Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Effi

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Egy barátommal sokszor vitatkozunk politikáról, és feltette nekem ezt a kérdést: "de miért is utálod te annyira Orbán Viktort?". A kérdés kézenfekvő, és a válasz is elég nyilvánvaló, ki lehet venni az eddigi írásaimból. De mégis jónak találom összefoglalni,…..
Effi 2010.11.14 19:18:07
@asz0089: "Én nem a nyugat és a modernség alkonyát várom és nem a kelet felemelkedését. Én nyugatias, modern ember vagyok. Az én hajóm nyugat felé tart, és nyugat felé is néz. Nyugatias, modern országban és a jövőben akarok élni, nem pedig egy horthysta falanszterben. Nekem a felvilágosodás, a pragmatikus filozófia, az analitikus filozófia és a nyugati science-fiction az identitásom fontos része. Én ZDF-et, BBC-t és CNN-t nézek, nyugati filmeket és sorozatokat."

Ez mennyire igaz, aztán:

"Nekem nem az az érdekes, hogy mekkora az ország, és hol vannak a határok, mert ki-be utazgatok, és sok helyen éltem már. Nekem a kulturális örökségembe nem csak a Szigetvári Csata, az Egri Vár, a Szabó Lőrinc könyvtár, hanem a Loire menti kastélyok, Párizs is beletartozik. Nekem nem csak a Balaton szép emlék, de az Alpok, Bécs, és a finn erdők és tavak is. És én azt szeretem, ha ezek közül szabadon választhatok."

És megint.
English Grammar - Reported speech Statements 1) If the sentence starts in the present, there is no backshift of tenses in Reported speech. Example: Susan: "I work in an office." Susan says that she works in an office. 2) If the sentence starts in the past, there is often backshift…..
Effi 2010.04.08 18:57:16