Regisztráció Blogot indítok
Adatok
barthapisti

6 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felszabtér Karácsony jelenidőben 2019.12.24 09:08:05
Sajátunknak érezzük ezt a történetet. Mintha csak nekünk, a Kárpát-medencében élőknek, pestieknek, alföldieknek, vasiaknak és a többieknek szólna személyesen az angyal üzenete: „Ne féljetek, mert hirdetek nektek nagy örömet, mely az egész nép öröme lesz!” ... Jelen valóak a pásztorok is. Olyannyira,…..
A mesék is a valóságról szólnak. Csak Rowling nem visz el minket egy teljesen kitalált világba kacsalábon forgó kastélyokkal és tündérekkel, hanem a mi saját világunkban játszódik minden. ... Ezért ijesztő. Mert mi is elképzelhetnénk ugyanezt, mondjuk, Budapesten. Két gyerekem már iskolába járt,…..
Brit, azaz magyar tudósok bebizonyították, hogy a magukat agnosztikusként, ateistaként vagy szkeptikus értelmiségiként meghatározó emberek is kell, hogy szembesüljenek a kérdéssel: az Univerzum egy bumfordi, akarattalan halmaz csupán? Az értelem pedig csak azon pár ezer év óta létezik egyáltalán,…..
2009 végén sajnos nem szilveszteri kabarétréfa volt, hanem a szomorú valóság, hogy a magas nyomdaköltségek, az alacsony eladási mutatók és a világgazdasági válság miatt a jubileumi 100. számmal megszűnt a Kretén, a '90-es évek emblematikus viccújsága. Most viszont jó hírünk van a másfélkegyelmű…..
barthapisti 2019.10.31 20:46:27
@Fellegjáró Marci: hasonló cipőben járunk: "flükityi flokityi" - (Bidosonék panelban) és ezt pont értekezlet közben mutatta a kollégám az asztal alatt.
Felszabtér Feloldozás elhalasztva 2019.10.19 08:24:12
Gyerekkorában kifejezetten félt a kutyáktól. Egyszer megkergették a sötétben, és általában is tartott ettől a fajta jószágtól. Elvégre tud harapni, és nem bízott benne, hogy nem mindig ezt akarja. Mazsola tanította meg rá, hogy mégis lehet. Megnyitott számára egy új világot. Azt, hogy például este,…..
Elkötelezett keresztényekként szüntelenül keressük, mit nem csinálunk jól, mi romlott el az egyházban, melyek a téves tanítások és téves gyakorlatok. Eközben azonban nem feledkezünk meg arról sem, hogy keressük, milyen sok jót találhatunk a világban és egy­másban! Hiszen maga Jézus biztatja…..
A 2017-es év világszerte a Reformáció emlékéve volt. Martin Luther német Ágoston-rendi szerzetes ugyanis 1517 októberének 31-ik napján, Wittenbergben hozta nyilvánosságra 95 tételét, amely egy vitairat az akkori katolikus egyház téves gyakorlatával, az úgynevezett búcsúcédulák árusításával…..