Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yorix

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        "  A Katona József Zaklatószínház ma sem a Csobony vezér álma című szakrális oratóriumot mutatta be. Hanem egy bizonyos Moliére (eredeti nevén  Gutmann Bernát) egyházgyalázó művét a Tartuffe-öt.  Az ún. színdarab kezdetén a zsidóbolsevik közönség demonstratív módon nem állt fel a…..
fáymiklós A mások festészete 2019.12.26 08:09:29
Nem gondoltam volna, hogy még az idén megtudom, mi a művészet értelme, de jött a szerencsés fordulat, megnéztem a Mű szerző nélkül című felvilágosító erejű háromórást, és most már tudom. A művészet arra jó, hogy gonosz nácikommunistáknak arcrángást lehet vele előidézni. Nem mondom, hogy…..
yorix 2019.12.29 10:59:47
       Kedves János,        Tudom, hogy elég szomorú dolog ülni a egy vidéki kúriában a Nemzeti Rágógumi Program első alelnökeként, amikor az emberedet Márki-Zay szecskává verte Beaverfieldmarketplace-en. Nézed a szarvasaidat, gnúidat, azt a pár orrszarvút, ami megmaradt, és arra gondolsz, hogy…..
yorix 2019.11.18 11:01:15
@Mogorva (): Félreértesz: a senki az Lázár János, aki kiváltotta jt felháborodását. Azt hittem, világos volt.
            Mintha ezernyi békésmárton fénye áradna a Kárpátok minden zegzugába, úgy világítják meg a neoliberalizmus mocsarába süllyedt társadalomtudományok romvárát a Corvinus Institute of Advanced Studies bézs és pink sugarai.         Új barázdát szánt a népkohóban született magyar eke, új…..
yorix 2019.11.07 11:12:31
yorix 2019.11.07 11:36:19
@jotunder: Már megint azok a személyiségi jogok...
         Márton László írót, fordítót, értelmiségit (erről később) kérdezte a litera.hu "A dolgok állása" sorozatában.        Időnként kapok az arcocskámba azért (talán egy kicsit meg is érdemlem), mert békésmártonokról, szilvaykról, megadjákról írok, néha már azért is, ha a lánczi-máriaasszony…..
yorix 2019.11.04 17:18:58
@Mogorva (): Ez a történet teljesen olyan, mintha Péterfy Gergely írta volna meg a A golyó, amely megölte Puskint-ban. Van neve, hogy fennmaradjon?
yorix 2019.11.05 16:39:19
@Mogorva (): Péterfy az egyik legjobb mai regényíró, pl. A kitömött barbár, de "A golyó..."-ban az első rész egyik főszereplője egy szuperművelt magának való tudós, aki egy dunabogdányi házban őrzi a Nemzeti Múzeum szobrait/másolatait, értekezéseket ír magának, az akadémiával vagy egyik tagjával levelez, és a cigarettától eltekintve sokban olyan, mint akit te leírtál. Lehet, hogy Péterfy is ismerte?
fáymiklós Meztelen zeneszerzők 2019.10.13 07:03:04
A Marlenka, Finy Petra könyve a Városmajorban játszódik, és a szereplők sokat mászkálnak a majori szobrok körül, találkozgatnak, vagy pont nem találkozgatnak, beszélgetnek, ihletet kapnak. Például Beethoventől, aki alig tudja magán tartani redős ruházatát, az ember törheti a fejét, mit is akart…..