Regisztráció Blogot indítok
Adatok
en passant

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mintegy százerer tévénézőt érinthet meglehetősen kellemetlenül a Viasat3 és a Digi TV közötti kötélhúzás, aminek kézzelfogható eredménye az, hogy nincs Viasat3 elérés a cég előfizetőinek tévéjén. A Digi TV-előfizetőket kedvenc sorozataik helyett az alábbi képen…..
en passant 2008.07.13 18:36:47
mielőtt bárki bármit ír kicsit gondolkozzon, kicsit olvasson utána, kicsit tájékozódjon. (nem csak műszaki, hanem jogi és egyéb értelemben is)

amit Viktor írt a következő: ha valaki vesz egy beltéri egységet (analóg vagy digitális "jellegűt"), egy kültéri antennát (=tányért), koaxot amivel ezeket összekötöd. majd a kültéri antennát ügyesen megpróbálod vmelyik műhold (astra, astra2, hitbird, stb) felé fordítani, és egy kis ügyeséggel be is jön az adás/kép/műsor. ezután semmit sem kell fizetni mint havidíjat, a szabadon fogható csatornákat lehet nézni (hogy mennyi van, azt számolja meg aki kíváncsi rá, irdatlan sok...)

az ASZF-ben nagyon sok minden pontosan le van írva, és van olyan hogy vmi nincs. de az egy ASZF-ben sincs leírva, hogy a csatornakiosztások összetétele nem változhat. már csak azért sem, mert ha jön egy új csatorna (lásd anno Sport Klub mizzéria, mennyien hadakoztak, hogy tegye be a UPC a csatkiosztba, mert ő bizony szeretné nézni ezt és azt) sok előfizető igényét kell kielégíteni. az csatornakiosztás darabszáma (tv csatornákra vonatkoztatva) pedig végesszámú (főleg amíg analóg műsorszorásról bezsélünk)

szolgáltatás minősége: amennyiben műholdas szolgáltatása van vkinek ,tehát a tányéros (DigiTV vagy UPC Direct) addig bizony az eső, hó, szél, egyszóval az időjárási viszontagságok látszódni fognak a tv képernyőjén, hiszen a jel a légkörön át jut el a vevőig. (lehet hogy vkinél épp nem esik, havazik, fú' a szél, attól még lehet, hogy a légkörben fenn van vmi gebasz)

olcsó, nem olcsó: a DigiTV mindenhova beszerelte ahol megrendelték (mindenki láthatott a neten olyan putrikat ahol lebontásra ítélt házak tetején ott díszelgett a DigiTV-s tányér) mondhatni a DigiTV "beetetési időszaka" (nem általan kreált frázis, ez bizony szakzsargon) elég hosszúra nyúlt. elég ügyes üzletemberről lévén szó, nem kell ám félteni, mit miért tesz... őt is a profit érdekli, vhogy konkurálni kell a UPC-vel mihamarabb. és lásd neki bizony sikerült, a UPC igazi konkurenciára talált. de itt jegyezném meg, hogy a DigiTV Romániából lövi fel műholdra a jelet (mint ahogy azt már előtte korábban is írták) amiért viszont nem csengetett le pénzt... de mivel most Románia is EU tagállammá vált, bizonyos időn belül a DigiTV-t is utoléri a hatósági, jogszabályi egyéb előírások...

csak egy kis megjegyzés. amíg a UPC mögött komoly apparátus áll, azt bizony vhogy "el kell tartani"... értsd: nem csak műszaki emberből áll egy cég. na ez a DigiTV-nél igen leredukált, igen kezdetleges. értsd: kevesebb embernek a fizetését kell az előfizetők, stb. pénzéből kigazdálkodni.

milyen érdékes, nem olyan régen a hétfő műsorszünet volt, nem volt tv adás, a gyerekek mentek játszani, focizni, ma pedig ha az 50 tv csatorna közól az egyik csatorna jelét ideiglenesen (hiszen nem tudni meddig áll fenn a "probléma") felfüggesztik, mekkora probléma van belőle.

így is túl hosszú lett, befejezem.

Üdv Mindenkinek