Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Doom_Guy

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Doom_Guy 2019.09.09 20:08:35
@dudi01: Kár hogy ide nem tudok képeket feltölteni :D

ITLS képzés, országos szakmai versenyek, kórházi mascal gyakorlatok, honvédségi illetve 3 betüs szervezet képzésein...stb És persze ahol a vöröskereszt jelen van. 5 perces Google kutatás.

Leukoplaszt meg betadin repeszsérülés, férfi ambubaba aki "8 hónapos terhesnő", gyurma és eperlekvár leukoplasztal hasisérülés, 60 ml fecsi + szerelék vérzőszimulátornak... na és persze a hires legendes .... "képzeld el hogy...." Ezt a végtelenségig lehetne folytatni. Dehát "jóóóvanazúggyyy".

Ha nem ez , akkor a piros tépőzáras simulaids sebek. Amik kb fél fokkal jobbak mint a gyurma + lekvár kombo.

A magyar sérült szimulációs és immerzios szolgáltatás semmit nem fejlödött az elmúlt 20 évben. Se technikalag , se eljárásokban. Ezek tények. :D
Doom_Guy 2019.09.25 21:22:11
@Kullancs1983: A Doom Guy a Doom-ból. :D

Gepárd, kész vége... ellöt egy poént egy 14 évvel ezelőtti South Park részből. Ez annyira szellemes és eredeti hogy itt már nem lehet mit csinálni. :D :D :D
Doom_Guy 2019.09.10 20:30:11
@jágör68: Helló, melyik protokollról beszélsz ? TCCC / TECC / TME / ITLS Military ?

Taktikai medicinában, elhanyagolható a nyakigeric védelem. Ugye tűz alatt nem lehet MILS fogást csinálni és értelme sincsen, illetve a szituációban tűzalatt voltak és tűzben is. Ilyen csak drag&run van. TCCC / TECC guidelines-ai is leirják hogy amennyiben nincs neuros eltérés a c-gerinc védelem teljesen elhanyagolható.

Sajnálatos modon otthon vannak szervezetek akik tanitják azt hogy tűzalatt, és taktika elltásás közben stiffneck-et raknak fel, oxigént adnak , és lifepack 12re kötik a sérültet, vagy épp narancssárga boardal akarnak kimenteni...

Artériás nyomópontokat már nem nagyon használnak hanem vérzésforrására direkt nyomást, vagy pillanatnyi megoldásként "wound damn" et de az csak minimálisan lassitja a vérzést. Mondjuk a kagylófogás az bizonyitottan müködik. Semmi sem tudja kiváltani a TQ-t ezeket csak inkább addig alkalmazzák amik a TQ-t felnem helyezik.

Amugy teljesen jól látod, ezek a drillek azért vannak igy kitalálva, hogy extrém nyomás alatt tudjanak felismerni, gondolkodni és beavatkozni a résztvevők. Azok a készségek amit 130as pulzus mellet hatalmas stressz alatt megtudnak csinálni, az sokkal jobban megmarad az emberben mintha 100x elgyakorolná egy ambubabán.

Igy sikerül valamennyire rövid időn belül beleépiteni az izommemoriába a drilleket és ha a valóéletben találkoznak sérültekkel sokkal kisebb lesz az esélye hogy lefagynak az emberek és sokkal nagyobb lesz annak az esélye hogy életmentő beavatkozást tudjanak végre hajtani.