Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dantheman

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hétfőn éjfélkor fejeződött be a Lemilblog legújabb szavazós és vitatkozós tippjátéka, melynek során azt kértük tőletek, hogy egy 15-ös – vállaltan szubjektív és kicsit provokatív - listából egyrészt válasszátok ki azt a négy hadsereget, amely szerintetek megérdemli a „legkiválóbb” jelzőt, másrészt…..
dantheman 2019.09.14 12:15:04
@CSOKKI MÁLNA: Nem, nem értek egyet. A térképen is látható, hogy ha már úgy döntenek, hogy tovább fejlesztik a támadást, akkor óhatatlanul elgyengül a szárny védelme, csak másodrangú román, olasz, magyar csapatok maradnak rá, nem tehetnek meg olyat, hogy Rosztov után mennek a Kaukázusba és a szárnyak a sztyeppében állnak. Főleg, ha azt a gyenge képességű szövetségeseik alkotják.
en.wikipedia.org/wiki/Case_Blue#/media/File:Eastern_Front_1942-05_to_1942-11.png
Hogy valamiféle esélyük is legyen a szárnyakat védeni, fel kell zárkózniuk a természetes védelmi vonalra a Donra. Ez meg is történt, kivéve, hogy maradtak a szovjeteknek hídfőik ezen az oldalon. A magyar 2. hadsereggel szemben is maradtak, de legalább így egyértelmű volt, a támadás honnan fog érkezni. Az, hogy így sem tudtuk feltartóztatni a támadást rámutat, hogy mennyire lett volna esélyünk egy olyan fronton, ahol nem tudjuk előre honnan jön az offenzíva.
Ismét csak oda kell kilukadnom, hogy olyan elképesztő tartalékai voltak a szovjeteknek, hogy amint megnyúlt a front, elkerülhetetlen volt, hogy ők győzzenek (csak meg kellett találniuk a gyenge pontot). Nem igaz, hogy nem volt elég tüzérség, ember, tank. A Sztavkának olyan elképesztő tartalékai voltak, amiből megindított, két teljes hadseregcsoport elleni támadást. ~ 2millió ember, ~ 2500 tank, ~ 20000 löveg összesen. Ezek nem a földből nőttek ki, nem úgy van, hogy szeptemberben nincs belőle semmi, novemberben meg tönkre verik a Dél-hadseregcsoportot.