán nem…..
ipszylonka 2008.07.16 14:58:45
Van egy érdekes könyv ebben a témában: APÁK ÉS FIÚK ÉS
UNOKÁK: JÖVEDELEMÁRAMLÁSOK EGYÜTT ÉLÕ
KOROSZTÁLYOK KÖZÖTT
(Budapest: Osiris Kiadó és Tárki, 2003.)

A kedvenc mondatom belőle: a csecsemő nettó jelenértéke negatív.. :D

Viccet félretéve: a téma nagyon jó, és valószínűleg rengeteget fogunk még róla hallani. 2012-ben éri el a nyugdíjkorhatárt az USA-ban a babyboom generáció, már külön befektetési alapok készülnek a nyugdíjasoknak szolgáltatást nyújtó cégekbe beruházni. De Európában, Magyarországon is égetően aktuális a kérdés! Népességcsökkenés, nyugdíjrendszer, bevándorláspolitika. Szerintem ez a három alkotja a "csomagot", de a foglalkoztatás-politikát is súlyosan érinteni fogja.

Egyelőre azt látni, hogy paradox módon azok a népcsoportok szaporábbak, akik anyagilag nem engedhetnék meg ezt maguknak (igen, én is pl. a romákra gondolok, lehet kövezni, de nem csak rájuk). Túl egyszerű lenne ezt azzal magyarázni, hogy a felvasalt állami támogatás miatt... Az előbb említett könyv szerint a pénzpiacok működése előtt ez egyfajta "megtakarítás, beruházás" volt, más vélemények szerint alkalmazkodás, evolúciós válasz a rosszabb életkörülmények miatti rövidebb várható életkorra, magas csecsemőhalandóságra. Valószínűleg mindkettő.

A lényeg, hogy kénytelenek leszünk sok tabunak számító kérdéshez hozzányúlni. Pl: megvizsgálni, hogy a reprodukció joga feltétel nélkül gyakorolható-e, vagy, hogy az utódokat vállalóknak lehet-e, kell-e további jogokat biztosítani és azokat a nyugdíjrendszerbe valahogyan beleépíteni. Ösztönözni az embereket, hogy ne csak az utódok számában, hanem "minőségében" is nagyobb felelősséget vállaljanak.

Végül pedig: helyi érdekek ütközni fognak az általános, nagyobb érdekekkel,hisz a Föld népessége továbbra is növekszik. Aki kettőnél több gyereket vállal jobb ha tudomásul veszi, hogy önző, kirekesztő módon cselekszik, mert a sokkal rosszabb helyzetben lévő kínaiaktól, indiaiaktól veszi el a levegőt, és nem utolsó sorban árt a liberális gazdaságnak mivel akadályozza az olcsóbb munkaerő beáramlását és a termelékenység növekedését... :D :D :D :D :)))

Gatyát felkötni, rázós út áll előttünk!
Legjobbakat!