Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NagyBálint_Kontragól

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amint azt a legutóbbi hírblokkban már megírtam, továbbra sincsen hír arról, hogy a soron következő IX. Star Wars epizódhoz egyáltalán meg fog-e jelenni a szokásos, 3,75 inch-es, úgymond basic figura sor. Nem csak hogy semmi információ….kiszivárgott kép, terméklista, bejelentés stb. nincsen erről,…..
NagyBálint_Kontragól 2019.09.03 23:07:40
Pár hete már külföldön is pörög ez a téma, egyes videósok már készpénznek veszik, hogy nem lesz több játékra szánt 3.75 inches SW figura, mivel a Hasbro a legutóbbi rendezvényen gyakorlatilag nem válaszolt az ezekre vonatkozó kérdésekre, de még egy olyan petíciót is láttam, ami azt célozza, hogy a Hasbro ne hagyjon fel a fentebb említett figurákkal.

A legnagyobb gond valóban az, hogy már közel sem kötik le a mai gyerekeket az akciófigurák, helyette a szülő inkább a gyerek kezébe nyomja a telefonját vagy a gyerek saját bejáratú tabletjét, egy 10 éves forma gyerek pedig már inkább a számítógép előtt tölti a szabadidejét és egyáltalán nem játszik fizikailag megfogható játékokkal. Ha pedig nincs kereslet....

Viszont személy szerint a Hasbrót és a Disney-t/Lucasfilmet is hibásnak érzem a kialakult helyzet miatt. Bármennyire is imádom a TFA-R1-TLJ-SOLO játékvonalat, sajnos rengeteg gagyi, túlgyártott, repackolt, unalmas figura volt bennük, amik se a gyerekeket, se a gyűjtőket nem indították be, ráadásul az utóbbi játékvonalak figurái - a SOLO-t kivéve - csak 5 pontos figurák voltak, ami engem személy szerint nem igazán zavar, de a külföldi fórumokon, csoportokban inkább felháborítónak tartják ezt a tényt.

A másik általam vélt ok, de inkább talán utolsó koporsószegnek nevezhető tényező, amiről a Hasbro nem tehetett, az TLJ miatti gyűlőlethullám, illetve a TLJ és a Solo film közötti elképesztően rövid időköz. Nyilvánvalóan a Disney-nek le kellett tesztelnie, hogy milyen időközönként van igény egy Star Wars mozifilmre, a fél év pedig túl kevés időnek bizonyult, ami a Solo bevételein is meglátszott, a játékok terén pedig nem tudta magát rendesen kifutni a TLJ vonal, a Solo is rövidebb életű volt, rengeteg repackkal, ráadásul az utolsó 1-2 hullám nem is igazán volt elérhető, ezt pedig valószínűleg a Hasbro is megsínylette - szintúgy a Disney/Lucasfilm, akik le is nyilatkozták, hogy a jövőben nagyobb időköz lesz a mozifilmek között.

Én mondjuk bízok benne, hogy a Hasbro most csaliként használja ezeket a z 5 inches darabokat, illetve szándékosan nem kommunikál a 3.75-ösökről, hogy megnézze mennyire háborítja fel a közönséget a 3.75-ösök megszüntetése és hogy hogyan fog fogyni az 5 inches sor, majd pedig a film megjelenését követően megjelennek az Episode 9 megszokott 3.75 inchesei.

Még az is emészthetőbb lenne, ha Rise of Skywalker után tényleg véget érne a klasszikus játékra szánt 3.75-ös figurák készítése, hiszen akkor legalább kéz a kézben fejeződnének be a 3.75-ös figurák és a Skywalker Saga. Ha pedig nem így történik, akkor a Solo játékvonal egy szép búcsú lenne, hiszen az ebben a vonalban megjelent figurák - már ami a nem repackolt darabokat illeti - javarésze kivételes darab, az elmúlt 5 év, de talán még az évtized legjobbjai.

Remélem lesz valami 3.75-ös gyűjtenivaló a jövőben is a TVC-n kívül is, mert a Black Series 6-osai valahogy nagyon nem az én világom...

A cikkért pedig azt hiszem, hogy minden gyűjtőtárs nevében jár a köszönet!