Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovacs Zolta

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megjegyzés: mivel ez a cikk elég sok negatív reakciót váltott ki, szeretném némi helyesbítéssel elllátni: a "keresztény" szót ókori értelemben használtam, sajnos azóta nagyon sok minden ragadt rá, amivel már nem értek egyet. Nem vagyok katolikus, de nem szeretnék egyetlen más felekezet mellett sem…..
Kovacs Zolta 2019.10.20 21:47:21
@meszena: akkor megkérdezném hogy melyik Isten az Ószövetség bosszúálló "zsidó"Istene vagy azz Újszövetség Istene? Mert Krisztus nem azért született meg hogy Új-Szövetséget kínáljon fel az ember és az Atya között? Mert durván ellentmondás van a két könyv között, nemde? Míg Jézus Krisztus a felebaráti szeretetre tanít addig az Ószövetségben Jehova vagy Jahve meg gyakran tílt és bünteteti az embert és kiválasztott népröl beszélnl. Ez csak a ma ismert Biblia vagyis az amit niceai zsinaton fogadtak el amit az akkori egyházi méltóságok érdekeit szolgálta. Ezen túl arról, nem is szólva hogy hova lettek a kimaradt részletek amit akkor nem fogadták el,de a gnósztikus iratokról sem beszéltünk, valamint a holt-tengeri tekercsekröl sem.
Ha mindezek ismertek lennének a nagyközönség elött, akkor az egész dogmákra épülő egyház a Biblia,a "messiás" eljövetele "müködése"teljesen más színben tünne fel. Az hogy a mostani kereszténynek nevezett vallás az elnyomásra épült, a hatalomra, a befolyásra már rég nem " Jézus Krisztus" egyháza". Elismerem hogy vannak nagyon tisztességes,becsülendő papok egyházi emberek,de mára már inkább hatalom,pénz körül forog ez is többnyire.
Az hogy valakinek meglegyen a Hite,nem kell feltétlenül vallásosnak is lennie.....