Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hegyi91

1 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Üdvözlök minden kedves olvasót, ez az első postom a blogomon, fogadjátok sok szeretettel! :)Nagyon örülnék neki ha minél több visszajelzést kapnék a videóval kapcsolatban, szóval várom az észrevételeket mert az a legfontosabb, hogy tudjam, hogy mit csináljak…..
Történelmi pillanat volt, amikor tegnap este elindult Magyarországon is az iTunes Music Store. Emlékszem, hogy az Apple még alig volt látható nálunk, és Emanuele Massimo vezette az akkor még HDSys néven futó Apcomot, amikor az újságírók már minden sajtóeseményen azt…..
Appleblog Áj em a Mac, áj em a PC 2011.07.26 16:07:00
A 9to5Mac-en találtam ezt a tényleg nagyon vicces képet, ami egy amerikai McDonald's-ban készült, és azt mutatja be, hogyan tudsz a wifihez csatlakozni ha XP-d Vistád, Windows Vistád 7-ed, vagy ha Maced van.Még ha nem is tudod elolvasni a szöveget, a hasábok mérete akkor is sokat elárul…..
Megénekelték: Köszönjük iRichardnak a találatot...
Nem a legkönnyebb utat választja az Apple az iCloud bevezetésével, a folytonosságot fenntartva ugyanis nem csak az élő MobileMe előfizetéseket migrálja az új, ingyenes szolgáltatáscsomagba, hanem a rég megszüntetett email-címek és jelszavak is használhatóak lesznek.A me.com-on…..
Kérem szépen, egy példamutató közösséget láthatunk, az Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskola 12.B osztálya mutatja meg, hogyan kell ezt csinálni.Csodálatos. A képet VR6 készítette nekünk, köszönjük...
Appleblog Apple Store Down 2011.05.03 11:54:00
Mi jöhet még? KÉK iPhone? SÁRGA iPhone? ZEBRAMINTÁS iPhone?iMAC?!?..
hegyi91 2011.05.03 12:24:31
Múlt héten írtam itt a blogon arról, hogy az iStyle-tól kapott szörnyeteg MacBook Prókat kipróbálva arra a következtetésre jutottam, hogy négy mag nem oldja meg az én problémáimat: rátettem az elérhető leggyorsabb Apple-laptopra a rendszerem, de nem tűnt el a strandlabda,…..
hegyi91 2011.04.07 13:22:06
Természetes dolog, hogy utólag nem teszi vissza a rendszerfrissítéseket mivel ha utólag nyomsz Migration-t akkor már ugyebár rendszer alatt vagy és az fut így ilyet nem is tud updatelni gondolom, csak felhasználói adatokat, programokat, azok bállításait stb...
Én is csináltam már egyszer így nekem is 10.6 maradt először észre se vettem csak így akkor kezdett leesni, hogy valami nincs rendben mikor láttam, hogy az iStat Menu a menubaron állandóban összecrasheli magát majd úraindul.
Ha egyből a telepítés során adod meg, hogy "restore from TM" akkor ki is tudod választani melyik időpontot és melyik OS verziót szeretnéd visszaállítani, ez természetesen a backuptól számít, hogy milyen régóta dolgozik a TM.

Hozzáteszem szerintem hülyeség amit irtál, hogy Macet otthon nem szerel az ember, nem mond már, hogy nem lehet otthon kicsavarni 4 csavart ok, vennem kellett egy ilyen profibb csavarhúzót ami passzol bele, kb. 500 Ft volt...
Gyakorlatilag ahogy megvettem 2009-ben a MBP 13"-asom egyből vettem ki belőle a 160GB-st és tettem bele a 320GB-s a régi fehér MacBookomból, azóta RAM-ot is cseréltem házilag semmiféle gondot és nehézséget nem okozott.
Hozzáteszem szeintem nem 256GB SSD kell ide, adattárolásrta felesleges az SSD mivel arra nem a gyorsaság a fontos hanem a méret szóval egy kisebb SSD kell a rendszernek, plusz egyéb fontosabb adataidnak amik mindig kellennek, hogy ott legyenek veled, és én biztos, hogy a régi HDD-det bele tettem volna bele egy külső házba és meg is van oldva a dolog. Bár gondolom így is olcsóbbra kijöttél mint egy kisebb SSD (bár nem tudom) de akkor nem szóltam mivel irtam, hogy fontos volt az ár is.

"de nem tűnt el a strandlabda, ugyanolyan sokat kellett várnom egy új tab betöltésére"

Erre csak ennyit: ha Safariról beszélünk akkor nincs miről beszélni mivel nekem képes időközönként 1GB ramot is megenni és úgy belassul mint a szar nálam állandóan strandlabdázik. Chrome-al semmiféle ilyen gond nincsen.
Ez nem semmi, mindenkinek erősen ajánlott kis “sztriptíz”. ..
hegyi91 2011.04.03 17:12:06
Amerikában négyhetes várólista van, esélyed sincs hozzájutni a tablethez, itthon meg egyelőre folyamatos a raktárkészlet. Pontos infók nyilván nincsenek, de annyit sikerült kiderítenem, hogy megállás nélkül érkeznek Magyarországra az iPad-szállítmányok, igaz, inkább csak…..
Miközben az Egyesült Államokban a megjelenés hétvégéjén elfogyott az összes iPad 2, és 4-5 hetes várakozást csak tegnap módosították 3-4 hétre, a nemzetközi start miatt most sok országban jobb esélyekkel lehet hozzájutni a táblához. A japán földrengés miatt az Apple…..
Hát nem sokat, de most megpróbáljuk összeszedni ezeket az információkat. Az egyik, ami biztos, hogy pénteken, azaz április március 25-én kezdik el árulni a tableteket, egészen pontosan este hét, azaz 19 órakor. Az eredeti meghívóban még 17:00 szerepelt, de ezt az időpontot gyorsan…..
hegyi91 2011.03.23 23:20:30
Mindenki kitörő örömmel telepítette az Apple mobileszközeinek új operációs rendszerét, de azóta sokaknak az arcára ráfagyott a mosoly: hiába kaptunk fejlettebb AirPlayt, gyorsabb Safarit, iTunes Homes Sharinget, ha közben sokkal gyorsabban merül az akkumulátor, mint korábban. Mert…..
Az Apple bemutatta a profi laptopok új generációját. Ez volt eddig:És ez lesz mostantól (13, 15 és 17 col):Ahogy a képeken is látszik, mindegyik gépbe Core i-processzor került, méghozzá a második generáció, tehát az összes konfigurációnál jelentős az előrelépés. Az eddig…..
hegyi91 2011.02.24 15:17:56
@Magyarósi Csaba: valójában akkor mi a különbség a 2 magos core i7 és a core i5 között?
mert mindig ugy tudtam hogy az a kül., hogy a core i5 2core/4 thread, az i7 meg 4core/8thread a HT miatt.
Egy német oldalon jelent meg először az a konfiguráció, ami persze lehet akár kamu is, de megeshet, hogy valódi: a napokban a világ összes fontosabb országába megérkeztek azok a lezárt dobozok, amikben valami Apple titok rejtőzik: a kaliforniai cég megtiltotta, hogy határidő előtt…..
Appleblog Apple-csaj: Vanessa 2011.02.15 15:44:00
Az 1988-as születésű lány a trendekkel szakítva annyira nem MILF, hogy még vagy két évtizedig ha akarna, sem tudna az lenni, viszont mindenféle giccses kis tinifilm állandó szereplője. High School Musical, ilyesmi.Ennek ellenére a legtöbb generáció ismeri már a nevét, nem is…..
hegyi91 2011.02.15 17:17:59
Fizikai gombok még nincsenek hozzá, de műanyag kormányt már ragaszthatunk a mobilra. Baromi jó játékgép az iPhone meg az iPod touch, csak sajnos nagyon hiányzik róla a fizikai billentyűzet: látszik rajtuk, hogy elsősorban mobiltelefonok, és vért izzadhatnak a programozók, a touch…..
hegyi91 2011.02.10 13:06:15
@exon54: Jó persze tudom, gyári iPad case sem volt olcsó az iPademhez de az megérte az árát mert tényleg nagyon jó és minőségi. De ez mégis csak egy műanyag cucc ami kb. előállitható 600Ft-ból...:D
Elég sok bajom volt vele, jöttek az új szoftverek, a 3G-m meg egyre lassabb, nehézkesebb, gyűlöletesebb készülék lett. Végül eljutottam odáig, hogy szinte már csak telefonálásra, email-olvasásra használtam, a Safari elindítását legfeljebb különösen indokolt esetben mertem…..
Appleblog Feltörték az iOS 4.2-t 2010.11.24 15:15:00
A hackereknek sincs könnyű dolguk manapság, egyre hidegebb van, megy fel a benzinár, és mindenki azt várja, hogy egy nap alatt törjenek minden Apple-cuccot ingyen. A dev-teamen nem múlik, ők már tegnap kidobták a jailbreaket (Redsn0w) a 4.2.1-es firmware-hez. Mielőtt megkérdeznénk,…..
A Cult of Mac arról számolt be, hogy az Apple bizonytalan ideig beszüntette az iPhone 4-re ún. felhúzás útján felcuppanó tokok forgalmazását a hivatalos kereskedésekben, vagyis az olyan keretek egyáltalán nem kaphatóak a boltban, amik használata során a telefont be kell csúsztatni…..
Appleblog Tuningoltam a MacBookomat 2010.11.10 12:24:00
Sokszor leírtam már a blogon, de most megteszem még egyszer: a munkaeszközöm jelenleg egy 2008-ban vásárolt fehér, műanyag MacBook. Két és fél év alatt sok minden történik egy géppel is, és persze utoléri a végzete: a gazdája egyre lassabbnak érzi. Miközben persze egyre…..
Na, hát a nap végére az végérvényesen kiderült, hogy a Facebookra képtelenség képet posztolni, de hát miért is akar az ember ilyen hülyeséget csinálni egy közösségi oldalon, nem igaz?Most tehát downgrade-elünk egyet, és blogposzt formájában játszunk. A tét ugyanaz:…..
hegyi91 2010.11.08 18:14:53
Néhány napja megjelent az iPhone-os VLC Player, eddig csak iPadre lehetett letölteni a lejátszót, ami Mac OS X alatt arról híres, hogy mindent lejátszik, még a txt-ből is képes elfogadható minőségű hollywoodi produkciót prezentálni.Egy nappal a megjelenés előtt letöltöttem egy…..