Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kinyílottapitypang

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A koronavírus-járvány kezelésére a világ országai és tudományos szakemberei eddig háromféle stratégiával álltak elő. Ezek közül az egyik már megdőlt, a másik pedig mellékhatásai miatt kivitelezhetetlennek látszik, és lassan egyértelműen meghaladottá válik. A harmadik stratégia összetett,…..
kinyílottapitypang 2020.04.05 08:23:54
@MAXVAL bircaman közíró: a szabad piac meg a központi állami válságkezelés két különböző eszköz, különböző célokra. Ha betörnek a házadba, rendőrt hívsz, de biztos örülnél, ha nem a rendőrök tervezték és szerelték volna azt a számítógépet, amin ezt a kommentet írtad. Ha háború van, katonák kellenek, de ez nem azt jelenti, hogy mindig mindenre katonák kellenek. Mert ha mindenre katonát hívunk, akkor megoldják, hogy mindig háború legyen. Ha pedig nem akarod az egyébként tényleg tökéletlen és problémás szabad piacot, rendelj csak laptopot Észak-Koreából.
Előző cikkünkben, melyet közel egymillióan olvastak el Magyarországon, átnéztük, hogy hol tartunk, és nagyjából mire számítsunk az elkövetkezőkben. Ebben a cikkben részletesebben megnézzük a lehetséges forgatókönyveket a járvány konkrét, egészségügyi vonatkozásaival kapcsolatban. De rögtön az elején…..
kinyílottapitypang 2020.03.18 22:11:13
@Ad Dio: Ha olvastad, biztos láttad, hogy eleve azt írta, nem fog a gazdaságról írni ebben a cikkben, hanem majd egy későbbiben. De amit az egészségügyi oldaláról írt, az teljesen korrekt és kerek.
Talán már Önöknek is feltűnt, ami nekünk. Egyértelműen látszik, hogy Papp Lászlónak egyre kevesebb, a magyar állam szereplőinek, köztük legfőképp Palkovics Lászlónak egyre nagyobb beleszólása van abba, mi történik, és mi NEM történik Debrecenben. Egyre inkább az látszik, hogy a fide$zes városvezetés…..
kinyílottapitypang 2020.01.29 15:13:30
@aranyár: Papp László "állítólag" nem lop? Ne vicceljünk! "Állítólag" ő volt Kósa behajtója annak idején, őt küldte el tárgyalni, ha valaki nem fizetett időben jattot. Ne tévesszen meg senkit a jófejnek tűnő babaarca. Egy ekkora nagyvárosban nem is lehetne valaki fideszes polgármester, ha minimum nem hagyná, hogy a haverok lenyúlják, ami szerintük jár nekik. Az meg, hogy nem buknak le, egyszerűen abból adódik, hogy annyira mindent leuraltak, hogy szinte lehetetlen elkapni őket.
A napokban jelentette be a korábban a Fradiban is megforduló egykori román focista, Sorin Cigan, hogy ígéretet kapott a magyar államtól: 2,6 milliárd forinttal támogatják a Nagyváradon felépülő fociakadémiáját. A működtetés költségeit évi 650 millió és 1,3 milliárd közé becsüli a vállalkozó, amire…..
kinyílottapitypang 2020.01.14 10:16:18
@randomgenerator: Igen, ez egy jól hangzó cikk a város propagandaoldaláról, annak idején én is olvastam. De egyrészt kérdés: mire megy el ez az összeg? Mert pl. azt is olvastam, hogy az állam és a város összesen 130 milliárdot költ el a BMW-gyárral összefüggő előkészítő munkálatokra, vasútépítésre, útépítésre, földmunkákra stb. Másrészt meg a prioritások azért nem mindegyek, ahogy a cikk is írja: ebből az állítólagos rekordösszegből hogy a fenében nem futotta például olyan 10 éve halogatott beruházásra, mint a Főpályaudvar? A buszállomás egy katasztrófa, mintha egy ázsiai országban járnánk, és a Nagyállomás is vállalhatatlan. Hova mennek azok a nagy beruházási pénzek? Ki dönt erről? Mert hogy nem jól vannak elosztva, az látszik!
Elképesztő összegeket, a közoktatáshoz képest HÁROMSZOR ANNYIT fordíthat tanulóira a közpénzmilliárdokból felépült Debreceni Nemzetközi Iskola, miközben költségvetését még 5 (!) évig kipótolja a Debreceni Önkormányzat – természetesen a mi pénzünkből. A Papp László gyermekét is oktató intézmény…..
kinyílottapitypang 2019.12.12 11:18:02
@Ződ2000: A cikk nem azt állította, hogy gáz a magániskola, hanem hogy gáz közpénzből magániskolát üzemeltetni. Nehéz elképzelni, hogy nem lehet egy olyan üzleti modellt kialakítani, amiben a külföldi expatok és a magyar milliomosok által összedobott pénzből nyereségesen lehet üzemeltetni egy ilyen sulit - ami egy gazdasági vállalkozás.

Én nem olvastam olyat, hogy a szerző kommunizmust akarna, ezek sokkal inkább populista csúsztatások, mint a cikk, amit támadsz. Azt írja, hogy gáz, hogy miközben közpénzvől fizetjük a luxusoktatást, addig a közoktatás tényleg romokban hever. Ezt azért nehéz letagadni, és nehéz is rá mentséget találni. Főleg, ha tényleg igaz, hogy már 100 milliárd pluszforrásból lehetne legalább az egyházi sulik támogatási szintjét hozni. Én ezeket olvastam a cikkben, és nagyon egyet tudok vele érteni.
kinyílottapitypang 2019.12.12 13:10:18
@Nancsibacsi: Hát, nagyon szomorú, amit írsz, különösen az utolsó mondatod. Minden civilizált társadalom érdeke, hogy a legszegényebbek és a legkevésbé képzett szülők gyerekei is magas színvonalú oktatást kapjanak - pont azért, hogy ne termelje újra a társadalom a következő generációba is a szegénységet, a képzetlenséget, és az ezzel sajnos gyakran együttjáró tehetetlenséget, leszakadást.

Persze ha a brazil vagy argentín valóságot akarod élni, ahol a gazdagok magas falak mögött élik luxuséletüket, míg a tömegek elgettósodott városnegyedekben teljesen leszakadtak a civilizációról - akkor tedd az oktatást is pénzfüggővé. Vagy inkább költözz Dél-Amerikába.
Öveket bekapcsolni, durva menet lesz: összefoglaljuk a debreceni Intermodális Központ (későbbi nevén: Főpályaudvar) meg nem épülésének történetét úgy, hogy Kósán és Papp Lászlón kívül a debreceni emberek is megértsék. Azok, akik nem a mutyik, a háttéralkuk és a városfejlesztési szerencsétlenkedések…..
kinyílottapitypang 2019.11.29 21:18:24
@civisvarosi: Hagyjuk már ezt az "errefelé egy párt létezik" dumát! Nem képviseled 200 ezer debreceni véleményét, és nem is vagy valami tájékozott a témában. A Fidesz egy szanaszétpénzelt maffiapárt, még jó, hogy mindenütt ott van helyben, nehogy már ezt valami nagy erényeként tüntessük fel! Debrecenben pedig lehet, hogy szétesett az LMP, de mind a Momentumnak, mind a Jobbiknak van normális helyi szervezete. A Momentum most jutott be az önkormányzatba 2 képviselővel is, akik teljesen normálisnak tűnnek. A DK is elég erős, csak konkrétan elmebeteg a helyi vezetőjük. Szóval ne jöjjünk már itt ezzel dumával, hogy nincs helyben alternatíva, mert unalmas és nem is igaz.
kinyílottapitypang 2019.11.29 21:55:13
@civisvarosi: Tájékozottnak akarod feltüntetni magad, de tele van pontatlanságokkal, amiket írsz. A Momentumnak pl. nincs 20 elnökségi tagja (jó vicc lenne, az már egy iskolai osztály mérete). Menj, nézd meg a honlapjukon, öten vannak. Az meg, hogy folyamatosan ajnározod a Fideszt, mert "minden közéleti rendezvényen jelen vannak", nevetséges. Egy maffiapártról beszélünk, ami egymaga sokezerszer akkora pénzek fölött rendelkezik, mint az összes ellenzéki párt együttvéve. És a teljes helyi (és országos) média felett, egy két kisebb online felület kivételével. Még jó, hogy láthatóbbak! Ne játsszuk itt el a kiegyensúlyozott független szavazó imidzsét: te egy fidesz-szimpatizáns vagy, aki megpróbálja itt népszerűsíteni ezt a tolvajbandát. De Papp Lacira se szavazott 35 ezernél több ember helyben, az az összes választó kevesebb mint 25%-a. Debrecenben sem szeretik ám annyira a Fideszt.