Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pity(i)Pang

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fáymiklós A lélek lelkendez 2024.01.24 07:00:58
Az ember elszokott attól, hogy egy film ilyen is lehet. Ilyen mindenes. színészes, rendezős, díszletes, jelmezes. Filmnyelven beszél, és ha csak el akarom mesélni a történetet, nem is olyan érdekes. Ámbár… Egy öngyilkos nő fejébe ültetik a magzata agyvelejét, így felnőtt testben kezd el fejlődni a…..
fáymiklós Jézus nem viccel 2023.03.18 07:21:58
A Régebben minden jobb volt című sorozatunkhoz szeretett volna csatlakozni Piero della Francesca a Sansepolcróban látható Feltámadással. Tényleg meglep, amikor a terembe lépek, hogy kisebb is a kép, mint amekkorára emlékeztem, meg sokkal világosabb. Szinte fakóbb. Azelőtt mintha a fekete hajnalból…..
Pity(i)Pang 2023.03.18 08:35:50
Verona örömére meghallgattam azt a csodálatos őrültséget, a Romeo és Júlia rádiófelvételét. Vagyis, azt hiszem, új korában nem volt őrültség, most sem őrültség, de volt azért egy időszak, amikor az ember el sem tudta képzelni, hogy ilyet milyen céllal készítenek. Ilyen túlkoros Romeót és Júliát. A…..
Pity(i)Pang 2022.08.02 11:49:02
   Az életem során, valamiért soha nem volt lehetőség arra, hogy felnőttként kutyám lehessen. Gyerekkoromban sem volt, csak amikor már kamasz  lettem és leköltöztünk a kertvárosi részre. Akkor volt pár kutyánk, de akkor nagyrészt már, más dolgok érdekeltek jobban. A legtöbb embernél a  kutyakérdés…..
fáymiklós Plattensee, idill 2022.04.12 07:48:20
Art deco kiállítás van mától a Nemzeti Galériában, elsétálgat az ember mindenféle szép tárgyak és ruhák között, és azt gondolja magáról, hogy most ő is valami Jávor Pál vagy Ráday Imre, amíg rá nem jön, hogy legjobb esetben is Kabos Gyula. Nem mintha az nem volna jó eset. Berendezési tárgyakat…..
fáymiklós Banki nyitva tartás 2021.01.15 07:35:30
Tegnap volt Renato Bruson 85. születésnapja, úgyhogy hiába nyit hétfőn a bank… Na jó, elmagyarázom. Régi olasz, vagy talán dél-európai szokás, hogy az énekesek mindig az első felvonás utáni szünetben kapják meg a honoráriumot. Nyilván megvan ennek az oka, néhány társulati igazgató lelépett a…..
Pity(i)Pang 2021.01.15 21:56:38
fáymiklós Zeneszerző randevú 2020.02.06 07:39:17
Valakivel épp e-maileztem, és, ugye, ennek a kapcsolati formának megvan az az előnye vagy hátránya, hogy nem tudjuk, mit csinál éppen a másik. De most megtudtam, mert a levél végére azt írta, most megyek, mert kezdődik a koncert második része, a Serenata notturnát fogják játszani. Rám jött az…..
Pity(i)Pang 2020.02.06 22:17:44
@stolzingimalter: "Bár nincs előttem a kép, ahogy megy a szerenádozó csapat, hegedűs viszi a hegedűt, nagybőgős a nagybőgőt, üstdobos az üstdobját."

Nekem meg kis pimaszság jutott eszembe, hogy nem mindenki muzsikus, aki hegedűvel (nagybőgővel, üstdobbal) mászkál! :-DDD
Pity(i)Pang 2020.02.07 13:27:32
@stolzingimalter: :-D Ugye? Én meg szinte biztos voltam abban, hogy te is kedveled a labdajátékokat, ahogyan én is! :-D
fáymiklós Cathedral in Blue 2020.02.05 07:41:02
Nem halálos bűn, de kockázatos másik műalkotásról írni a verset. Az ember hajlamos azt hinni, hogy alapozásnak kell, hogy a létra magától nem ér el az égig, kell hozzá a vers, hátha együtt. De többnyire a talapzattól csak rövidebb lesz maga a lajtorja, nem kószálnak rajta angyalok se föl, se le.…..
Pity(i)Pang 2020.02.06 21:58:14
@stolzingimalter: Félreértés ne essék, én teljesen a te anomáliáddal értek egyet olyannyira, hogy lehet én még át is siklottam volna a méret jelölésén akár szemtől-szembe is, képes vagyok rá:-D pláne, hogy a kiállítások katalógusában szerepelnek a fontosabb adatok, egyéb tudnivalók a képekről, tehát előzetesen tájékozódhatunk róla, pont ott a helye, nem máshol, szerintem is. Arról nem beszélve, hogy a katedrális képsorozat napszakos képei "napszakosan"is jól elkülönülnek színben is nyilván. Pusztán a poszt kapcsán eszembe jutott, hogy anno egy Csontváry kiállításon valami keveredés volt pont a méret, címnél, ezek szerint akkor ott is megjeleníthették. Nahát okoznak itt nekünk ???, vállfákat! télvíz idején és még mindig a nem messzire mozdultunk el, hogy vajon miért? Úgy hogy már nekem is magasabb az a lajtorja, mint amin kószálnék angyalka módján!:-D
De nézem a jobbik oldalát számomra, jó kis poszt okán, vacsi után a slusszon is rágódhattunk, merenghettünk, kotyoghattunk, 'oszt egyszer csak majd megvilágosodunk ez ügyben is. Még bírjuk! :-D
fáymiklós Olvass már el! 2020.02.03 07:38:33
Talán más is érzi ezt időnként, hogy mintha rászállna egy műalkotás: ismerj meg. Így voltam nem is olyan rég a siracusai Vénusszal, úgy izélt a nőszemély a képekkel, gyere, nézz meg magad. Aztán nem történik semmi, vagyis dehogynem, de nem szakad le az ég, csak láttuk egymást. Aztán meglátjuk. Most…..
Pity(i)Pang 2020.02.05 14:40:43
@stolzingimalter: :-D És ez nem elég vaskos ok ebben a vadvilágban, az egyre szaporodó gyűlölködős blogszférák jelenében? Azért, azért (is) cakkosodik a szájam, meg izé....., ráleltem egy követni való, nekem ízlő forrásra, oázisra, ahol könnyebb meghallani, élvezni (vagy hozzásegít!) a belső hangok örömét, vidámságát, ahol a nyíl iránya mutathat (már megint:-D) akár én, te, ő-re....., tovább is van mondjam még?!:-D
Minden örömben létezik egyfajta dicséretérzés is, ezért nagy öröm nekem is, hogy nem utasítottad vissza, mert benne lehet az a vágy is, h kétszer dicsérjünk.... és én csak olvasni szoktam kétszer, az öröm teljes kivételéért, nekem így "gyön" ki, későn érő típus és már nem tegnap óta!:-D
fáymiklós Eltűnt ember 2020.02.02 07:39:46
 Az ember eltűnik, az még rendben van, nagyvonalúan rálegyintünk, ez az élet rendje. Legalábbis addig, amíg nem mi vagyunk az az eltűnő ember. De itt egy egész embertípus tűnt el, vagy nem nagyon találom a nyomát, a mai változatokat. Mostanában gyakran jut eszembe Zala Szilárd, aki mindenütt ott…..
Pity(i)Pang 2020.02.03 15:23:30
@stolzingimalter: :-D én is "Eszmélet"-lenül köszike. (A borongós hétfői induló "kerekemet" csiszoltabbá, fényesebbé tette, jól esett, hogy így esett!:-D)
fáymiklós Budapest, a szerencsés 2020.01.31 07:25:25
Volt már a város sok minden. Bűnös meg vörös, meg büdös és élhetetlen, pedig ebben az évadban, legalábbis zenei szempontból minimum szerencsés. Most jött a hír, hogy a velsz énekes, Bryn Terfel szerencsétlenül lépett, és elesett a próbán Bordeaux-ban, három helyen eltört a bokája, műteni kell, az…..
Pity(i)Pang 2020.01.31 22:58:08
@András L: "Mankós Hollandi" :- D Megkönnyeztem, így alvás idejére, biztos hirtelen el is nyom az álom! :- D
fáymiklós A színész arca 2020.01.22 07:29:20
Nézem Keleti Éva képeit a Műcsarnokban, és azt érzem, amit talán a legtöbben: ó, a régi idők. A régi idők színészei. Amikor még jelentett valamit a színészlét. Amikor még a művészeket és a művészetet szerette a lakosság. Ahogy az ember ezen túl esik, azért feltűnik, hogy ezek a színészek mégiscsak…..
„Kérjük a média munkatársait(…)  tartózkodjanak találgatások, valótlan állítások közlésétől. Válásunkkal kapcsolatban egyebet nem kívánunk megosztani a nyilvánossággal” – szól a Miniszterelnöki Kabinetiroda közleménye a Rogán házaspár válásáról. Hogy miért a Miniszterelnöki Kabinetirodam dolga…..