Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabados Patrícia

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasva a részben közfelháborodást, részben megértést hangoztató kommenteket és cikkeket. Fontos arról beszélni, számít-e valaki kora, és ha igen, mikor, illetve, hogy ki is Rácz Zsófia valójában, mit is jelent az ő jelenléte és pályája.  Induljunk ki az utóbbiból. Rácz Zsófia politikai karrierje…..
Szabados Patrícia 2019.12.18 18:22:07
@BiG74 Bodri: Mert ő megdolgozott a diplomáért a pénztárban ülve. Mármint a finn miniszterelnök.
Szabados Patrícia 2019.12.18 18:24:52
Szabados Patrícia 2019.12.20 13:52:54
@nemecsekerno_007: Az antimeritokrácia nagyobb méreteket már nem is ölthetne, így egyre több lesz a frusztrált tehetség, akik helyett ilyen kis tinglitanglik töltenek be párthűség és családi, baráti kör alapján posztokat. Ez nem hozza ám közelebb a fiatalokat a párthoz!
Nem mindig könnyű együtt értelmezni egy dal zenei minőségét és szövegének tartalmát. Van úgy, hogy mind a kettő remekmű, olyan is van, hogy mindkettő csapnivaló. Ilyenkor egyszerű a helyzet: az ember a minőséget választja. Tekintsünk most el attól, hogy a tömegmédiában a mulatós,  lakodalmas vagy az…..
Szabados Patrícia 2019.11.22 15:24:08
@Attilajukkaja: Mi az átvitt értelme a vérségi kapcsolat ismételgetésének? Kíváncsian várom a választ. :-)
Szabados Patrícia 2019.11.22 15:25:27
@BUTApest te csodás: Orbán neoliberális gazdaságpolitikát folytat, róla beszéltél, őt szidtad?
Szabados Patrícia 2019.11.22 15:28:05
@fideSS a retardáltak gyűjtőhelye: Így igaz, a tősgyökeres kunsági családból származó férjem például a balkáni és szláv gének mellett kelta és angol génekkel rendelkezik, ázsiai egy szál se benne, kipcsak tehát kilőve. De akkor hol vannak a kipcsakok, ha már a kunságban sincsenek?
Morpheus Kipcsak volnék? [17.] 2019.10.17 10:12:32
Kipcsak volnék? Eddig ezt nem is tudtam. Bár igazság szerint egyetlen rokonom, szomszédom, barátom, munkatársam vagy ismerősöm sem tud arról, hogy akárcsak léteznének ilyen etnikumú emberek a környezetükben. Miniszterelnökünk mégis azt állította Bakuban, a Türk Tanács ülésén (mely a türk nyelvű…..
Szabados Patrícia 2019.10.18 18:45:50
@várom a levelet: Viszont mégis inkább európaiak vagyunk genetikánkat tekintve.
Szabados Patrícia 2019.10.18 19:03:45
@Látens Inszinuáció: A cikk genetikai nyomokat említ, ez valóban így is van. Vannak magyarok, bár nagyon kevesen, akiknek a DNS állománya nagyon kevés százalékban, ezért nevezi nyomnak a cikk, tartalmaznak uráli nyelvcsaládba tartozó népek génjeit. De ez csak azt bizonyítja, ami a nyelvrokonságból is evidens, hogy éltünk együtt valaha ezekkel a népekkel. Genetikai rokonok azonban már az európai népekkel vagyunk, hiszen annyi népirtás volt itt, hogy ők népesítették be a Kárpát-medencét. Mindez nem jelenti azt, hogy biztosan valaha is rokonok lettünk volna genetikai értelemben például a finnekkel. Csak van egy-két magyar, akiben kis százalékban ugyan, de csörgedezik finn és egyéb, például inuit vér. De ez kicsi százalék, és nagyon kevés személy. Kibogoztam. Ha nem érthető, kérdezz!
A fenti idézeted pedig a NYELV közös ősére utal, olvasd csak el újra, ezt nevezzük az uráli alapnyelvnek is. Ez nem jelenti azt, hogy a népek is rokonok, ha a nyelvnek van közös őse. Honnan jöttünk? Ki tudja? Ez a két dolog biztos csak, hogy a nyelvünk a finnugor nyelvcsaládba tartozik, a genetikánk pedig zömmel európai. De ez teljesen biztos, nagyon régóta kikutatták a nyelvészek és a genetikusok is, a gond az, hogy mindenféle laikus ökör okosabbnak tartja magát a szakembereknél, és kitalál mindenféle kipcsakos baromságot. Ez is régóta zajlik.
Szabados Patrícia 2019.10.18 19:12:42
@Comte de Gippaud: Persze, vannak ilyen emberek is Magyarországon, gondoljunk csak Csukás Istvánra, csak kevesen, és bennük sem nagy százalékban fordul elő az ázsiai gén. És bennük is inkább közel-keleti vagy nyugat-ázsiai van, nem a régi Kumánia területén élő népeké, akik már egyébként elmongolosodtak. Bárkiben bármi lehet, egy biztos, hogy aki nem cigány vagy zsidó, abban legnagyobb részben általában balkáni, kelet-európai és nyugat- és észak-európai gének vannak. Kisebb százalékokban van csak ázsiai és csak néhány embernél, és náluk is csak kisebb százalékban.
A "kik a magyarok ősei?" kérdés rendszeresen felvetődik a hazai médiában és Kőrösi Csoma Sándor óta - vagyis már kerek két évszázada - hogy kiemelten foglalkoztatja a magyarságot. Kőrösi Csoma 1819 novemberében (vagyis épp most 200 éve) indult el Erdélyből gyalog-szerrel (!) Indiába és Tibetbe, hogy…..