Regisztráció Blogot indítok
Adatok
8kerlakos

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
8ker Sötét 2012.01.08 21:57:00
 Van a Szentkirályi utcában. Nem sokszor járok arra, de az elmúlt héten háromszor is végigjöttem rajta, este. Töksötét, az emberek botorkálnak és minden szembejövőt gyanúsan méregetünk, ki tudja, milyen szándék vezérli...   Mit tehet ilyenkor az egyszerű polgár?…..
8ker Nemzeti ügy 2010.06.14 18:13:00
 Öröm és boldogság, hogy mindenkit ennyire érdekel a nemzet legfőbb múzeuma, annak átépítése, bővítése. Kiderült az is, nem akarják megbolygatni a kertet, a zöld nagy része megmarad. A képeket elnézegetve tisztán látszik "egy észak-déli irányba futó, fedett,…..
Mandiner blog Ferenc féltéglája 2010.05.08 08:01:00
   Ferenc szokás szerint nem bír magával. De hát már vártuk a következő dobását: arra, hogy valami nagyra készül a Fidesz túlhatalmának bekövetkeztével, 0.98-as oddsszal lehetett fogadni a sarki trafikban. Sejtettük, hogy van egy féltéglája, amit az MSZP nevű…..
  Be kell vallanunk, a kétharmad kérdése minket nem izgatott fel túlságosan, s ahogy elnézzük, az érintett képviselőket kivéve másokat sem. Vigyázó szemünket ma este a VII. kerületre vetjük, ahol az idei választás - legalábbis fénykép alapján - legcsinosabb női…..
8ker Palotanegyed rejtett kincsei 2010.03.12 14:23:00
Ezzel a címmel hirdetett fotóversenyt a CaPE, és szerdán volt az ünnepélyes kiállítás megnyitó, valamint díjátadó a Kossuth Klubban. A versenyre kinyomtatott képekkel lehetett pályázni, így ezt mi nem tettük meg, de ha megtesszük, biztosan különdíjas nyertesek vagyunk - ugyanis…..
8kerlakos 2010.03.12 16:09:20
    A magyar politikai élet tökéletes erózióját mutatja az a tény, hogy a magát baloldalinak nevező kormánypárt(ok) romjaira benyomuló és szavazóikért bejelentkező két „politikai” erő, az LMP és a mdfszdsz, milyen komoly nehézségekkel szembesül már a…..
A krízishelyzetek általában teret engednek a diktatórikus erőknek, és ökopolitikai elemzők szerint a zajló és közelgő ökológiai krízis is erre ad majd lehetőséget számos országban. Azonban úgy néz ki, hogy nálunk más folyamatok is beindultak.Bolygónk ökológiai krízise…..
8ker Megint jönnek, kopogtatnak 2010.02.23 08:16:00
 Egyes vélemények szerint az idei év úgy szar, ahogy van. Két választás, egész évben fokozott kampány, a voksolás után pedig tisztogatás, helyezkedés - érdemi munkát idén nem várhatunk a hivataloktól.És már bele is csaptunk a lecsóba, múlt héten már kopogtattak nálam…..
8ker Kispál Gergely 2009.09.24 12:42:00
Nevem Kispál Gergely, 1980-ban születtem Budapesten. 1986-ban szüleimmel (Nyugat-) Németországba, a Ruhr-vidékre költöztem. Itt végeztem el az általános és a középiskolát, és itt kerültem először kapcsolatba a politikával, 2000 és 2001 között az önkormányzati politikába…..
8kerlakos 2009.09.30 16:09:22
@stabika:
aki keres, talál: itt vannak további képek :-)))
lehetmas.hu/jozsefvaros/618
8kerlakos 2009.09.30 16:12:12
@hatesz: de akkor már nagyobb lenne, mint a többi, azt meg biztos nem lehet :-)))
(Köz)szempont Apa, kezdődik! 2010.01.27 18:43:00
Ó igen, kezdődik. Ismét eltelt négy év, és bármennyire is szeretnénk, ezt a 4. évet sem fogjuk megúszni: könyököt ki, kettesbe be, indul az idei kampányidőszak. Mondhatjuk, hogy ez a szükséges rossz, hisz a demokrácia egyik alapja, hogy lehessen választani, de hogy milyen a…..
Az egész a Keleti pályaudvaron kezdődött. 2006-ot írtunk, és az egyik hozzám hasonló idióta barátommal az orosz Kaukázusba indultunk síelni vonattal… (2014-ben itt lesz a Téli Olimpia, de persze ekkor erről még semmit sem lehetett sejteni) Álltunk a Keleti lerobbant,…..
Interjú Karácsony Gergely LMP kampányfőnökkel a NépszavábanSötét ló-e az LMP? Az ökopolitika a gazdagok luxusa Magyarországon? Miért kell felmásznia a hegedűsnek a cirkuszban a létra tetejére? Mit mond majd az LMP a létra tetejéről? Mikor lesz…..
Licit a Parlament előtt  A DeBokratikus Kartell Politikai Újrahasznosító szervezésében   LMP demo   „Végy egy lejárt szavatosságú közgazdászt, adj hozzá két egymást korábban mélységesen utáló pártot, pár befolyásos szponzort és nevezd el Demokratikus…..
Kerületi szinten nem sikerült eredményt elérni, most országos szinten próbáljuk ...Etikai Kódex elfogadását kezdeményezi az országgyűlési választási kampányra Karácsony Gergely, a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet volt kutatási igazgatója, a Budapesti Corvinus…..
A hozzászólásokban többen megfedtek már amiatt, hogy - próbálom idézni - túl sokat foglalkozom egy „nem létező” párttal. A Lehet Más A Politika (LMP) nevű formációról azért írtam többször, mert meggyőződésem, hogy ez a politikai alakulat sokkal esélyesebb annál,…..
Bemutatkozik az LMP kampányfőnöke Karácsony Gergely írása  a hvg online oldalán (részlet) ..... "Érzésem szerint a Lehet Más a Politika (LMP) ma az egyetlen olyan politikai formáció a porondon, amelyiktől remélhető, hogy megtöri a választók és a politikusok…..
Performansz keretében hívta fel a figyelmet a szmog és a silány tömegközlekedés problémájára a Lehet Más a Politika (LMP) szombaton Budapesten, az Üllői út és a Ferenc körút sarkán lévő légszennyezettség-jelző állomásnál. Az ökopárt ismertette a helyzet megoldására…..
Ma már nagy valószínűséggel tudjuk, hogy az emberiségnek a civilizációba való átmenete során többféle társadalom jött létre. Egyesek közülük békések voltak (Régi Európa kultúra, Indus-völgyi civilizáció, Sumer első 1000 éve, minószi kultúra), míg mások harciasak,…..
8kerlakos 2010.01.15 00:36:16
@peetmaster:
ha jól értem az utilitarizmus kritikáját, ez az a modell, ami alapján a MAI közgazdászok legkiszámíthatóbbnak érzik az emberi cselekvésrendszerek leírását, amiből a társadalom egészére általánosítanak ...
de épp azzal szeretnék érvelni (mint ahogy ezt az utilitarizmus kritikája is megteszi), hogy a társadalom és benne az ember, mint társadalmi lény működése más érdek-érték-etika viszonyrendszerben is leírható, nemcsak az agyonracionalizált, hasznosság szempontjából kiszámítható cselekvésrendszerben ...

egyrészt korábban is működtek társadalmak, amelyek működését egy ma kurrens modell alapján éppen megkísérelhetjük elemezni, de megérteni az alapján fogjuk, ahogy és amilyen motivációk alapján az adott kor emberi működtek ...

másrészt bajunk ma épp azzal van, hogy ebben a leegyszerűsítő modellben nem érezzük otthon magunkat, nem képezi le emberi természetünk komplexitását és moralitásunk teljességét ...
Mikor ezt a cikket írom, már 19-nél jár a H1N1 fertőzésben elhunytak száma. A tisztelt olvasó persze most megkérdezhetné, hogy miért jelenik meg egy járványüggyel kapcsolatban írás egy politikai párthoz közelálló fórumon, és alighanem a kérdése jogos lenne. Tényleg, miért…..
Kis tömeg gyűlt már össze, a futók rajtszámot biggyesztgettek egymásra, lányoknak pom-pom bojtokat osztogattak a fotósok meg videósok gyűrűjében. Ez az esemény már jobban megmozgatta a sajtót, a királyi tévén kívül a Stop.hu, Index, RTL és még pár, nem beazonosítható kamerás nézte, mi is fog itt…..
8kerlakos 2009.12.06 22:29:54
@"the dragon":
kedves dragonfly, melyik "cigánygettóval" kevered a Palotanegyedet?
8kerlakos 2009.12.07 00:17:45
@"the dragon":
akkor eszerint nem budapesti vagy ...
8ker Az új polgármester 2009.11.22 20:37:00
Végre lezárult ez a hét, amikor a kampány hevében mindenki mindenkit vádolt, cáfolt, felszólított és teljesen úgy viselkedtek a politikusok, mint a nagypolitikában. Pedig előtte mindenki a helyi dolgokat tartotta fontosnak, aztán a célegyenesben rákapcsoltak.De vége! Végre vége,…..
8ker Fórum a Kolónián 2009.11.18 11:41:00
Nos, az élő közvetítés elmaradt, a technika ördöge (Linux) beleszólt. (A 8kerTv azért ott volt egy kis ideig, a kezdés előtt forgatott is - amint kész lesz, láthatjátok!) De nem is baj, hiszen nem volt semmi érdekfeszítő, ugyanis Kocsis Máté levelet küldött maga helyett, Takács…..
8kerlakos 2009.11.20 20:33:27
@petya.bacsi:
A képet egy egyszeri indafotós felhasználó tette fel, aki emiatt az egy kép miatt regisztrált.
A fénykép készítésének szokásos adatai (fényképezőgép, exponálási idők) nincsenek megadva.
A képen a fej a test arányaihoz képest kisebb, a kép többi részletéhez képest túl kontúros.
A "bemutató" ujj nyilvánvalóan anatómiailag csodaszámba menne, ha valóságos lenne, közlebbről tanulmányozva jól látszik a képszerkesztési utómunka ... :-))
8kerlakos 2009.11.21 19:21:41
@petya.bacsi:
:-))
8ker Leszóltak a minisztériumból 2009.11.17 23:44:00
Utálom a politikai kampányokat! Gondolom ezzel nem vagyok egyedül, meg is látszik az utóbbi időszak választásain, nem nagyon mennek az emberek szavazni. Hogy én miért utálom? Mert mocskosak, velejéig. Elég csak egy pillantást vetni a tegnapi sajtótájékoztatóra, ahol…..
8kerlakos 2009.11.20 11:42:50
@echo-25:
az igazolványok lefénymásolása valószínűleg nem a szavazáshoz kell, hanem a választási csalásban való részvétel ellenőrzéséhez ... valami módon biztos regisztrálni kell, hogy elmegy-e az szavazni, akinek ezért pénzt adnak ...(?) gondolom ...ha már nyugtát nem kaphatnak ... :-)
8ker Gyere Te is! 2009.11.16 21:14:00
 Civil fórum élőben az összes polgármester-jelölttel a környék közügyeiről és az önkormányzatról   november 17-én, kedden 18 órától   a Rhema Konferencia Központban (Kolónia volt közösségi épület), Golgota u. 3.   Általánosságok és…..
8kerlakos 2009.11.19 12:54:06
@k.elod:
ezt honnan tudták előre?
8kerlakos 2009.11.19 12:55:34
@k.elod:
mármint hogy kik lesznek ott? és hogy milyen szimpatizánsok azok, akik ott lesznek?