Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tengerSAM (törölt)

411 bejegyzést írt és 846 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Warhammer & wargame blog Nekrológ 2015.01.25 14:53:14
Valamikor réges-régen elkezdtem ezt a blogot saját szórakoztatásomra írni, aztán a sors furcsa szeszélyéből egyre többen olvasták, én meg ezen fellelkesülve gyártogattam a cikkeket. Sok évvel ezelőtt történt egy kis változás az életemben, és bizony jó régóta nem játszok…..
http://www.gamesday.hu/ Időpont: 2014. december 7., vasárnap Helyszín: Budapest XIII., Gyöngyösi sétány 7. Ez a rendezvény a hazai figurás terepasztali stratégiai társasjátékok rajongóinak legnagyobb összejövetele, melyen nem csak a játékokkal kapcsolatos újdonságokról…..
Hosszú és az elején frusztrációval gazdagon kövezett volt az út a 40 fős nemzetközi Vassal liga döntőjéig. De sok kemény és jó pár gyengébb színvonalú meccs után létrejött a finálé. Ellenfelem Gremlinekkel nyomta, ám mivel szinte kizárólag Zoraidát használta a ligában,…..
tengerSAM (törölt) 2014.11.23 13:30:40
Elérkeztünk a Vassal liga elődöntőjéhez. Ellenfelem a 3. legjobb eredménnyel végzett az alapszakaszban, így valószínűsíthető volt, hogy az asztalról azért nem fog lelépegetni a figuráival. Frakciója 10T volt, ami önmagában kellemetlen, mert a legkiszámíthatatlanabb…..
tengerSAM (törölt) 2014.11.19 22:00:18
Refocus your business model on the sale of a game and support of a gaming community vice the pure sale of collectible miniatures Akinek egy kicsit is fontos a Warhammer, az legyen kedves jelezze már a GW felé, hogy nagyon nem oké, hogy csak a profitra mennek rá, a játékosok meg le…..
Az események felgyorsultak, mint választások után a kormányzati agytrösztök, ha új adónemek kitalálásáról van szó. Máris túl vagyok a négy közé kerülésről döntő találkozón. A térkép, a stratégia és a sémaválaszték meglehetősen érdekes volt. Végül egy teljesen…..
tengerSAM (törölt) 2014.10.26 10:41:43
Nyerő csapaton ne változtass, vagy ahogy a mívelt ánglius mondja: ain't broken - don't fix it. Nagyjából ez lehetett a vezérelve a GW-nek az Imperial Guard új codexének a kiadásával, aminek a legnagyobb horderejű változása már a címlapon látható, ugyanis most már Astra Militarum…..
Nehezen, de végre sikerült befejezni a 4 fős Vassal csoportunk összes meccsét. Az utolsó fordulóban ellenfelem egy eddig csak vereséget gyűjtő fazon volt, ami azt sejttette, hogy nem kell világméretű trükkökre számítani tőle. Persze ilyenkor hajlamos az ember nagy arccal…..
tengerSAM (törölt) 2014.06.09 15:18:01
Elkészült Dreamer88 az új IG/AM kódexszel, íme a linkek: IG/AM (Mediafire) IG/AM (Scribd) A legutóbbi nagy kódex (Tiranidák) óta jó pár "apróbb" dolgot is lefordított, amiket itt találtok: Birodalmi Lovagok Elátkozott Légió Tiranida Adatlap III CSM supplement IG…..
A legutóbbi MJJ végén történt kifakadásom kicsit lehet, túllihegett volt, mindenesetre tény, hogy egy ideje már elkezdtem elővenni a hanyagoltabb játékrendszereket - jelesül, a Warmachine / Hordes figurákat. Aztán az első Hammersmith kifestése után jött is a kisördög... vajon…..
tengerSAM (törölt) 2014.04.10 12:35:28
Abcug blog.hu motor... bevágom itt a cikket, rányomok a mentésre, és másnap a cikk hűlt helye fogad. OK, nem csüggedünk, ha Budapest és Drezda is újjáépült a romokból,  akkor ez a bejegyzés is helyre fog állni! Következő frakciónk amúgy se engedné, hogy erőfeszítés…..
A GW a mai napon az első 40.000 megvásárolt termékre 40% kedvezményt ad, ha vásárláskor az alábbi kuponkódot adod meg: LOOF-SLIRPA A kuponok csak a kelet-európai webshopban érvényesek!Ha a vásárlás értéke meghaladja a 25 fontot, ingyen letöltheted az általad választott GW…..
Kocka és sör? Mindez egy játékban? Nagyot tévedni ezzel nem lehet, így gondolta a Imbrian Arts is, amikor megalkotta eme remekművet. A szabályok ugyan még béták, és a figurakészlet is napról napra bővül, de garantáltan jó szórakozás lehet ezzel elütni az időt.  "Ugyan…..
"A Birodalom testét emésztő kór marcangolja. Minden évvel egyre beljebb rágja magát, és csonttá aszott, halott világokat hagy maga után. Ez a rettenet gondolkodik, és számunkra felfoghatatlan, galaktikus léptékben készül megvalósítani terveit. Ösztönösen árasztja ránk…..
tengerSAM (törölt) 2014.03.29 08:02:54
Dante eszmefuttatása az inkvizitor.hu-n. Röviden: úgy tűnik a GW által ignore listára tett régi játékaik végleg eltűnnek a süllyesztőben, és megszűnik hozzájuk minden támogatás. R.I.P. Szomorú. (főleg hogy a postot elfelejtettem élesíteni, így már nem éppen friss...)..
Most egy olyan WFRP karaktert szeretnék bemutatni, amely egyszerre lehet áldás és átok egy csapat számára. Igen magas szintű (már ha lehet ilyet egy career-alapú rendszerben mondani), és nem gyenge képességekkel rendelkezik, ezért nem érdemes ujjat húzni vele. Ő olyan fajta…..
RPGs blog Tápos Mákos 2014.03.09 07:58:57
Történt pedig azokban a napokban, amikor először jelent meg a mágus magyar szerepjáték, hogy éjt nappallá téve játszottunk, faltuk a regényeket, és örültünk vala. Aztán ahogy teltek az évek, kezdtünk rájönni, hogy ez már olyan szintű high fantasy, amit valószínűleg némi…..
A GW már pre-orderben tolja a Knight-okat, ami kb. átmenet a drenya és a klasszikus "nagy" titánok között, valamint kiköpött úgy néz ki, mint egy warmachine-os warjack. Az ár azonban némileg eltér: a GW-s 85 fontocska csöppet magasabb, mint mondjuk a klasszik fém warjack-ek mostani…..
Nem szándékoztam beruházni a Wyrd táblás Malifaux-klónjára, de egy szokásosnál is gyengébb pillanatomban mégis megnyomtam a rendel gombot a Főnixcsarnok webshopjában. Ám ha már így alakult, akár egy review, kispolgári nevén recenzió is kikerekedhet belőle. Puppet Wars:…..
RPGs blog 40 éves a szerepjáték 2014.02.04 07:18:22
Az index.hu cikke a negyven éves szerepjátékról: http://index.hu/kultur/2014/02/03/negyveneves_a_szerepjatek/..
Az inkvizitor.hu-n jelent meg: "Mai hír, hogy szó szerint több tonnányi fémfigurát szállítottak el kamionokkal a Games Workshop közpotjából, hogy végső, szomorú sorsukra leljenek. A teljes készlet olvasztóba, majd a fémpiacra kerül. A GW lépése talán nem meglepő sok…..
Dreamer kolléga "segédanyagai" egy ideje rendre megelőzik az aktuális faj MJJ ismertetőjét - no nem panaszképp mondom; épp ellenkezőleg, most is dícséretes a hozzáállás , csak hogy látszódjék, kettőnk között ki a lelkesebb :) Már csak azért sincs ok panaszra, mert…..
tengerSAM (törölt) 2014.01.30 09:55:39
RPGs blog Chtulhu blabla-generátor 2014.01.25 08:08:06
Mára csak egy linkajánló: Cthuvian Ipsum Generator http://ephemer.kapsi.fi/FhtagnGenerator.php ..