Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fixszipszilon

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindannyian másért motorozunk. Van akinek a motor (robogó) csak egy közlekedési eszköz. Van aki fétisnek tartja, csak évi pár száz kilométert (vagy annyit se) gurul vele. Vannak a versenyzők, akár terepen, akár aszfalton, akár pályán, akár közúton. És van a nagy átlag, aki rendszeresen túrázik,…..
Angyalföldön születtem, ott cseperedtem, ott jártam iskolába, majd ott is melóztam. 35 éve máshol élek, de ha megkérdezik hol születtem, büszkén mondom, Angyalföldi vagyok! Gyerekkorom Angyalföldje, nekem egy bizonyos területet jelentett, a következő határokkal: Északi vasút (Balzsam utca)-Duna…..
Nem vagyok nagy nyelvzseni. Viszont a 2019-es El Camino túrán megtanultam, hogy kifizetődik bemagolni az adott ország nyelvén pár szót. A "jó reggelt", vagy az "üdvözlöm", meg a "kérem-köszönöm" , sokat segíthet például a reggelinél. A recepciósok általában beszélnek angolul, de a reggelit osztó…..
Az új motorom kicsit háttérbe szorult a nyáron, a sok egyéb tennivaló miatt. Épp csak, hogy túllépte a 2000-es számot az "odo" a műszerfalon. Várom a megrendelt extrákat, de már azt sem tudják mikor érkezik. Ami viszont megjött, azt felszereltem, az egyikre remélhetőleg sosem lesz szükség, a másikra…..
Az ángliusok fura népség. Kiugranak az Únióból, királynőjük van király nélkül, az út rossz oldalán vezetnek, inkább teát isznak mint kávét, és sörből is a sötétet preferálják a világos helyett. Viszont nekik köszönhetjük a Beatlest és a Stonest, sőt az egész beat kultúrát, az emeletes buszokat, és…..
Visszatértem a gyökerekhez. Nekem már van Yamahás múltam. És ez a múlt régebbi, mint az újrakezdéskor vásárolt Virago és Bulldog. 1979-ben az 1-es Afitnál dolgoztam, mint ifjú autószerelő. Akkoriban a melósruha egy kabát-nadrág-bakancs szettből állt, mindenkin ez feszült -vagy éppen lobogott- a…..
Fixszipszilon 2021.06.10 09:01:06
2006-ot írunk. Michael Schumacher még versenyben van a Ferrarival, a nyolcadik világbajnoki címéért. A Casino Royale Bond moziban -most először- Daniel Craig alakítja a 007-es ügynököt. Egy euróért csak 250 forint körül kérnek a pénzváltók. Suzuki Swifteket ingyen is adnak (csak alá kell írni 10…..
Azt tartja a mondás, kétszer örülsz egy motornak, mikor megveszed, és amikor eladod. Ez így is van, de az én esetemben ez az öröm -nevezzük inkább boldogságnak- , négy és fél évig tartott. Az első éjszakám, miután elvitték, álmatlanul telt. Milyen lesz az élet nélküle? Jó ötlet volt eladni? Szeretni…..
A motorozás régen a szabadság szinonimája volt. A 21. században, ebben a szabályokkal  teli, digitalizált, közösségi oldalakkal behálózott, és megfigyelő kamerákkal teletűzdelt világban, ahol mindenki zsebében ott lapul az okos telefon, vajon lehetsz még szabad? Az én válaszom határozott IGEN! Ezt a…..