Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tabar

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan gondolják, hogy párban élni szinte mindig jobb, mint egyedül. Bár lehet, hogy egyre csökken azok száma, akik ezen a véleményen vannak. De még mindig ott tartunk, hogy a közbeszédben a párok együtt maradása pozitív, míg a szakítás, válás, kifejezetten negatív előjelet kap. Mégpedig anélkül,…..
Tabar 2019.11.04 10:42:07
@Boar.: Bocs, de tök összefüggéstelen, amit írsz. Először rányomod a billogot az íróra, hogy gyermektelen, önző, szingli, aztán meg azzal jössz, hogy egyedül nem kéne gyereket nevelnie. Talán belegondolhatnál abba is, hogy valakinek már van esetleg gyereke, de elvált, és nőként mondjuk 35-40 évesen két gyerekkel nehezebb újrakezdeni. És itt most nem is arról van szó, hogy jobb szinglinek lenni, mint párkapcsolatban lenni, csak jobb szinglinek lenni, mint egy rossz párkapcsolatban lenni. Nem jó a gyereknek sem, ha a szülei végigüvöltözik egymással az ő gyerekkorát, mert ha ezt a mintát látja otthon, ő is rosszul fog választani (tudat alatt beég az agyába). Ha már sikerült belátnia egy párnak, hogy nem működik, és már nem is tudnak mit tenni a kapcsolatért, akkor jobb elválni, és megpróbálni újra kezdeni mással. De mint az előbb mondtam ez nőként 1-2 gyerekkel, mondjuk közel a 40-hez nem egyszerű. És ilyenkor jön be a képbe az, hogy ha nem sikerül párt találni, akkor legalább az egyedüllétben próbáljon meg az ember kiegyensúlyozott lenni, és fedezze fel a boldog oldalát az életnek, és ne kelljen már szégyenkeznie emiatt senkinek.
Tabar 2019.11.04 10:43:09
@Mancilla Pectoralis: Ez egy nagyon fekete-fehér látásmód. Nyilván jó, ha az ember talál egy megértő társat, akivel megvan a vonzalom és mindketten egyenrangúan élik meg az érzelmeiket egymás iránt, és felépítik a kapcsolatot. De ez a "nem szelektáltak eléggé" kicsit idiótán hangzik. Ez nem feltétlenül a szelektáláson múlik, hanem az adott lehetőségeken, és inkább akkor már főleg azon, hogy ki mennyire van tisztában saját magával, és azzal, hogy mire van igazán szüksége, és ezt kölcsönösen tudják-e majd egymásnak nyújtani a párjával.
És a kapcsolatokra egyébként sem lehet az általad felvázolt ultimát igazságot alkalmazni, mert ennél bonyolultabb a téma, különben nem foglalkoznának annyit pszichológusok, kutatók a témával. Hívhatod önigazolásnak, attól még igazak a fentebb leírtak.
Ha valaki megkérdezi, miért kötöttünk házasságot, a kapcsolatunk sikerességétől függően különböző válaszokat adhatunk. Ha elégedettek vagyunk, azt mondjuk, szerelemből. Ha már megbántuk, azt mondjuk, akkor jó ötletnek tűnt. Esetleg leegyszerűsítjük a témát, és kijelentjük, hogy fogalmunk sincs. Ha…..
Tabar 2019.09.20 15:28:30
@El Amante: Legalább te tisztán látod a helyzetet. Olvassátok már El Amante hozzászólásait, mert aki csak óbégat, hogy "jaj szingli felsőbbrendűség", meg "a kutyának nem kell, azért ír ilyeneket", az nem tudta értelmezni a leírtakat. A felsorolt lista azokat az eseteket példázza, ami miatt nem érdemes/jó/kéne az embereknek összeházasodnia. Nem a házasság ellen van a cikk, hanem a rossz alapokra helyezett házasság ellen, ami nagy különbség @Zabalint! Mellesleg két kérdés van a címben, és az egyik pont ezt a lényeget foglalja össze, hogy miért hülyeség a felsorolt alapokra helyezni egy házasságot.

@bagolyleső: ha túléled a nejed/férjed, akkor is egyedül fogsz fetrengeni majd az elfekvőn (ha ezt a szenvedést szánja neked a sors), mert a gyerekeid nem biztos, hogy látogatni fognak. Vagy nem is született gyerek valamiért a házasságba, akkor meg pláne senki. Bármilyen alapokra helyezett egy házasság, nincs köze ahhoz, hogy végül egyedül halsz-e meg vagy sem.

Lehet boldog az ember egész életében a társa mellett anélkül is, hogy összeházasodnának, de ha már házasságra adják a fejüket, ne a fenti indokok miatt tegyék, mert akkor a papírtól nem lesz szebb és jobb az életük.
Tabar 2019.09.23 10:46:30
@El Amante: igen, szerintem egyrészt ők tipikusan azok a kommentelők, akik nem olvassák el rendesen a cikket, csak ide borogatják a belső feszültségüket. Másrészt úgy tűnik számukra fájó pontra tapintott a felsorolt okokkal az író, és visszatámadni egyszerűbb.