Regisztráció Blogot indítok
Adatok
No libsi no cry

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ellenben Tarlósékra kente az őszi önkormányzati vereségeket. ..
No libsi no cry 2020.01.11 21:48:16
@alöksz róz: "meséld el ezt azoknak, akik tényleg fillérekből nyomorognak, sokszor önhibájukon kívül. kíváncsi vagyok, szerinted elhiszik? :D"

Hogy kell érteni azt, hogy önhibájukon kívül nyomorognak?!

Ha aktív korukban fogyaték nélkül élő nyugdíjasokról van szól, akkor valaki megtiltotta nekik, hogy aktív korukban többet tanuljanak, többet dolgozzanak, többet takarékoskodjanak?!

A nyugdíj mértékét, nagyon helyesen, alapvetően az aktív korban megkeresett (és leadózott!) jövedelem és a jogosultsági idő határozza meg. Az egyén által élete során meghozott döntések mindkettőt képesek befolyásolni.

Ahogy a Biblia is írja:
"Most mégis azt halljuk, hogy némelyek rendetlenül élnek, semmit sem dolgoznak, hanem haszontalanságra fecsérlik idejüket.
Az ilyeneknek megparancsoljuk, figyelmeztetjük őket Urunkban, Jézus Krisztusban, hogy békésen dolgozva a maguk kenyerét egyék."
No libsi no cry 2020.01.12 00:53:09
@alöksz róz: Nem, a libsi érvelés az, hogy szegény cigányoknak alanyi jár a segíly, mert őket diszkriminálják, és különben is, milyen dolog az, hogy dolgozniuk kell a megélhetésért?!

A libsiket ne keverjük össze a libertariánusokkal, akik valóban a választás szabadságát, az egyéni felelősséget és öngondoskodásra való ösztönzést hangsúlyozzák, amit a Biblia is.

"Most mégis azt halljuk, hogy némelyek rendetlenül élnek, semmit sem dolgoznak, hanem haszontalanságra fecsérlik idejüket.
Az ilyeneknek megparancsoljuk, figyelmeztetjük őket Urunkban, Jézus Krisztusban, hogy békésen dolgozva a maguk kenyerét egyék."

(Egyébként, ettől függetlenül is, a címkézéssel még nem válaszoltál a kérdésre...)
No libsi no cry 2020.01.12 13:02:54
@alöksz róz: Sajnos fiam, te nagyon műveletlen vagy. Talán többet kellett volna tanulnod, képezned magad, akkor nem tévednél el ennyire a politikai irányzatok rengetegében. Dehát sajnos te nem tanultál, ezért is lettél ilyen buta.

"Jaj azoknak, akik maguknak bölcseknek látszanak, és eszesek önnön maguk előtt!"

@morph on deer: "És még megkérdezzük, hogy miért nem akar a többé-kevésbé analfabéta fiatal dolgozni???"

Már bocs, de az, ha többé-kevésbé analfabéta, még nem igazán mentség semmire.

Fizikai munkát akkor is tud végezni, pl. az utcasepréshez, takarításhoz nem kell a nagy írás-olvasás tudás; a szalag mellett is vígan el tud dolgozgatni.

Egyébként a "nem akar" sem kell érdekeljen senkit: nem kell eltartani őket; ha munka nélkül felkopik az álluk, akkor kénytelenek lesznek dolgozni.

Manapság, amikor alacsony a munkanélküliség, sok a betöltetlen munkahely, még az alacsonyabb képzettségűek is tudnak maguknak munkát találni, ha valóban kitartóan keresnek.

Ha meg rendes munkát nem talál, közmunka akkor is van, még mindig jobb, mintha munka nélkül segílyeznék őket, és a kocsmában lógnának egész nap.
Orbán Viktor éppen azt fejtegette, hogy a Fidesz megnyerte az önkormányzati választásokat, amikor a független ellenzéki országgyűlési képviselő odalépett, és egy táblát tartott elé. Orbán megpróbálta elvenni a táblát, de nem tudta. Végül Kövér embereinek (update: fideszes képviselőknek!) sikerült.…..
No libsi no cry 2019.10.21 21:16:53
@Gábris szomszéd: "A balosoknak nácizzák a jobbikot, a jobbikosoknak meg komcsizzák a baloldalt."

Ugye tisztaban vagy vele, hogy amit belinkeltem, az nem egy fideszes ujsag volt, hanem a liberalis 444 cikke?

Ahol eppen a "nepparti fordulat" kapcsan emlekeztek meg ezekrol a sziporkakrol... (Azaz ehhez a mi sajtonknak semmi koze nem volt, ez ellenzeki belugy.)

A legjobban nekem amugy ez tetszik:
>>És a rónán feltűnik egy német állampolgár, akit a történet kedvéért most csak hívjunk Salamonnak. Salamon földet akar venni. Hát akkor van néhány feltételünk. Az első feltétel, Sali: Hogy igazold, hogy tíz éve Magyarországon élsz! Igazold azt, hogy nem csak tíz éve Magyarországon élsz, de mezőgazdaságból élsz! Igazold azt, hogy a Rigó utcában, gárdista nyelvvizsgabiztosok előtt letettél egy felsőfokú magyar nyelvvizsgát! Végezz el egy mezőgazdasági főiskolát, melynek a vizsgaszabályzatát még kitaláljuk! A beugró kérdés már megvan: Sorold fel az Árpád-házi királyokat évszámmal, egy perc alatt, visszafelé. És ha mindezzel megvagy, akkor menj fel a köztársasági elnöki palotába, dr. Morvai Krisztina vár ott rád, és neki két pecsétje van: magunk fajta és maguk fajta. És majd eldönti, hogy melyikhez tartozol. De nem tiltjuk, hogy földet vásárolj.<<

Ezek utan en mar csak arra lennek kivancsi, hogy Jakab (Jakob) Peter vajon melyik pecsetet kapta a koztarsasagi elnok asszonytol?

Vasarolhat foldet?

Fel tudja sorolni az Arpad-hazi kiralyokat egy perc alatt (visszafele, evszammal)? Te fel tudod?
No libsi no cry 2019.10.21 21:36:35
@Gábris szomszéd: OK. Akkor nekem mar csak egy kerdesem maradt:
Ma mar szeretitek a Jaffa narancsot?
No libsi no cry 2019.10.21 21:58:17
@Gábris szomszéd: Ja, hogy csak az a bajotok, hogy Orban nem tud olaszul? Jo, tenyleg nem tud, senki se lehet tokeletes.

"És legközelebb, ha olaszokhoz megy, legalább tanulja meg a nyelvüket, még Vona Gábor is megtisztelte ennyire fasiszta korszakában az akkori olasz fasiszta barátait."

Fasiszta korszak, fasiszta baratok – manapsag meg mar az is faj neki, ha Sneiderne egy kicsit integet a fotosoknak?

m.origo.hu/itthon/20190120-hir-televizio-hirado-jobbik-antiszemitizmus.html

O tempora o mores!
Már a belügyminiszter szerint sincs rendkívüli helyzet. ..
No libsi no cry 2019.09.19 16:30:55
@Sir Bates dö Hól: "Azért én kíváncsi lennék az inkriminált mondat szövegkörnyezetére is"

En is, szinte biztos, hogy ez a mondat az altalanos vm helyi kozbiztonsag kontextusaban, es nem a migracioval kapcsolatban kerult elo.

Es persze azt ki vitatna, hogy ott helyben, Csepelen jelenleg NINCS rendkivuli helyzet, sem a bevandorlok miatt, sem egyebkent?
De sikerült? ..
No libsi no cry 2019.09.04 14:16:56
@Sir Bates dö Hól: Ilyenne tettuk, igy tobbes szamban? Nem, nem hinnem, hogy nekem barmi kozom lett volna ehhez.

Ellenben megint ugyesen nem valaszoltal a kerdesre: objektive elonyos volt nekunk, hogy mi voltunk a "lieblingek", vagy ez azt jelenti, hogy a balekok iskolajaban voltunk mi az eltanulok?
No libsi no cry 2019.09.04 15:44:59
@nincs1itt: "látható a különbség a volt ndk és a volt nszk között, pedig majdnem ugyanakkor történt a fal leomlása, mint mo.-on a rendszer váltás. kapott az ndk egy gazdag nagybácsit, aki még bőkezű is mind a mai napig (én is fizetem a solidaritätszuschlagot), és mégsem sikerült teljes körűen az integráció"

Ez legalabb egy erdekes parhuzam, megha santit is kicsit.

Vajon miert nem sikerult az NDK-nak?

Vannak olyan dolgok (az uzleti, ipari, vallalkozoi kultura) amit egy egyszeru tokeinjekcio nem tud eloallitani; aminek a kialakulasahoz sok ido es megfelelo feltetelek kellenek?

Lehet, hogy meg Magyarorszagon se a Fidesz a fo felelos azert, mert az esetenkent valoban bokezu EU-tamogatas dacara 15 ev alatt nem nottek ki a foldbol gombakent a start-upok, es nem jelentek meg szazas-ezres nagysagrendben a versenykepes, magyar kozepvallalkozasok?
No libsi no cry 2019.09.04 19:04:22
@nincs1itt: "az nem világos, hogy ha adott egy szociális piacgazdaság mintája lásd németo. minden eddigi hibája ismert, előnyei ismertek. miként épült fel teljesen nyilvánvaló, akkor miért nem követik a többiek ezt a mintát"

Itthon allitolag szerettek volna kovetni – de mint kiderult, nem is annyira konnyu.

Plane ugy, ha valahol elobb probaljak a "szocialis" reszt (az eros szocialis halot) megvalositani, mint a piacgazdasagot. Es azert a Hartz I-IV. ota talan a nemet joleti allam sem ugyanaz, mint volt (bar bevallom, errol inkabb csak a magyar sajtobol tajekozodtam, lehet, hogy nem pontosak rola az ismereteim).

Ami pedig azt illeti, hogy az NSZK milyen hamar kepes volt mindezt megvalositani; azert ne feledkezzunk meg arrol, hogy a haboru alatt a fizikai toke es az emberallomany jelentos resze odaveszett ugyan, de pont az uzleti/ipari kultura aligha; tehat az eros piacgazdasagi alapok, a szellemi toke adottak voltak. A jovateteli kotelezettsegeket pedig gyakorlatilag kompenzalta a Marshall-terv (es a kulso konjunkturalis feltetelek se voltak rosszak az olajvalsagig).