Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VikiDaniAroundAsia

29 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tumbak település 60km-re (ami szerpentinen, falvakon keresztül két óra) fekszik Tomohon-tól a tengerparton. Érdekessége, hogy az évtizedek óta folyamatosan letelepülő tengeri cigányok építették a rájuk jellemző stílusban. Udvaraik a magyarokéhoz hasonló, letaposott, szemetes, de pitbull helyett…..
Tomohon A megrázó látnivalók után elrepültünk Èszakkelet-Celebeszre, a Minahasa-fennsíkra, Manado-ba, ahol 100km-en belül nagyon sok érdekesség várt ránk. Tomohon-ba egy óra alatt jutottunk el, szerpentinezéssel, két személlyel, egy kopott gumis, rossz lengéscsillapítós robogóval. A kopott gumit…..
Ahogy ígértük, itt van ez a rövid, de gyomorforgató poszt Szulavéziről! Állatvédõk lapozzanak! Mi is azok vagyunk, de azért eltakart szemekkel, kíváncsiságból megnézünk ezt-azt (Viki annyira nem). Elsőnek beteszek egy képet egy hatalmas tonhalról ugyanerről a piacról, nehogy durva legyen a…..
A világ egyik legérdekesebb részére érkeztünk, ha a temetkezési szokásokat nézzük. Ott tartózkodásunk alatt végig velünk volt egy vezető, aki mindent elmesélt, és az összes kérdésünkre válaszolt. A toraja-i emberek írott történelme sajnos még alig 100 éves, mert a holland misszionáriusok a 20.…..
Sir Mók története Angliában indul, aztán némi magyarországi kitérő után folytatódik. Hogy miként jönnek ide a fülöp-szigeteki nők? Nos, a magyarázatot valahol a Covid és a YouTube környékén érdemes keresni. ..
VikiDaniAroundAsia 2024.04.04 13:27:17
@gabors: Fülöp -szigetek többségi mohamedán? ?
  Miért éppen Szulavézi?   Szulavézi, régebbi nevén Celebesz a világ 11. legnagyobb szigete, Indonézia része. Rengeteg hegy, vulkán, tagolt és tagolatlan partszakaszok, muszlim és keresztény közösségek egyaránt jellemzik. Trópusi egyenlítői éghajlat uralkodik, 3 hónap száraz és 9 esős évszakkal.…..
Folytatódik a rizsszem blog, nagy örömünkre újra Ázsiában töltődhetünk élményekkel, mert Szingapúr és Indonézia is a közelmúltban törölte el a Covid-korlátozásokat. Két éjszakát töltöttünk a világ legbiztonságosabb, szabályoktól hemzsegő mini-államában, mely a Maláj-félsziget legdélebbi csücskén…..
Szokás mondani, hogy a világon mindenhol vannak magyarok. Nos, Zsuzsi posztjából kiderül, hogy a mondás igaz, nekik legalábbis St. Thomas szigetén is sikerült összefutniuk egy (majdnem) honfitárssal. Az Amerikai Virgin-szigeteken töltött időszak persze nem csak emiatt lett kifejezetten emlékezetes...
Elképzeltétek már milyen lenne az élet internet nélkül? Alighanem ez még azoknak sem könnyű, akik (hozzánk hasonlóan) életük első egy (két, három) évtizedét a világháló nélkül élték le. Persze aki Szilveszterhez hasonlóan ellátogat Kubába, kaphat némi ízelítőt a net nélküli életből. A múltkori kubai…..
VikiDaniAroundAsia 2022.03.24 06:57:42
@fhdgy: "Állítólag az a legjobb kiindulási alap az áfonyapálinkához."
Minden pálinka alapja az alma. Az almát 50 ft-ért nem lehet eladni, így a jó magyar almából mindenféle pálinka -meg lé- lesz (a tescoban meg vesszük a dél-afrikai almát 500-ért). A legtöbb (nyilván nem a drága, nagy nevű) főzde almapalinkát aromáz, így lesznek olyan finomak a magyar pálinkák...a legritkább esetben kapsz pálinkát úgy, hogy a saját alapanyagából főzték.
VikiDaniAroundAsia 2022.03.24 07:48:59
@fhdgy: Természetesen nem a te pálinkádra gondoltam. Aki házilag, hozzáértően főz, szívből, ott nem lehet baj. Abból a pár kiló áfonyából még ha nem is sok, de biztos finom anyag lesz.
VikiDaniAroundAsia 2022.03.24 11:53:56
@fhdgy: Sok sikert hozzá!
A különleges (és ellentmondásos) országok sorában Kuba minden bizonnyal az élvonalban helyezkedik el. Hiszen egyrészt a karibi lazaság él róla a nyugati ember képzeletében, ugyanakkor nagyon komoly szegénység és elnyomás uralkodik az országban. Szilveszter írása ezt a kettősséget (és az ország nem…..
Nem vet ránk jó fényt, de őszintén szólva valamiért kimaradt az, hogy a perui fővárosban közel annyian élnek, mint Magyarországon. Ez ráadásul az ország lakosságának egyharmada – egyszóval egy klasszikus dél-amerikai nagyvárosról van szó, ennek megfelelő szélsőségekkel. Steve-ék azért inkább a…..
Egyre több bevándorlót vár Kanada, a következő három évben folyamatosan egyre több emberre lesz szükség, érdekes módon a Covid miatt is. Lássuk, mi várható és azt is, hogyan lehet idén bevándorolni Kanadába...
Bangkokról talán még abban is él valamilyen kép, aki még soha nem járt a thai nagyvárosban. Stevék jártak, igaz, inkább csak első benyomásokról beszélhetünk az esetükben, viszont az néha legalább olyan érdekes, mint az, amikor valaki évek óta él egy városban...
Meték őrült ötlete, mely szerint a Fülöp-szigetekre kellene költözni, elég hosszú idő alatt valósult meg, de miként a posztból kiderült, végül csak eljutottak a céljukhoz. Más kérdés, hogy a hely, ahol kikötöttek, tartogatott némi kihívást számukra...
VikiDaniAroundAsia 2020.12.14 21:28:52
@zalap: köszönöm a választ, ezek szerint tényleg van valóságalapja. Én mondjuk simán elköltöznék hosszabb időre arra a környékre, de nagyon fontos lenne, hogy jó legyen a kaja.
VikiDaniAroundAsia 2020.12.15 14:37:19
@seigyo_zoufukuki: Fura. Mondjuk a trópusokon máshol se nagyon van jó föld (kivéve a vulkanikus?). A trópusi vörösföld a mi szikes talajainkhoz képest is ultra terméketlen állítólag.
VikiDaniAroundAsia 2020.12.16 07:41:11
@seigyo_zoufukuki: Ó, értem.
A kevésbé bejövős Szöul után (mint a cím is mutatja) sokkal kellemesebb élményekkel folytatódott Gábor ázsiai útja, méghozzá Malajziában, ahol egészen fantasztikus élményekben is része volt...
VikiDaniAroundAsia 2020.04.09 17:26:36
@somlobodog: most hiába is akarnék ...amúgy egy hónapot voltam, Mindenhez Nagyon Értő Úr...a beszólásokon kívül más jellegű kommentet is tudsz írni?
VikiDaniAroundAsia 2020.04.09 19:39:53
@somlobodog: @desw: engem zavart egy idő után, hogy nem tudok aludni 3:40-től és slussz. Nem azért mentem oda, hogy az imámok énekét hallgassam. Attól még tolerálok mindenféle vallást, népet és nézetet. És ezzel együtt nagyon tetszett Malajzia, és biztos, hogy visszamegyek, de akkor sem fogom szeretni, hogy felkeltenek az éjszaka közepén, legyen az bármilyen okból.
VikiDaniAroundAsia 2020.04.10 07:01:08
@élhetetlen: menj csak egy kört Malajziában (ne kínai részen!) és Indonéziában (ne Balin!), aztán visszatérünk erre...

Hehe, az jó döntés volt, Sopronban nekem is volt egy templom, ami 10 perces harangszóval szabotálta a vasárnapi "sokáig-alvásomat".

@seigyo_zoufukuki: :-D. Egyébként vannak tök jók is köztük, csak a "reggeli" időpont elcseszett. Milyen volt Malajzia a rózsaszín köd (ha egyáltalán volt) eloszlása után?
Újabb vendégposzt, Don Caroly ezúttal azt próbálja kideríteni, hogy mennyire is olcsó Thaiföld. Át is adom a szót neki.   Bangkok Charlie rendelt a Damoen Saduak Floating Marketen egy ragacsos rizst mangóval. 60 baht és meg is tudta enni! A magyar számol, kaja osztva forinttal = olcsó! Marcsi…..
Meglehetősen izgalmas és váratlan véget ért Viki és Dani ázsiai kalandsorozata, hiszen az utolsó napokban arról kellett dönteniük, vajon megkockáztatják-e utuk folytatását vagy inkább az utolsó gépek egyikével megpróbálnak hazatérni. A poszt mégsem erről szól, hanem Baliról és Jáváról, kicsit talán…..
VikiDaniAroundAsia 2020.04.04 14:07:31
@Csodabogár: lehet, hogy Ubudban voltál, és szerencséd volt a majmokkal. Nekünk egyszer nem, és azóta nem szeretjük őket.
VikiDaniAroundAsia 2020.04.04 17:45:48
@Arthamyr: nálad a franc se tudja, mikor viccelsz félig ;-). Ha helyiek özönlenek el egy helyet, pl. rendezvény van, attól sokkal autentikusabb lehet az élmény, mint amikor kiabáló, fényképezkedő turisták vannak.. ilyen volt pl. Thaiföldön az úszó lampionok fesztiválja, ahol rengeteg helyi ünnepelt, alig volt turista, és remek élmény volt.
VikiDaniAroundAsia 2020.04.04 18:06:30
@Arthamyr: :-))
Megérkezés Sokat olvastunk Indonézia legnépszerűbb szigetéről, Baliról, többek között azt, hogy a világ ötödik leglátogatottabb helye, és már-már elcsépelt. De nekünk hogy is lehetne valami elcsépelt, ha még nem is voltunk ott soha? A jelenlegi vírus-parának – és az esős évszaknak - köszönhetően…..
A dél-koreai fővárosról sok minden eszébe jut az embernek, például a modernség, a high-tech vagy a jövő. Gábornak is ez (meg még egy-két keresetlen gondolat, feltételezem) jutott az eszébe, amikor Szöul kellős közepén egy udvari pottyantósban a tél kellős közepén volt kénytelen megoldani a…..
Lassan kezdjük elfogadni, hogy a következő heteket jó eséllyel nagyrészt otthon töltjük, legfeljebb kisebb sétákat téve vagy az ablakon kibámulva. Így aztán mi is folytatjuk a sorozatot (előző rész itt), melynek keretében arra kértelek titeket, fotózzátok le, mit láttok az ablakotokból vagy az…..
VikiDaniAroundAsia 2020.03.27 07:41:43
A Brexit árnyékában a brit fővárosba költözni nem feltétlenül tűnik a legjobb ötletek egyikének, de a jelek szerint Józseféknek némi nehézségek után bejött a döntés. Igaz, ehhez nem kevés munka kellett. Pár éve volt egy sorozat: "Ezt látom az ablakomból" címmel. Akkor rengeteg fotó jött. Most a…..
VikiDaniAroundAsia 2020.03.16 08:30:55
@Csodabogár: bár minden magyar nyugdíjas így gondolkozna...
Borneótól nagyon könnyes búcsút vettünk, hiszen több helyi és külföldi figyelmeztetése is bevált, hogy pazar élményekben lesz részünk. A maradék, Malajziában eltöltött időt egy ÉK-i, majd egy ÉNY-i szigeten töltjük el. 2020. január 10. óta csak szigeteken vagyunk, ez „merő véletlen”.Tudni kell, hogy…..
Mellbevágó látvány: lepukkant épületek, hotelek – közben ellenpontként a nagyon kedves helyiek. Ez fogadta Vikit és Danit a malajziai Sandakanban. Az ott töltött napok során kiderült, miként képes az ember rohamléptekben tönkretenni a környezetét...
VikiDaniAroundAsia 2020.03.05 10:15:39
@Hari Seldon 2: igaz! Itt sajnos még mindig nem értik, hogy a zacskó + pet palack nem egyenlő a banánlevéllel. A nagy szemétszedési akciókat is "fehérek" szervezik..
VikiDaniAroundAsia 2020.03.05 10:37:30
@Arthamyr: Köszi a magyar neveket, végülis utánanézhettünk volna. Igazán nincsen mit :-)). Hazugság lenne azt írni, hogy itt minden szép és jó..nincs tökéletes hely a világon.
Kuchingot elhagyva Sandakanba repültünk. A reptérről Grab-bel mentünk a belvárosba. Nem nagyon értjük, miért ez a kiindulópontja a kelet-Borneóra érkezőknek: a Sepilok orángután - és maláj medve - farmon kívül semmi érdekes nincs a közelben, és még azok is eléggé "állatkert-szagúak". A kuchingi…..