Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hazati

0 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizonyára nincs még egy olyan megfejtetlen ókori írásemlék, amelyik annyira ismert és népszerű volna, mint a Phaisztoszi korong. Ernst Doblhofer, akinek az ókori írások megfejtéséről szóló könyve e tárgyban tulajdonképpen az egyedüli magyar nyelven, a következő jellemzést…..
hazati 2016.06.25 05:38:13
@rdos: Mellár Mihály megfejtési kísérlete hibás. Összesen 2 képjelet határozott meg jól. A teljes szöveget el tudom olvasni, mindkét oldalon. Talán egyszer majd publikálom, hogy ne vigyem magammal a sírba ezt a tudást. A fenti ábrák közül még háromnak ismerem a feloldását. Csak annyit mondhatok, hogy ezzel darázsfészekbe nyúltam, de sajnos ma Magyarországon bizonyos okok miatt nem az igaz történelem megismerése a cél.
Véső, kalapács, két denevér meg egy barlang. Mindez a Börzsöny szívében Királyréttől nem messze a Szén-patak-völgyében. Királyrétre kisvasúttal érkeztünk Kismarosról, mégpedig kincsvadászat céljából. Sajnos a menetrendet elnéztem, így két óra várakozás után…..
hazati 2015.04.25 06:15:39
Csak annyit még, ezt elfelejtettem mondani, hogy az almandinos helyen abban a bányában néhány éve a bal oldali eltömődött kürtősszerű járatból egy kézigránát került elő, így nem árt óvatosnak lenni, mert ezeket a helyeket használták a II. világháborúban is. Kismaroson a Morgó és Börzsönyliget közt (a régi kőbányától balra) a patak túloldalán a hegyoldalban van egy nagy szikla, az egy berobbantott szénbánya volt, a bejáratát a németek géppuskafészeknek használták. A mende-mondák szerint a helyiek a fegyvereket, hogy ne kelljen leadni, abba a szénbányába rejtették el, és berobbantották az elejét. Megtaláltam ott a bánya régi elektromos kapcsolótábláját, meg valami furcsa szerkezetet, amiről nem tudtam megállapítani, hogy mi lehetett, ezért felhagytam a kutatással, túl veszélyes volt. Verőcén a föld alatt kb. 10 méter mélyen szén van, de mivel ez a bánya bejárat magasabban fekszik, a bánya mélysége akár 20-30 méter is lehet. Sok érdekesség van azon a környéken, például megy egy alagút Szokolyáról a nógrádi várhoz, a vár oldalában lyukad ki, ma már csak egy rókalyuk méretű a kijárat, de még meg lehet találni. Az egy kb. 4 km hosszú alagút, amely a föld alatt követi a domborzati viszonyokat, a puhább kőzetrétegbe vájták. A kora ismeretlen, de az biztos, hogy már Mátyás korában meg volt, mert középkori szablyákat találtak benne a régészek. A Pap-hegyen meg a középkorban aranybánya volt, ahová függőleges aknák vezettek le, több is, amelyeket kőlapokkal fedtek le, nem tudom meg lehetne-e még találni, biztosan elfedi a föld, és az avar. De tudok olyan régi bányát még, amiben én is jártam, hogy van benne egy óriási magas és széles szögletes akna, aminek a tetejét egyetlen hatalmas kőlappal fedték le. Sétál az ember az erdőben, és fogalma sincs, mi van alatta. Ha valaki ott beszakadna, zuhanna 20-30 métert lefelé, elég ijesztő.
Királyréten a parkoló mögött a patakban lehet kék színű "köveket" gyűjteni, ezek a vasolvasztás melléktermékei. Ha kicsit feljebb megy az ember a patakban, látja, hogy ott a cső, amin keresztül az épületekből a szennyvíz belefolyik a patakba. Undorító, habzik, és büdös, jól meg kellene őket büntetni, mert szennyezik a patakot, hiszen ebben a patakban régebben szivárványos pisztrángok éltek. Ahová az ember beteszi a lábát, ott megmérgez mindent maga körül, tonnaszámra irtják az erdőt, de még így is ez a hegység a legérintetlenebb az összes közül.
hazati 2015.04.25 10:25:16
dregelypalank.hu/tortenelem-3/a-falu-tortenete/a-szondy-alagut/

Én sajnos a Szondi alagútban nem jártam. De ez egy jó írás róla.
Közkívánatra elindult a Magyar Paleoasztronautika Oldal fóruma! Mivel a törzstagok jelezték, hogy szükség lenne egy ilyen jellegű platformra, úgy gondoltam miért is ne tegyek eleget a kérésnek, hiszen így számtalan különféle gondolatot meg lehet…..
hazati 2014.02.13 21:56:21
Sziasztok!
Jól figyeljetek arra, amit mondok. Még november 11.-én az édesanyám számítógépére lementettünk egy csomó képet, amit már nem emlékszem hol találtunk a neten. Valami Dániából származó fickó hagyatékában találtak egy csomó rajzot, és írást angolul, aki annak idején a Nasa-nál dolgozott. Ezek mind fura szárnyas lényeket, űrhajókat, gépeket, egy bolygó pólusa fölött lévő átjárót, vagy lyukat, gömb alakú szondákat ábrázoltak. Úgy voltunk vele, hogy majd idővel, ha lesz kedvünk, megpróbáljuk lefordítani az angol szövegeket, hátha valami érdekes dolog derül ki belőle. A múltkor az édesanyám mesélte, hogy újra meg akarta nézni a képeket, és megváltozott a méretük, halványabbak lettek. Most az előbb megnézte újra, és most már én is kíváncsi lettem, mert ilyet még életemben nem láttam, igaza van, tűnnek el a képek. Már nem lehet elolvasni a szöveget, semmit belőle, és van olyan kép, amin már szinte semmi sem látszik. De a többi is egyre halványabb, már alig látszik. Hogy a fenébe létezik ez? Ki tud belenyúlni távolról a számítógépünkbe, és felismerhetetlenné tenni ezeket a képeket? Egy dátum még kinagyítva látszik, amiről külön nagyítást csináltunk már akkor: Ampel 1947. Valaki adjon nekem magyarázatot, hogy történhet ilyesmi! Nem találjuk már az eredeti cikket, de Ampel címszóra egy amerikai microchipeket gyártó cég jött elő. Ez felettébb különös, sőt egyenesen ijesztő. Hogy miért, az egy külön történet.
hazati 2014.02.13 21:58:13
Az 1950-es években földönkívülieket és repülő szerkezeteket ábrázoló különös tárgyak kerültek elő Mexikó középső területéről. A tárgyakon látható lényeket többségében nyújtott fejjel és mandula alakú szemmel ábrázolták. Alaposabban megvizsgálva a rajzokat megtudható az is, hogy ezek az űrutazók…..
A boszniai Piramisok Völgye alatt van egy kiterjedt földalatti alagút és kamrahálózat, amely összesen több mint tíz mérföld hosszú, és összeköti az összes piramist más helyekkel együtt. Az ásatások kezdetén, (amikor egy bejáratról tudtak még csak) rájöttek, hogy minden…..
hazati 2012.09.20 20:38:29
@Kilenc:

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9144303

Geológiai folyamatok eredménye, miként a kőzetlapok mozaikszerű képződése.
hazati 2012.09.21 05:40:11
@Baltazár.: Ez pont olyan, mintha az a tévhit terjengene, hogy az aggteleki cseppkőbarlangot emberek építették, és a cseppköveket ők ragasztották oda, csak azért, mert találtak benne néhány őskori használati tárgyat. De mindenkinek szíve-joga, hogy ezt elhiggye, ha el akarja hinni. Én meg úgy vagyok vele, hogy az igazság derüljön ki, még akkor is, ha az lerombolja a piramis-mítoszt. Azt tudom mondani, hogy el kell oda utazni, és meg kell vizsgálni elfogulatlan szemmel. Ha nem megyek el megnézni, lehet, hogy még ma is izgalomban tartana az a fantasztikusnak hangzó dolog, hogy piramisok vannak ott. Én csak annyit tehetek, amit meg is szoktam tenni, hogy elmondom a tapasztalataimat, amit rendszerint zsigerből elutasítanak, mert ha nincs piramis, akkor ezt sokan úgy élik meg, hogy egyből támadnak, mert úgy érzik elvettem tőlük valamit. Nem tudok ezzel mit kezdeni, mert valahol belül bennem is összeomlott miatta valami. Viszont van helyette számtalan más, amivel megérné foglalkozni, ami tényleg ott van, és roppant érdekes, mint pl. a nucui barlang Romániában, vagy a börzsönyi monolit oszlopok, a Pilis érdekességei ... stb. De került elő hazánkból például egy fémkeresős révén a földből egy repülős jelvény, ami szintén nagyon érdekes, beillik a paleoasztronautika kérdéskörébe. Aztán ott van, kézzelfogható dolog, el lehet menni, és meg lehet nézni a nagybörzsönyi Árpád-kori templomban a 12 körbe zárt keresztet a falon, mert az nem ok nélkül van ott. Az 12 bolygót jelent. 12 apostol, azaz 12 küldött. Már ott is vagyunk a paleoasztronautikánál.
A NASA SDO műholdja február végén lenyűgöző jelenséget, forró gázokból álló kavargó plazmát rögzített az egyre hevesebben tomboló Nap felszínén. Ezt követően több ilyen örvény is kialakult. A napokban azonban egy újabb különös dolog vált láthatóvá. Az egyik…..
hazati 2012.07.30 16:07:57
@jumas: Egyszer beszéltünk arról, hogy ki kellene menni sátorral egy helyre, ahol furcsa dolgok történtek. Azóta kiderült számomra valami érdekes. Bennfentes forrásból. Annak a környékén egy szupertitkos NATO földalatti létesítmény van, számunkra felfoghatatlan technikával. Aki mondta, azt is mondta, hogy a bázis megközelíthetetlen. Gondolj csak bele, mi a fészkes fenét csinálhatnak ezek odalent, miközben földönkívüli technika van a birtokukban?! Honnan vették ezt a technikai tudást, és miért itt bújnak el vele? Miféle kísérleteket folytatnak ezek odalent? S lehet nem jól tettem, hogy ezt leírtam, csak roppant dühös vagyok, amiért az emberiséget szándékosan sötétségben tartják ezek a magukat mindenki fölött állónak gondoló, hatalommámorban szenvedő emberek.
Alig telik el az utóbbi időkben év úgy, hogy ne halljunk "szenzációs" felfedezésekről szóló híreket, melyek távoli rokonaink felleléséről és tudományos azonosításukról szól. A 2008-as a magyar-madjar rokonság jegyében telt, de sajnos az ügyben megszólalók…..
hazati 2009.12.21 09:52:39
Én csak azt írtam, amit a könyvből tudok. Olvassátok el, ha érdekel. De abban tökéletesen igazad van, hogy nem rénszarvasvadászok -ezt nem helyesen írtam- , hanem rénszarvastartók, és vadászok. Az urjanháj, és Höbszgöl szavak ebben a formában szerepelnek a könyvben. Azért írtam így. Magyar kutatóként jutott elsőként oda, nem világviszonylatban. A 6 család csak azokat érinti, akikkel találkozott. Ezek éltek legközelebb Ulan Ulához. De feljebb szétszórtan még több csoport él, akik időnként lejönnek prémeket eladni. Ezt írja a szerző, nem én találtam ki. A kinézetük hasonló volt a mongolokéhoz. A szerző azért utazott oda, hogy élőben lásson őskori körülményeket, jégkorszaki növényzethez hasonló növényvilágot, kutatta a Góbi őskori telepeit. Azt megállapította, hogy ha az urjanháj sátrak leégnének, és néhány ezer év múlva régészek ásatást végeznének a helyen, akkor ugyanazokat a dolgokat találnák ott, mint a közép-európai őskori telepek feltárásain. Kapott egy urjanháj sámánköpenyt, látott urjanháj sámánfejfedőt, és megrökönyödve állapította meg, hogy ugyanilyenek az indiánok cuccai. De akkor, amikor ott járt náluk, már nem voltak sámánok, csupán a múzeumban lehet találkozni az öltözékükkel. (60-as évek?) Ami nekem feltűnt ezzel kapcsolatban, hogy láttam olyan szkíta sírból előkerült tárgyat, amelyen egy tollas indián rajza volt. Már akkor elképedtem, mit keresett az a szkíta sírban? Lám, még a végén kiderül, hogy az ázsiai sztyeppéken is őshonos öltözék volt. Akkor mégis elgondolkoztató, hogy az amerikai indiánok nem-e mégis az ázsiai sztyeppékről vándoroltak át valahol a régmúlt időben a másik kontinensre?
Következzen akkor az odaút után a 2007-es magyar szudáni régészeti expedícióról szóló élménybeszámoló második része egy fotós szemével. Mint minden tisztességes kenyérkereső foglalkozásnak, a hatékony régészeti ásatásnak is az időben történő munkakezdés az egyik…..
hazati 2009.07.21 09:09:33
Kedves Gábor!

Köszönöm szépen a linkeket. Az ismeretlen nyelv nem ismeretlen, nagyon is ismerős.
Jó lenne a szövegkörnyezet ismerete, amibe ezek a nevek illeszkednek. Nincs-e véletlenül egybefüggő, hosszabb szöveg, egy egész felirat szövege? Szeretném lefordítani, akkor pontosítanám a szavakat, amelyekben bizonytalan vagyok, illetve ahol a szavak értelmezésében két, vagy több lehetőség is felmerült. Nekem van egy szikladarabom, magyarországi lelet, meroitikus jelekkel. 2007-ben találtam, és csak nemrég jöttem rá, hogy semmilyen abc-be nem sorolható be, kivéve ebbe. Olvasata: JA.DA.A, esetleg JA.DA.U. Ha jól sejtem, azt jelenti: határ. Hogy mit keres itt Magyarországon szudáni írás? Nos ez jó kérdés. A kánaánita íráshoz is van némi köze, szerintem közös a gyökerük. A kövön két demotikus, és egy hieratikus jel van. Nem tudom, miért szerepel együtt. Ezekkel a jelkészletekkel még nem sokat foglalkoztam, mert a jeleket eddig nem tudtam sehová besorolni. Mindegy, ez még egyelőre nagyon képlékeny dolog. Ami itt számotokra a lényeg:

Arkamaniqo ~(ark amaniqo) gyertyavigyázó pap
Arkamani ~(ark amani) gyertyaőr pap
Adikhalamani ~(adi khal amani) szövetségőr, esetleg malomőr pap
Arnekhamani ~(arnekh amani) árnyékfelügyelő pap (holtak őre)
Amaniszlo ~(amani szlo) felvigyázó (..?..) esetleg szülés-felügyelő pap
Amenisakheto Ameszemi ~(amen isa kheto ame szemi) őriz mindendenesetre két őrszem
Amanakhabale ~(amanak habale) északi őrnek, észak őrpapjának
Amanirenas ~(aman irenas) felügyelőért, (papért)
Amanakhareqerema ~(amanak hare qerema) varázslat körének felügyelő papja
Teritegas ~(teri tegas) gyógyír-tegez, gyógyír-tartó
Nawidemak ~(nawi demak) forróság ellen
Amanitore ~(amani tore) gyógyító pap (..?..)
Natakamani ~(na tak amani) nem tagja a papoknak (..?..)
Arensznufisz ~(aren sznu fisz) medence vizének felügyelője (..?..)
Sanakadakheto ~(sana kada kheto) két kapuvédő
Peszeto ~vezető, irányító
Slqene ~létező, élő, de fényjelző is lehet
Szebiumeker ~szépiahalász
Szarapisz ~sárosvíz, sárvízi