Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Attila fejedelem

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Attila fejedelem 2019.10.18 16:22:24
A legősibb, autentikus kínai történelem írás a ShiJi, amelynek 110. kötete csak a hunoké, leírja a Hunok 2000 éves történelmét, csatáikat a kínaiakkal. Ennek alapján kellene az egészhez hozzákezdeni.
A Hunok a kor verhetetlen seregei voltak, mivel ők találták fel a kengyelt, ami a lovas hadviselésben atombombának számított. Hosszú lábú szkíta eredetű lovaik utólérhetetlenek voltak ezen a vidéken. Íjaikkal 600 méterre is ellőttek, ami az akkortájt megszokott duplájának számított. Sorolhatnánk még.. A kínaiak akkor tudták végül legyőzni őket, amikor eltanulták, lemásolták a Hunok módszereit. A Hunok végül ketté szakadtak, a déli felük beolvadt a kínai birodalomba, letelepült Kína déli részén. Az északiak tolódtak egyre északabbra, beolvadtak részben a szakák, szibériai népek közé. Nagyobb részük a Ujgúriában telepedett meg, majd vonult tovább nyugatra. Ezt emlegetik az Ujgúrok úgy ma is: a magyarok elmentek nyugatra, de majd visszavárjuk őket. A Hunok verhetetlen birodalmának egyik magyarázata, hogy a legyőzött népeket nem tették rabszolgává mint a Rómaiak, hanem vérszövetségben egyenlőséget, vallási szabadságot adtak nekik. Így amikor Attila megdöntötte a Római Birodalmat, gyakorlatilag felszabadította az európai népeket, eltörölte rabszolgaságukat. Nem véletlen, hogy a későbbi Német - Római Birodalom esküdt ellensége lett a Hun-Magyar népnek, a mai napig!
Attila fejedelem 2019.10.18 16:22:47
@chrisred: a Hunok a xiongnuk nélkül is elvándoroltak nyugatra, így vagyunk most itt.. :) Ha a hamis MTA kacsa helyett, egy kicsit belenézünk az ázsiai forrásokba (Mongol, Török, Kazah stb.), mind pontosan tudják, hogy a Hunok merre jártak, hova vándoroltak (ShiJIi 110. kötettől kezdve), meg azt is hogy az utódaik a Kárpát medencében nem a románok, szlávok és finnek.. hanem a Magyarok!