Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Parypa

14 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Balkon Kertet a tetőre! 2009.01.24 17:59:00
Még novemberben jártam az egyik budapesti pláza tetején és látva az ott létrehozott, nagyon szép tetőkertet (kis fákkal, bokrokkal, sőt játszótérrel), rádöbbentem, hogy miért ne lehetne lapos tetejű házakon vagy tetőterasszal rendelkező házaknál  utólag ilyet…..
Parypa 2009.01.26 20:12:12
@mcs:
mcs! A szerző csak egy lehetőséget mutat be, mint kertész. Ha valakinek tetszik a zöldtető és el szeretné készíttetni, bizonyára nem a cikk alapján és persze nem is a te kommented alapján fog elindulni, hanem fel fogja venni a kapcsolatot a megfelelő szakemberrel, amit a cikk írója is ajánl! Nem értem, miért kötözködsz vele, ráadásul olyan stílusban, amilyenben?
Parypa 2009.01.27 15:50:37
@mcs:
Nem igazán értem, mire gondolsz, mikor "ordas" hibáról írsz, de Te biztos tudod, mert biztosan szakértője lehetsz a dolognak, ha ennyire szúrja valami a szemed ebben az írásban. Ha van is benne hiba, amit egy átlagember nem is biztos, hogy észrevesz, nem hiszem, hogy zavaró lenne, hiszen, mint írtam az előbb, ha valakit érdekel a téma, úgy is szakértőhöz fog fordulni. Megjegyzem egyéb témákban sokkal bődületesebb, hibás írások jelennek meg a sajtóban, hogy azoktól aztán tényleg a fejemet fogom néha. Szerintem megbocsátható egy kertésznek, hogy kis hibát vét (ha egyáltalán vétett) más szakterületen, nézd a jó szándékot mögötte! Kérdésedre válaszolva: én nem érzem a cikk mögött azt a "szónoki lendületet", amit te kiérzel. Egyébként, ha ún. hozzá-nem-értő-nagy-dumás-szaktudorral találkozom, nekem is feláll a szőr a hátamon. :)
Miért írok erről itt a balkon.blog.hu-n? Mert fenyő kerülhet a teraszra is. Továbbá, mert én egyáltalán nem vagyok műanyag párti, még is a józan ész azt diktálja, hogy műfenyőt állítsak a lakásban. Biztos vagyok benne, hogy az olvasók véleménye megoszlik ebben a témában.…..
Parypa 2008.12.13 13:43:08
Én is a műfenyő mellett teszem le a voksomat, bár, ha kertem lenne, biztos elgondolkodnék a dézsás változaton is, de nincs :(

Az alábbi írás tartalma nagyon elgondolkodtató:
RTL Klub Híradó - Pék Zita, 2007-01-16, 18:06

Több millió forintos kárt okoznak az erdészeteknek a kidobott karácsonyfák. Sokan ugyanis nem a városi gyűjtőhelyekre vagy a kuka mellé teszik le a megunt fenyőt, hanem kiviszik az erdőszélre. A budapesti és Pest melletti erdőkben már idén is több száz fát kellett az erdészeknek eltakarítani.
Az erdészek azt mondják, legalább 4-500 család vitte Budapest környékén az erdőbe karácsonyfáját. Sokan úgy gondolják, a fa úgyis elkorhad, így nem szennyezik a környezetet. Pedig a fenyő nagyon lassan bomlik le, több tíz év után is megmaradnak a nyomai, ezért az erdészek kénytelenek összeszedni és elszállíttatni.
"Másik nagy probléma, hogy minden egyéb szemétlerakásnak melegágya egy ilyen fenyőkupac, előbb-utóbb megjelenik a sitt, a törmelék, a háztartási hulladék is” – mondta Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő szóvivője.
Csak a pilisi parkerdészet évente 35-40 millió forintot fordít az erdők tisztán tartására. Pedig a fenyőktől a városban is könnyen meg lehet szabadulni.
„Mindig a szemétszállítás napján a kuka mellé kell kitenni, és onnan elszállítják. Amennyiben erre nincs lehetőség, vagy korábban szeretné valaki kitenni, akkor a főváros 23 kerületében 257 fenyőgyűjtő helyet jelöltünk ki” – mondta Szegedi Péter, az Fővárosi Közterület-fenntartó szóvivője.
A budapesti közterület-fenntartók több mint 800 ezer fenyőfát gyűjtenek be az ünnepek után, ha kell, még áprilisban is. Vidéken általában január végéig indítanak fenyőgyűjtő autókat, de ezután is elszállítják a fákat a háztartási hulladékkal együtt.

Mindenkinek szép Karácsonyt kívánok!
Ha valaki igazán luxus módon szeretné elkölteni a nászútra szánt millióit, akkor az alábbi mesés helyen azt könnyen megteheti, sőt most akció keretében spórolhat is egy kicsit  :o) Luxus mézeshetek Mexikóban: A mexikói Marquis Los Cabos luxus üdülőhely különleges…..
Nász után Könyv a szerelemről 2008.10.19 15:26:00
1981. A Stasi hohenschönhauseni vizsgálati fogdája Kelet-Berlinben. Regina Kaisert kihallgatásra viszik. A vád - amellyel nyugati kapcsolatai miatt illették - hazaáruló ügynöki tevékenység. Kihallgatója Uwe Karlstedt, aki ígéretes karrier előtt áll az Állambiztonsági…..
Manapság sokan úgy gondolják, hogy a nászút egy felesleges, költséges flanc. Beleugranak rögtön az esküvő utáni mindennapok robotjába. Pedig, a nászútnak, azaz a mézesheteknek meg van a maga funkciója az ifjú házasok életében. Egyik nap vigadalom az esküvőn, egy nap (ha van…..
Mikor is teszünk fel ilyen kérdéseket? Ha úgy érezzük, hogy nem úgy alakult a párkapcsolatunk, ahogy azt elképzeltük, vagy csak a párunk nem úgy viselkedett egy szituációban, ahogy azt elvártuk volna? Tényleg, miért is? Kíváncsi lennék hányan teszik fel ezt a kérdést mielőtt…..
Nász után Irány külföld! 2008.08.04 02:20:00
Amikor kimondtátok a boldogító igent, lezajlott az esküvő és kibontottatok minden nászajándékot, már csak egy nagyszabású program maradt hátra: a nászút. Száz évvel ezelőtt, aki megengedhette magának a nászutat, az csakis Velencébe utazott, amely az akkori közlekedési…..
"Ne a másikat vádold, ha boldogtalan vagy!" tanácsolják ezt gyakran azoknak, akik valamiért nem boldogok a párkapcsolatukban, és ez cseng ki Paul Hauck: "Mitől jó a házasság?" c. könyvében is. Érdemes megfogadni ezt, s amennyire a mi viszonyaink közt lehetséges,…..
Nem szeretnék senkit sem elrettenteni a karib-tengeri luxusnászúttól, de..."ANTIGUA – Hihetetlen tragédia történt az egyik mesés karib-tengeri sziget luxusnyaralójában. Fegyveresek nászutaságyában lőttek le egy brit házaspárt Antiguán; Catherine Mullany (†31)…..
Nász után Tökéletes nászút? 2008.07.21 02:52:00
Tökéletes nászút nem magától történik. Minden részletét meg kell alaposan tervezni és szervezni. Minél több időt szánunk rá, annál romantikusabbá, vidámabbá válhat. Nem mindegy, hogyan tölti a pár életük első közös házastársi útját. A szervezése sem egyszerű.…..
Bújjunk el a világ elől! A lakodalom megszervezésének és megélésének kellemes fáradalmait kipihenendő minden ifjú házaspárnak illik elutaznia nászútra. Sajnos sokan ezt anyagi megfontolásból nem teszik meg, pedig ez talán még nagyobb élményekkel gazdagíthatja a szerelmeseket,…..
Hazánkban talán a legvitatottabb kérdés a nászút. Sokan fölöslegesnek tartják, a külföldi utakat pedig egyenesen rongyrázásnak. Pedig a nászút a házaspárnak meghatározó emléke lesz majd. Kezdjétek azzal a közös életet, hogy az esküvői előkészületek, a nagy nap izgalmait…..
Nász után Kell-e nászút? 2008.07.19 18:15:00
Ismerőseink a tavasszal házasodtak össze. Mindketten 30 alatt vannak, jólszituáltak, de a munkahelyükön hajtás van, túlórázások, kevés szabadidő. Nem tartottak nagy esküvőt, minden felhajtás  nélkül, csak a közeli hozzátartozók, néhány barát volt jelen. A szertartást…..
Gyakran megesik, hogy az esküvő utáni fáradtság és/vagy alkoholos mámor miatt lemondanak a nászéjszaka élményéről a párok, ha egyáltalán jelentősége van az életükben a nászéjszakának. Sok fiatal nem a nászéjszakán tapasztalja meg az első szexuális élményét a…..
Nász után Gombaszedő nénike 2008.07.16 16:15:00
Avagy apró, kalandos szösszenet nászutunkról Már 13 éve, hogy nászútra elmentünk a Mátrába, de a mai napig valósan bennünk él egy élmény, amit 100 évesen is felemlegetünk majd, az tuti. Nem-nem, kedves Olvasó, nem azért mert csodaszép volt vagy éppen csöpögősen romantikusra…..