Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Flow Scapa

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt évtizedek során a Lego ezernyi sikeres és kevésbé sikeres játékkal örvendeztette meg a világ gyermekeit illetve gyűjtőit. Egy csomó mára legendássá vált témát is bevezettek, amelyek keretein belül sok-sok kultikus készlet került az üzletekbe. Az éremnek viszont van egy másik oldala is,…..
Gyerekkoromban a G.I.Joe volt a kedvenc játékom, de nem lehetett örökké csak G.I.Joe-zni….és nem is csak Joe-m volt. Éppen ezért rendszerint váltogattam, hogy éppen milyen típusú játékkal játszom, egyik nap egy kis ez másik nap az stb. A Joe mellett így erős személyes kötődésem alakult ki a…..
A lecserélt Night Force figurák és a sosemvolt Desert Force sub team   A G.I.Joe márka történelmének talán a legérdekesebb részét azok a dolgok képezik, amelyek végül ilyen-olyan okokból nem mentek át a rostán és sosem kerülhettek a boltokba. Minden játékprojekt egy ötlettel kezdődött, de sajnos…..
 Hát újra eljött a karácsony....sajnos a karácsonyi körkép rovatommal idén is megcsúsztam, úgyhogy a rengeteg heti teendőm miatt a maradék három epizód ebből már nem készült el. No, nem baj majd jövőre előbb kezdem…ahogyan azt már tavaly is megfogadtam. Ma egy kicsit megint nosztalgikusra veszem a…..
Flow Scapa 2019.09.04 12:42:34
@Tota12: Kellemes kis ünnepek előtti ökörködés volt, főleg a régi játékreklámok újranézésével együtt.

Ha nem titok, honnan szoktad beszerezni az országon belül a G.I. Joe figurákat? Vatera és hasonlókat néztem, van valami külön ilyen oldal, vagy csak úgy böngészed az általános adok-veszek oldalakat?
Flow Scapa 2019.09.04 12:53:24
@Tota12: Kösz, láttam jó állapotú figurákat akár még minden felszerelésükkel együtt is külföldi oldalakon, de nagyon húzós a postaköltség általában, ahogy láttam.

Egyéb: Stalkerről (a fehér kajakos kiadás) lesz valamikor bemutató? Imádom azt a figurát. :)
Flow Scapa 2019.09.04 10:35:36
Pár napja találtam rá az oldalra, azóta nagyjából ezt olvasom és nézem, nagyon komoly nosztalgiafaktora van. :)
Bár én eddig csak a régi KJK könyveket (és a Magyarországon nem kiadott részeit is) gyűjtögettem, most azért átnéztem a Lego és G.I Joe cuccaimat is, mi van még meg belőlük. Egy Tiger Force-os Roadblockra el fog menni egy kis összeg, egy olyan már gyerekként is kellett volna.
40 éves vagyok, szóval a G.I.Joe hazai aranykorában azért már nagyobb voltam, de a figurák részletessége meg a felszerelésük nagyon tetszett és volt is jó néhány figura meg pár jármű is. A Sky Sharc most is itt van a polcon, szinte tökéletes állapotban.
Pár éve karácsony előtt korombeli kollégákkal bevittük a régi játékainkat a munkahelyre és az íróasztalra állva ejtőernyőztettük a Sky Patrolos figurát, meg régi G.I.Joe reklámokat néztünk neten. :D
Karácsonyra a legkomolyabb cucc amit kaptam, a 6276-os Lego tengeri erőd volt, persze ez így is kompromisszum volt a nagy kalózhajó helyett, de ennek is húzós ára lehetett. 21 évesen pedig akkori párom lepett meg egy 99-es kiadású Lego X-wing készlettel. Na, annak is nagyon örültem. :)
A 80-as évek elejéről még emlékszem az óriási tömegekre ünnepek előtt a játékboltokban a pár doboz Legóért, meg az évtized közepén a kicsike, eldugott boltocskákra, ahol valahogy mindig sok Lego, Matchbox és egyéb komolyabb cucc volt. Valahol a Fogarasi úton volt egy ilyen Lego bolt, felnőttként többször próbáltam a helyét megtalálni de annyi minden változott hogy képtelenség.
És igen, a dollárboltok, onnan volt az első Lego és Playmobil készletem is, ha jól emlékszem 85-ben. :D