Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csomo

8 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenek előtt ha kicsit megkésve is, de Boldog Új Évet Kívánok Minden Kedves Olvasómnak! Vagy legalább boldogabbat, mint amilyen a tavalyi volt. Jó, tudom, hogy nem a húsvéti ünnepek után kellene ilyeneket irkálnom, de a velem született lustaságomnak hála az elmúlt hónapokban (is) erősen…..
Eljutottam a falig és tényleg azt hittem, hogy innen nincs tovább. Hogy nincs már előre. Beragadtam. Tudod te is, hogy miről beszélek! Amikor a napokból hetek lesznek, a hetekből hónapok, majd lassan évek, Te pedig ugyanott toporogsz. Gondold csak végig, hogy az elmúlt egy évben mennyit fejlődtél.…..
 forrás: twitter.com Vannak az életben teljesen egyértelmű dolgok. Bizonyos kérdésekre és problémákra pedig egészen egyszerű megoldást találni. Mondjuk, ha a konyhában csöpög a csap, akkor arra egy vízvezetékszerelő biztosan tudni fogja a megoldást. Ha pedig a számítógépünkkel merül fel valamilyen…..
Csomo 2023.06.25 19:12:55
forrás: rossburton2015.wixsite.com Az izometrikus edzés témakörben megint csak egy fordítással jelentkezek, és ismét egy Dragon Door értekezéssel jövök. (A cikk eredeti formájában a "The Dragon Door Research Group" szerzeménye, és a cikkben található képek tulajdonosa is a dragondoor.com ). Bár…..
forrás: peashooter85.tumblr.com Nem tudom, hogy Paul "Coach" Wade egy valóban létező személy-e, mert könnyen lehet, hogy csak a Kavadlo fivérek valamelyikének az álneve. Még az is előfordulhat, hogy Mr. Wade börtön múltja sem több egy marketingfogásnál, amit a "Fegyencedzés" című könyvsorozat…..
forrás: youtube.com Tudod, ha a felsőtest edzésre keresel eszközt akkor ne keress tovább! Az a tornászgyűrű. Pont. Korra és nem való tekintet nélkül, edzettségi állapottól függetlenül mindenki csak profitálhat a tornászgyűrűvel való edzéssel. Azonban ha realisták akarunk lenni, akkor pusztán az…..
forrás: muscleandfitness.com A mai nap ismét egy fordítással jelentkezek.  A cikk szerzője Sean Dudayev, a Brawl Bros alapítója, aki  több mint 20 éve él és mozog az ökölvívás világában. Nem titkolt célja, hogy felhívja az átlagemberek figyelmét a harcművészeti edzésekre, hogy mindenki…..
Csomo 2022.07.01 12:47:05
@fran7: ugorlj fel a rudra, teljesen huzd fel magad, majd egy pillanat fugges utan engedd lle a tested nyujtott karig. (negativ huzodzkodas)
Ha megyeget, akkor probalj felugrani es 5,10,15,20.. Masodpercig fuggeni.
Ha nem megy sehogy sem, akkor varlak egy street workout edzesemen :)
forrás: dotlittles.com Akárkivel is beszélek, mindig megkapom azt hogy manapság sportolni drága mulatság. Gyakorlatilag nem is tudok olyan hobbi-sportot megemlíteni, ami ne pénzszivattyúként üzemelne. Ez ugyanúgy igaz a testépítésre, mint a kocogásra. Ha „komolyan” akarod venni magad, akkor ott…..
  "Nagyon nehéz egy ennyire komoly bejegyzéshez bevezetőt írni. Viszont amit előrevetített konklúzióként megjegyeznék, hogy mindig hallgass a tested jelzéseire. Szokatlan fájdalom, szokatlan fáradtság vagy egyszerűen bármi, ami rosszabb vagy kellemetlenebb a megszokottnál, az kapcsolja be az…..
Csomo 2021.06.23 13:05:40
@erdomester: egyszeru a dolog, de ebben nem ertunk majd egyet Royjal :D Ha van kocsid, akkor tudod, h ha mindig alacsony fordulaton hasznalod, akkor "ellustul". Neha mi kell huzatni es jobban megy. Ugye?
Ha egy gep kepes erre, akkor az ember plane kepes! Az en titkom a tabata. Ez az, amit Roy egyik cikkeben maskepp latott :) szoval a HIIT EDZES picurka formaja: 8 kör. 20 masodperc 100% munka, 10 masodperc piheno.
Valassz 1-2-4 gyakorlatot, amiben lehet porogni. Sprint. Jumping jack. Guggolas. Fekvotamasz, lengyel box, dontott huzodzkodas, stb. Elinditod az orat es 100%os munkat nyomsz. Ne tartalekolj. Mintha az eleted veded. 10 sec piheno, makd a kovetkezo korben az AKTUÁLIS allokepessegednek megfelelo 100%os teljesitmennnyel dolgozz! Lasabb lesz mint az elso, de a pulzusod meg magasabb! Es ezt meg 6 koron keresztul.
Hidd el, hogy ha ugy csinalod, ahogy kell, akkor elkepzelhetetlenul megvaltozik az allokepesseged.
Ha egyedul nem tudod magad ugy meghajtani, hogy 4-5.korben nyaninger es szedules kerulgessen, akkor keves lesz. Akkof gyere el egy edzesemre es megkapod :D az elso edzes ugyis ingyenes :D
Hidd el, hogy hatekony. En edzomaszkban edzettem rengeteget. A korhazban hiaba volt 86%os oxigen szaturaciom igy, hogy 88 alatt oxigen adagolas kell! A foorvos azt monddta, hogy minden mas ertekem olyan, hogy nekem nem kell extra oxigen. Csak pihenes, es elmulik. Ugy tunik, h igaza lett. Felkeszitettem a tüdőmet (akaratom ellenére) es habar az egyik fele fél gőzön dolgozhatott, a masik 3/4en, de megis eleg volt. Halat adok a testemnek, hogy a bele fektetett ido, munka, verejteket meghálálta.
Csomo 2021.06.23 13:30:59
@S k e l e t o r: Kedves Skeletor! Koszonom a szavaidat, batoritasod, tanacsod, visszajelzesed! Nem nagyon szoltam hozzad eddig, de a hozzaszolasaid(tieidet IS) olvastam, es teged IS egy ertelmes, ertekes, jo embernek tartalak (Danskatit, Erdomestert is!!!), ezert szinten jol esnek a leirt szavak.
Valaszolok is ra sorban.
A kerdojelek keddojelek is maradnak. Remelem legalabbis, h nem kell tesztelnem oket magamon. A D vitamin loket terapiat majd Roy leirja, de annyit tidni kell, h a foorvostol megkerdeztem/jeleztem, hogy ezt tettem es figyeljenek a gyogyszer adagomra emiatt. Ekkor o mondta, h bizony jot tett volna, ha a javasolt adagban a javasolt napokig vegrehajtom.

A regeneraciom merteke, sebessege pedig valoban mellekes lenne, csak egyreszt edzo vagyok, es aki nem ismer, csak bejon edzeni, az ugye ne egy osszeesett embert lasson. Valamint az evek mennek. 45 vagyok. Ahhoz kepest kurvajo :D de sajnos holnap mar nem lehetek olyan jo, amilyen ma lehettem volna. Ne ertsd felre, nem nyafogok! Egyszeruen csak tudom, hogy a hataraim csokkennek. Akkor is, ha meg nagyon messze vagyok toluk :)

A betegseg a lelkemen is valtoztatott, az biztos. Adtam a tobbi cellatarsnak(inkabb volt cella, mert a szoban kivulre nem mehettunk, de nem is volt eronk hozza!) jo tanacsokat, es voltak akiknek az eletet ugyanugy megvaltoztatta.
Nekem pl az eletemben hatralevo bakancslistan szereplo allomasok sorrendjen valtoztatott. Hazassag, motor, stb... Es nem banom. Felesegem is boldogabb. Jobban szeretjuk egymast, jobban odafigyelunk egymasra, magunkra. Nem lettem zen vagy szerzetes. :) de pl a kávérol leszoktam, siman nelkule is van reggelem :D

Citrullin Malat:
Foorvost megkerdeztem(volt olyan fiatal, egeszseges orvos aki a glitaminrol es a bcaa rol sem hallott :O), o azt mondta, h a majam es a vesem a gyogyszerek miatt le van terhelve, es addig amig ezeket szednem kell, addig tapkieget ne hasznaljak. De ahogy elmaradt a gyogyszer es injekcio, mar be is vettem oket.
Sajat tapasztalatom alapjan: rendszeres napi edzes mellett a glutamin a regeneralodasom napokkal gyorsitja. Glutamin nelkul minden reggel ugy kelek, mint akit rugdostak az ejjel. Minden izmom faj. Es egy ora kinlodas utan elmulik, es utana erzem azt, h edzhetem majd este.
Bcaa: amikor elkezdtem szedni eleinte ereztem, h eros vagyok. Most mar nem, de az izommegtarto/epoto hatasa miatt mindenkepp napi rendszeresseggel fogyasztom.
Citrulin malat: miutan megittam kb 30 perc mulva olyan eres volt a karom, mint a fizika tanarom feje, amikor uvoltott mergeben.
Vendegeim/barataim tapasztalata:
Bca tol van aki erosebb es mindenkepp kitolja a fáradság kuszobet.
Glutaamintol az izomlaz rovidebb ideig tart(es hidd el, hogy aki nalam edz, annak nagyon sok izomlaza van :D)
Arginin/citrulin malat: van akit fogyaszt, es van aki jobbat alszik tole, mint a magneziumtol.

Koszonom a jokivansagaid, relelem minden kerdesedre adtam valami utmutatot :)
forrás: trainndtravel.com Mindennek megvan a maga ára, így a tornászgyűrűn történő edzésnek is. Az előző két bejegyzésemben több nagyon fontos előnyét is kielemeztem a gyűrűn végezhető testedzésnek. Megemlítettem többek között az eszköz felépítésének az egyszerűségét és a mobilitását. A gyűrű…..
forrás: zacheven-esh.com A világ folyamatosan változik és talán tényleg ez a dolgok normális rendje. Napi szinten látjuk, amint új trendek jelennek meg és azt is, ahogy a régiek eltűnnek a süllyesztőben. Ez ugyanúgy igaz a divatra, mint a filmekre, és bizony magára a testedzésre is. "Nincs…..
forrás: blogtowers.com Nagyon ritkán nézek tévét. Nem azért mert nem érdekel (amúgy tényleg nem...), de egyszerűen nincs időm belezsúfolni az életembe azt, hogy egy készülék előtt koptassam a szemem (az agyam...). Munka, edzés, barátnő és sok-sok olvasás. Az olvasás egyébként is bűnös élvezet tud…..
Csomo 2021.06.04 17:41:04
@Royaliver: remelem letiltottad :D
forrás: dreamstime.com 18:00 óra. Kedd délután. Edzőpark. Az idő igazán nagyszerű volt, így a barátnőmmel el is foglaltuk a kicsiny edzőpark teljes területét. Mindketten a szokásos rutinunkat hajtottuk végre. Zsanett a ketogén étrendre való átállása miatt fél évre pihentette az edzését (ennek a…..
Csomo 2021.05.06 20:58:03
@otthonedzek: Hahaha, idez valaki? Már megérte :D
Csomo 2021.05.06 21:10:46
Be is allnek a sorba, hogy Zsanettnek köszönetet mondjak. :)
At, hogy mi mukodik a blogodtol, Toled?
Hat rengeteg dolog. Kaloriabevitel, etrend. IF. Edzes otletek. A taplalek kiegeszitokrol a bejegyzest heti rendszeresseggel nezem, vagy ajanlom. Egy online suliba jarok es veluk voltam versenyen mult evben. A heten irt ram a vezeto, h olvasta a bejegyzesem a versenyrol, nagyon tetszett neki... Ahhoz, h a versenyen reszt vegyek el kellett ernem olyan eredmenyt, amit az eletemben sehogy sem sikerult, KIZAROLAG Roy itmutatasa alapjan. Es ezt az eredmenyt mar kamatoztatom. Az ugmutatasa alapjan a vendegeimet versenyekre keszitem/keszitettem fel.
Pl egy lannyal megyunk fitness /testepito versenyre. Nem azert mert felkeszult. Nem. A tiszta etkezes, es a sajat testsulyos edzes neki is meghozta a gyumolcset.
Es en nem csak a rajtam mukodo tanácsokat latom, hanem a vendegeimnek tovabb adott tanacsokat is.
A legjobb edzesmodszer szamukra (ero es izomtomeg novekedes) a Pokoli edzesterv pokoli idokre (remelem jol emlekszem) jegyzetbol alakitottam ki a Bar Brothers edzestervjeit atdolgozva.
Ha valakit erdekel, szivesen leirom, de jelzem, h pokoli kemeny volt es 6 hetes felkeszules kellett a 3 hetes edzes lenyomasara!!!!!
Szoval mondhat barki barmit, de ennel a blognal erthetobben, tisztabban, felhasznalobaratiabban, jobban osszegyujte, es elmagyarazva az egesz neten nem lehet jobbat talalni.
(ujra meggyejzem, hogy ember vagyok, ezert van amivel nem ertek egyez, van amit az agyam nem tud elfogadni, es van amihez gyenge vagyok akaratban. Tehat tudok nemet mondani :D de amit innen elfogadtam, kiprobaltam, az mukodik.)
Csomo 2021.05.07 17:57:39
@S k e l e t o r: Igen, igy is terveztuk. A BB sorozat utan egy hetet pihentunk es 5*5 os gyakorlatsorokkal edzettunk plusz sulyokkal. Nem kimeltem a sracokat, de a BB tol megis jobban fejlodott mindenki :O
forrás: verywellmind.com Egy nagyon hangos világban élünk. Miközben a gondolataimat próbálom gépelni, hallom a szomszédban az üvöltöző házaspárt, a fagyis kocsi zenéjét és eljut hozzám egy mélyen dübörgő rock muzsika is a szomszédos garázssorról. Manapság a munkába siető gépjárművezők szinte…..
Csomo 2021.05.04 09:26:26
Sajnalattal olvasom, amit irtal. De megjobban sajnalom, hogy vannak olyan emberek, akiknek az a szorakozasa, hogy masokat b@szogasson, beszoljon, bosszantsa, idegesitse. Nekem sem tetszik sok dolog. Az, hogy a gyerekeket elkenyeztetik, vagy felhizlaljak. Az, hogy az emberek nem mozognak, csak sajnaltatjak magukat es "bezart a terem" cimszoval kibuvot keresnek. Nem tetshik, hogy hogyan parkolnak a kocsikkal. Sok dolog nem tetszik. De attol nem szolok be nekik, nem torom be az ablakat, nem kuldom el a p@csaba. TOVABB LEPEK. Es tanulok belole. Pl h mit ne egyek. Mit tegyek, hogyan parkoljak legkozelebb.
Az okos mas karan tanul.
A bolcs a sajatjan.
A hulye sajatjan sem.
Te melyik vagy?...
....
En ettol a blogtol uj ember lettem. Hihetetlen sokat tanultam. Elertem azt, amirol almodtam.
Sok embernek segitett egeszsegesebben elni. Az IF miatt tobben lefogytak, mint osszesen barmilyen mas jotanaccsal/dietaval. Es arrol is itt hallottam.
Roy onzetlenul segitett jotanaccsal, etrenddel, amitol valodi versenyzo lettem. A testepitok mellett alltam es megmutattam, hogy szteroidok, gyogyszerek, kemikaliak nelkul is lehet olyan tested, amirol az emberek 99%a almodik.
De! Nem tartok be mindent, amit Roy mondott.
Iszom tejet. Ettem turot a verseny ideje alatt is. Honapokig fel kilo turo volt a vacsoram. Es nem nott plusz kezem Ibrisz..
Eszek szenhidratot is es csokit is. De azt latom, h ha nem figyelek arra, h mennyi Cht eszek egy nap, akkor siman egy kilot hizok!
Elolvastam minden cikket, es beillesztem a napnaimba, az edzesembe, az etkezesembe.
De minden ember mas es mas, nem mindenkinek mukodik ugyanaz.
Jotanacs: mielott kommentelsz, gondolkozz el azok, hogy miert teszed. Segito szandekkal, vagy duhbol, indulatbol...
Maradok orok hived Roy:
Zoltán
forrás: amazon.com Egy világjárvány közepén valóban működő egészségmegőrző tanácsot adni egészen nagy merészség. Jelenleg is a világ legjobb járványügyi szakemberei próbálják megtenni a tőlük telhető legtöbbet azért, hogy kivezessék az emberiséget ebből a sötét időszakból és visszakaphassuk a régi…..
Sokan érdeklődtetek Coachidi Zoli barátommal kapcsolatos fejleményekről, úgyhogy kicsit mesélnék Róla és a Vele kapcsolatos történésekről. Az előző bejegyzésemben írtam, hogy Zolit elérte a koronavírus és bizony tüdőgyulladással kórházba is került. Kértem is mindenkit, hogy aki teheti az Instagramon…..
" Mindig biztos voltam benne, hogy egy jó edzőnek nem feltétlenül kell jó sportolónak is lennie. És az élet bizony sok fantasztikus edzőnél igazolta ezt vissza. Az érvelés egyébként visszafelé is igaz. Ritkán adódik úgy, hogy egy nagyszerű sportoló később kiemelkedő edzővé váljon. Viszont úgy tűnik…..
Csomo 2020.12.16 15:51:17
@S k e l e t o r: Labedzes: Karanten elott a labedzesek egyreszt tabata kozben tortentek, javareszt guggolassal, kitoressel. De rendszeresen rakok be koredzest is, es ott guggolas, felhuzas minden esetben van. Karanten elott volt heti ketto eronleti edzes, ahol szinten sullyal es suly nelkul guggolasok, csipoemelesek, kitoresek, felhuzasok mindig szerepeltek. Most a karanten alatt egylabas guggolas sajat sullyal, vagy keves extra terhelessel szinten vegezheto(vegzunk is ;) )
Es igen. Ahogy irtam a versenyen a guggolast sullyal kellett vegrehajtani. Felvetted a sulyt, es megalltal. Akkor a biro elkezdte : Egy, start. Es te guggoltal. Le, fel. Ahogy felertel, es nyugalmi helyzetbe valtottal, kb 1 secundummal kesobb megszolalt: "ketto, start"... es ez addig ment, amig a start szo es a guggolas elkezdese kozott 2 masodpercnel nem telt el tobb. Tehat nem volt piheno. Azaz igen brutalis eredmeny. 30 nal tobb guggolas +80 vagy +100 kiloval FOLYAMATOSAN. Nem veletlenul orszagos bajnokok :D
(ui: a het elejen egylabas guggolas volt. Ma pedig trisettben labkinyiras: 60 kg os sullyal 3 sorozatban 20 kitores, 20 guggolas, 20 sumo guggolas. Tehat egyszerre 60 guggolas 60 kg mal, majd 2 perc pihi. Es elolrol. azaz 180 guggolas osszesen kb 12 perc alatt. )
Csomo 2020.12.17 18:58:34
forrás: radiichina.com Tavasszal, amikor először lecsapott le nálunk a "kínai-vírus", írtam róla pár rövid gondolatot. Álmomban sem gondoltam viszont, hogy újra aktualitása lesz az egésznek majd őszre, de sajnos újra itt vagyunk. Ha van pár perced elmondom, hogy én mit gondolok- és teszek a…..
Csomo 2020.11.26 20:16:47
@S k e l e t o r:
Nekem mar volt harom bejegyzesem a sporttal kapcsolatban, de nagyon szivesen irok par gondolatot. Roynak jeleztem is ket hete, hogy talan ujra kellene irni egy bejegyzest, hogy mit is lehet sportolni most. Mivel en street workoutot uzok, ezert nekem igazabol nincs is valtozas :)
Szerintem jovo heten ujabb bejegyzes lesz, mert hetvegen egy street lifting orszagos verseny lesz szamunkra. Huzodzkodas, tolodzkodas, es guggolas sullyal. Meg visszaterek ra. De addig par szoban a kerdesedre a valasz:
Heti 6 napot edzek. Funkcionalis edzo vagyok. Jelenleg minden hetkkoznap este 19-20 ora kozott online tartok funkcionalis teljes test vagy core edzest, amit termeszetesen en is vegignyomok. De ez nem eleg nekem, heti 3 napon legalabb egy oras street workout edzest vegzek. Van, hogy alapgyakorlatok(huzi, toli, fekvo, guggolas, labemeles, haspres, stb...), van hogy osszetett elemek (fron lever, muscle up, back levek, human flag, stb...) Es van, hogy koztes "ravezeto" gyakorlatokat gyakorlok. Normal esetben egy edzes olyan2 oras. De ebben a szituacioban 60 perc es 90 perc kozott vannak az edzesek. Heti szinten kb 9-10 orat edzek. (az edzeseim 80% ban tabataval fejezem be, tehat intenziv edzesrol es nem suly-lanc csorgetesrol beszelek, valamint csak trisettekben edzek, azaz ahogy egy gyakorlatot vegrehajtottam, mar egy masik izomcsoportba megyek is bele. Pl 5 Huzodzkodas, 7 tolodzkodas, 30 haspres, es mindezt 3x ismetelve.)
Etrend: Roy utmutatasa szerint alacsony ch alapu. En mar ezt regebben is kiprobaltam es mukodott. DE tejet, turot fogyasztok. Csokit is! Kaloriabazisban vezetem, es a makrok-kaloria alapjan megtervezem az aznapi etkezesem. Es van ami belefer, de van ami nem. Van amit pedig nem akarom, hogy beleferjen.
Az edzes nem aldozat. Ez az eletem. Az lenne aldozat, ha nem edzhetnek. A legnehezebb szamomra a pihenonap. Minden edzes elott bemelegitek, minden edzes vegen nyujtok, es rendszeresen jarok a masszoromhoz.
Ez a blog elmondhatatlan dologban segitett mar, az elozo bejegyzeseimben mar fel is soroltam parat. De mindenkepp megemlitenem, hogy jo versenyeredmenyek, magasabb eroszint elereseben, onbizalom noovekedesben mindenkepp segitett a rengeteg informacio mellett. Vannak jo es hasznos TESTEPITO oldalak, de ott azert az a cel, hogy olvassak oket es rendeljenek. Na meg test epitok. Ez pedig egy testedzo oldal. En ezert imadom :)
Osszessegben testi es lelki fejlodesem is van tole.
Csomo 2020.11.30 16:11:01
@S k e l e t o r: Hali! Asszem ebbol is egy bejegyzes lesz. Hetvegerol annyit csupan, hogy @coachidi neven vagyok instan, es ott van mar par kep. Egy arany es egy ezustot hoztam en haza, a ket versenyzo tanitvanyom pedig 3 aranyat es egy ezustot. Taroltunk :)
"Nincs annál felemelőbb, mint amikor a szorgalom találkozik a tehetséggel. Zoli barátom a rendszeres és mindennapos edzéseinek hála az erőt és az esztétikumot is birtokolja, amit meg is mutatott ország-világnak. Kérlek, olvassátok el ennek a nem mindennapi sportembernek a három egymást követő…..
Csomo 2020.11.03 16:30:46