Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagyonhülyevagyok

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Londonban készül bringás okító film szerint egy kisebb bringaparkolóban szerzett tapasztalatok szerint a lelakatolt kerékpárok 30-40 százaléka 15 másodperc alatt lenne ellopható. A brit kerékpáros szervezetek azért kezdtek biztonságnövelő kampányba, mert az utóbbi egy évben…..
nagyonhülyevagyok 2010.05.28 21:52:31
@Alf: mindegy, fagyasztóspray, kopp, már el is vitte a 2 kryptonite-os csodát.

hehe, nekem 4-es van :D

Mellesleg be tudod bizonyitani, hogy igaz amit állítasz?
Tavaly ilyenkor még ő volt a Cosmo-lány, teljes erőbedobással, főállásban nyomta, hogy sikeres, szingli, karrier, meg Donna Karan-ruhák. És egyébként is egy Cosmo-lány csak azért nyeli le egészen, mert ő akarja, és tudja, hogy az életben mindent ki kell próbálni. Jaj, ne mondj…..
nagyonhülyevagyok 2010.04.21 09:46:50
A Bors olyan, mintha még mindig ollóval és ragasztóval photoshopolnának, de általában szórakoztatóak az esetlenül körbevágott alakokkal díszített illusztrációk. Ha akarom béna, ha akarom stílusos. Tegnap viszont mintha kicsit túlklikkelték volna magukat.Mert a Wiwről lementett,…..
nagyonhülyevagyok 2010.03.17 14:35:47
Békéscsabán járva, ebbe a szórólapba ütközök bele minduntalan, amiből egyet elhoztam, és lefotóztam nektek:) A szórólapot végigolvasva az ember fantáziája önkéntelenül is beindul :P Üdv: KWP Drága KWP, el sem merem képzelni, mifelé indult be a fantáziája. A szórólap a…..
nagyonhülyevagyok 2010.02.23 08:20:35
A Főzeléksarok Ételbár bebizonytja, hogy a hazai tulajdonú kis- és középvállakozások igenis képesek egy pont annyira nevetséges és falmelléki reklámstiklit elkövetni, mint bármelyik, összehasonlthatatlanul nagyobb tőkéből gazdálkozó nemzetközi lánc. Legyünk büszkék…..
nagyonhülyevagyok 2010.02.22 08:24:13
Levelet kaptunk. Az aláírás szerint "gyógyító", az email cím szerint Kovács Lajos [spirithealer2009@...]. Néhány óra alatt lefolytatott levelezésünket azért közöljük, mert jellemző tárháza a szkepticizmussal, a tudományos módszertannal kapcsolatos tévhiteknek, valamint a bizonyítatlan,…..
nagyonhülyevagyok 2010.02.20 20:45:22
A saját tapasztalatom, hogy mint ahogy az orvosok között is van sok, akire nem hogy magamat, de a virágaim öntözését sem merném rábizni, a természetgyógyászok között is sok az olyan, aki bírtokában van ugyan az elméleti tudásnak, de azt nem tudja a gyakorlatban alkalmazni. Valahol olvastam egy definíciót: a tanulás nem az, ha egy anyagot megjegyzel, hanem az, ha azt a gyakorlatban is hatékonyan tudod alkalmazni.

Én hosszú éveken keresztül szenvedtem a körömgombától.
Az orvosok (maszek és rendelői) szert írogattak fel, a havi kiadásaim 15-25e forint között ingadoztak majdnem két éven keresztül.
A tünetek sajnos nem múltak el nyomtalanul, a javulás javarészt annak köszönhető, hogy természetgyógyász ismerős (ingyen) azt a tanácsot adta, hogy iktassam ki az étrendemből teljesen a kristálycukrot.
Aztán felhagytam a kezelésekkel és néhány hónapja elmentem egy helyre, ahol alternatív (értsd: nem a klasszikus orvosi allergiavizsgálattal) módszerrel kimutatták, hogy tejfehérje intoleranciám van ("tejalergia"), aminek közvetett hatása okozhatja a köröm elváltozását.
Azóta diétázom és a tüneteim láthatóan enyhültek. Azóta találkoztam sorstársakkal, akik szintén hasonló szervezeti problémával ("tejalergia"), de sokkal komolyabb tünetekkel ugyancsak futottak felesleges köröket a modern orvostudomány által üzemeltetett gépezetben, eredmény nélkül.
Sőt: beszéltem olyan természetgyógyásszal, akinek volt konkrét javaslata a terápiára, de felkészített rá, hogy hosszadalmas és költséges kezelés lesz, bármit is csinálok.

A konklúzió: ha rossz szakemberhez fordulsz vagy olyantól kérsz segítséget, akinek nem érdeke a gyógyulásod (pl. maszek bőrgyógyász), akkor az sok időbe és pénzbe kerül és az eredmény is el fog maradni.

De akkor mi a jó módszer?
Az egyik a tanulás és nyitottság.
Olvass, járj utána, próbáld ki. Kérdezd meg több embertől. Sikerült már valakinek? Kinek? Cím, telefonszám?
Kipróbálod, nem működik? Hagyd abba, keress más megoldást.
Kérdezz, tanulj: miért ez, az miért, és az miért?
Ha nem tudja elmagyarázni: viszlát, adiosz, asztalaviszta.

Most ott tartok, hogy nem utasítom el az alternatív megoldásokat, de továbbra is bizalmatlan vagyok velük szembe és egyre inkább kétségbe vonom a modern orvostudomány "szentségét" és hatékonyságát.

A skeptikusokkal kapcsolatban pedig megfogalmazódott bennem egy gondolat. Ha Istan szólna hozzájuk vagy Jézus a szemük láttára támasztana fel egy halottat, abban is kételkednének.
Szintén tapasztaltam, hogy az intelligencia nem csak abban nyilvánul meg, hogy valaki logikusan tud érvelni, hanem abban is, hogy ha a körülmények úgy hozzák, akkor meg is tudják változtatni egy adott dolgokhoz a hozzáállásukat.
nagyonhülyevagyok 2010.02.20 22:43:41
@pounderstibbons:
Valahogy úgy érzem, hogy nálad már kóros méreteket öltött a skepticizmus, a hozzászólásomból kimazsolázgattad magadnak azokat a pontokat, amibe bele lehet kötni.

Egy a lényeg: egy egyszerű diéta betartásával néhány hónap alatt több eredményt értem el kiadás nélkül, mint előtte két évig, sokszázezer forintért. Persze csatlakozhatnék a szkeptikusok táborához az által, hogy elkezdek cukrozott tejet inni és bebizonyítom, hogy a látszólag hatástalan gyógyszer MOST kezdett el hatni (ill. most is hat), de most valahogy nincs kedvem ehhez a kísérlethez. De ha hajlandó vagy szponzorálni ezt a projectet néhány millió forinttal, akkor talán meggondolom magam :)

"Amelyik módszer pedig hatásos, azt a tudomány elfogadja, és előbb utóbb a hatásmechanizmusát is megfejti. "
Ez alól talán az kivétel, ha a tudománynak gazdasági érdeke, hogy elfogadja az adott módszert.

Vegyünk egy egyszerű példát: a cukor.
Javaslom, hogy olvasd el a "Cukor blues" c. könyvet, melyből kiderül, hogy a finomított szénhidrátok miért károsak. Persze nem kell semmit elhinni. Olvass utána a neten, keress bizonyítékokat. Nem fogsz találni, csak töménytelen oldalt, ahol leírják ugyanazt. De megsúgom, hogy arról sem fogsz tudományos kutatást olvasni, hogy a cukor mennyire egészséges.
Ennek ellenére majdnem mindenben van belőle. Pedig sok millió életet meg lehetne azzal menteni, ha összehangolt kampány keretein belül az emberekben tudatosítanák ezt az információt. De akkor a piaci szereplők egész sora menne tönkre, emberek milliói kerülnének az utcára, orvosok ezrei lennének munka nélkül. Kinek lenne ez jó? Mindenkinek, kivéve a...
Te is be tudod fejezni a mondatot.

És számtalan példát lehetne még felhozni. Pl. miért van az, hogy távol keleten évezredek óta elfogadott gyógyítási módokat itthon tűzzel vassal üldöznek? Hogy az gyógyszer és szike nélkül gyógyít? Ez kinek jó? Mindenkinek, kivéve a...

Visszatérve az egyik mondatodra.
Írod: "de még körömgombát se tüntetett el(vagy javított láthatóan) para-müdszerekkel ellenőrzött körülmények között"
A hozzászólásodból arra következtetek, hogy nem vetted a fáradtságot, hogy olvass az alternatív orvoslásról (a bulvárlapok nem számítanak). Mert ha minimális szinten áldoztál volna rá időt és energiát, akkor tudnád, hogy ez nem így működik. Hogy hogy működik, azt nem tőlem fogod megtudni - és valószinűnek tartom, hogy nem is érdekelne, mert akkor talán elvesztenéd azt a dolgot, amit a skepticizmus által birtokolsz.

Kérdezed: "A tejallergia kimutatására milyen módszert használtak?"
Ha jobban belegondolok, nem igazán érdekel. Az a lényeg, hogy működik. Lehet, hogy valaki a szinfalak mögött kidobott egy kockával egy hatost, és emiatt adott forgatókönyv alapján eljátszottak egy megkoreografált színjátékot. De örülök, hogy hatost dobott és remélem, hogy legközelebb is (ha oda kerülök) jó számot fog gurítani.
Még mindig jobb, mint hat kölönböző színjátékot végigülni, mert a másik nem tudja, melyik lesz hatásos. Vagy egy nem megfelelőt, mert meggyőznek, hogy az nekem milyen jó, és 20, 30, vagy 40 alkalom után még jobb lesz.
A klassz nevet viselő Debreceni Csoport Húsipari Kft. a jelek szerint méltó emléket akart állítani a jól ismert csabais-gyulais hahotás viccnek. Sikerült nekik, ezúton is köszönjük, illetve CernaGezának a fotót...
A. levelét nem azért posztolom be, mert olyan különleges esetet tárna a Homár olvasói elé. Az üzenet lényege annyiban összefoglalható, hogy a magyar divatüzletekben nem ritka a bunkó eladó. A. stílusa azonban önmagában is élvezetessé varázsolja a rövid füstölgést, a…..
Chez DuBarry A leghülyébb cipők 2010.01.10 09:43:07
A neves tervezők cipői között is akad egy-két hajmeresztő, de ha még giccses dizájnokat is beleveszünk a válogatásba, akkor hülyeségben a csillagos ég a határ. Cipőmániásoknak kitenném a falára terápiás célzattal. Íme néhány…..
Balázs bizarr lépésre szánta el magát. Winkler kollégát hallgatta a Neo FM-en, és ettől olyan transzállapotba került, hogy SMS-ben küldött be egy megoldást a környezetvédelmi játékra. Jött is a büntetés pár nap múlva, ugyanis kiderült, hogy ajándékot nyert. Még az edzett…..
nagyonhülyevagyok 2010.01.13 10:40:52
Na, mit érdemel az ilyen? Pokoli kínokat. Ehhez képest marha jól járt, hogy megúszta annyival, hogy nem tudott ajándékot adni szenteste. Nevetséges naivitásról árulkodó részletek alant. Ezúton szeretném vízalatti panasz-éléskamrádat egy postai történettel bővíteni. A tavaly…..
Subba Az év képe: Coco gyúr 2009.12.17 11:03:00
A huncut mindenedet Coco! Kedvenc twitterezőnk, Ice T felesége Coco ezúttal konditermi titkaiba avatott be. Ennél a képnél pedig a világon nem láttunk még jobbat. A szerkó, a póz és az üzenet! Hibátlan kompozíció, beleértve a sztripper papucsot is...
nagyonhülyevagyok 2009.12.21 19:47:57
A MrSkin.com minden évben megválasztja az év szexjelenetét, az idei elismerés a Kaliforgiában egy szóra vetkőző Eva Amurrit illette, aki nem mellesleg anyja tanácsára hányta le a textilt nem mindennapi másodlagos nemi jellegeiről. A mamát Susan Sarandonnak hívják. Eva Amurri -…..
Tékozló Homár Bezárt a ScienNet 2009.11.26 16:35:00
Tegnap még csak egy békés PSZÁF-vizsgálat, ma viszont egy összehangolt VPOP-kommandó csapott le a Sciennet-hálózatra. Többszázmilliós adócsalás vádja miatt a network összes magyar számláját befagyasztották, a csoport mögött álló Headmin Kft vezetőjét őrizetbe vették,…..
comment:com Sorozatpremier: Eureka 2007.01.26 14:23:00
A TV2-őt nyugdtan tekinthetjük a magyar mini sci-fi csatornának, hiszen a tavalyi évet is számításba véve a következő ilyen témájú sorozatok futnak/futottak rajta: Csillagkapu, Atlantisz, Battlestar Galactica (magyar címet juszt sem), A mélység fantomja, 4400 és február első…..
Jó, túl sok újat ezzel még nem mondtunk, a felnőttkori elhízás és tunyulás felé vezető úton az első bizonytalan lépés az, ha a kölök nem Pistikével verekedik a dömperért a homokozóban, hanem ott ül a tévé előtt és naphosszat bámulja a rajzfilmeket. Ha ez nem lenne elég,…..
comment:com Nap képe pasiknak 2009.11.20 12:00:00
A három feneket meg az egy mellet Leadfootnak köszönheti a férfinépesség, nekünk csajoknak David Duchovny mellbimbójával és belógó hátizmával kell megelégednünk. Klikkre mindez nagyobban is megszemlélhető. Az egyenlőség nevében hamarosan pucérpasis képpel jelentkezünk. ..
nagyonhülyevagyok 2009.11.20 13:51:29
Tudtam én hogy a britek valahol bolond emberek, de azért a BBC egyik mai híre láttán majdnem ráestem a macskákra a röhögéstől: mintegy 30 000 brit háztartásban a mai napig (XXI. század, heló) fekete-fehér tévé elé ülnek le a népek esténként. A BBC és az ITV közös…..
comment:com Interjú a vámpírral 2009.11.14 14:00:00
Az alábbi videóban a True Blood egyik legkirályabb szereplője, Alexander Skarsgard mesél az első évadról, a második forgatásáról, meg hasonlókról.    A magyarul Inni és élni hagyni alcímmel bíró vámpíos sorozat 2. évadjának premierje alkalmából még 4 interjút…..
Kezdjük az új évad első részének vesézgetését két számmal: 14.3 millió és 7 millió. Ennyi nézőt vesztett a Hősök a sorozatpremier óta, és ugyanez érvényes a 18-49-es ratingre is, ami most 2.7 körül áll, de volt 5 felett is. Az első évad aránylag konstans, 13 milliós…..
nagyonhülyevagyok 2009.09.24 00:16:24
@Bruti: én is így jártam
Az alábbi videót minden olyan olvasónk szíves figyelmébe ajánlom, aki a magyar televíziók műsorán látható, gyerekeknek szóló programok minősége miatt hőbörög magában, vagy akár nyilvános fórumokon: tessék csak elképzeni ugyanezt vasárnap reggel nyolctól, mondjuk Liptai…..
Jimmy Kimmel excsaja, tudják, az a fekete hajú humorista, aki az I'm fucking Matt Damon videót is készítette, elbúcsúztatta minden idők egyik legviccesebb amerikai elnökét. Stílszerűen persze. ..
nagyonhülyevagyok 2009.01.30 11:41:36
Bigyóblog Kezek nélkül 2009.01.12 14:04:28
Az egyik megoldás, ha telefonálás közben gépelünk, ha fülhallgatót, bluetoothszettet veszünk. Vagy egy retro telefonkagylót, melyet a vállunk és a fülünk közé nyomunk. Vagy egy Cell-Mate nevű kiegészítőt szerzünk, mellyel bármilyen telefont a fülünkhöz tudunk nyomni. Két…..
A Megasztár amerikai nagynénjét American Idolnak hívják, és ugyan jóval jobb képességű emberkéket fedeznek fel benne, és persze jobban is menedzselik őket, mint mondjuk Puskás Pétert, de a rajongótábor nagyjából ugyanaz, a 12-18 éves tinilányok, és telefonszámláikat fizető…..