Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sustainably hedonist

8 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy alapvető vonzódásom a régi tárgyakhoz, és mindig is nagyon tetszettek a régi arany keretek, rengeteg Pinterest képet mentettem le, amin szerepeltek. Ezért az egyik ecseris kirándulásom alkalmával beszereztem egyet, mondván, valamilyen DIY projekthez biztosan jó lesz. Ez négy évvel ezelőtt…..
Lassan itt a nyár vége, és már egyre kevésbé fenyeget az olvadás veszélye, azért egy témáról már régóta szerettem volna beszélni. Ez az izzadás, ami természetes biológiai folyamatként nemcsak nyáron jelentkezik, hanem az év minden napján. Az izzadással mondjuk nincs is semmi gond, hiszen egy…..
Sustainably hedonist 2020.08.27 13:00:30
@pantlikaskiralylany: Szia! Köszi a kommentet, teljesen egyetértek veled, és úgy gondolom, hogy nem is képviselem az elvakult vonalat, sőt! A dezodorokról azért is írtam, mert nekem ez volt az egyik első dolog anno, amiben váltottam, mert könnyű a csere. A cikknek is a lényege az információk összegyűjtése, és az alternatívák bemutatása, hogy lehet másképp is dönteni.
Egyébként más "környezetvédők" nevében nem tudok nyilatkozni, de nekem pl nincs autóm, nem is tudok vezetni, így a villamoson/BKV-n cipelem a kis üvegeimet a csomagolásmentes boltból. :) És nincs ezer textil szütyőm (én sem értem a halmozást ebben az esetben), van egy, abba szórok minden zöldséget/gyümölcsöt, aztán a kasszánál kipakolom, de vasárnaponként piacra járok, ahonnan csupaszon hozom el a dolgokat. De pl giliszta komposztálót nem vagyok hajlandó a lakásban tartani, ezért egy családhoz viszem el rendszeresen, akiknek van kertje. Az egyik út nekem nem működik, ezért találtam egy másikat. Attól még, hogy neked valami nem megy, nem biztos, hogy más nem tudja megoldani, és lehet, hogy ami neked könnyen megy, az másnak okoz problémát. Ez nem egy verseny, és én sem, és amúgy senki sem tökéletes ezen a téren sem.
Az én célom, egyúttal a blogomé is, hogy megmutassam, hogyan kivitelezhetőek a mindennapokban ezek a "tudatos" praktikák, megoldások, de ha valami épp nem megy, az sem gond. A nyomasztás nem célravezető, és épp ellentétes hatást kelt.
Sustainably hedonist 2020.08.27 15:49:05
@Programozó leszek: A saját oldalukon, illetve a terméken biztosan minden összetevő pontosan fel van tüntetve, én nem kimerítő listát írtam róla, hiszen nem ez a cikk lényege. :) Egyébként mire gondolsz, hogy nem csak azok a természetes anyagok lesznek benne? A kozmetikumok forgalmazását nagyon komoly szabályozzák, tehát nem lehet csak úgy bármit ráírni a csomagolásra.
Sustainably hedonist 2020.08.27 17:45:34
@Fizqs: Miért kellene olyan cikket írnom, amilyet te jónak látsz? Ez egy blog, amit nem te fizetsz, ergó arról írok, amiről akarok. :) Nagyon jó recept, írj róla a saját oldaladra cikket! Amúgy pedig sok helyen elérhetőek receptek, ezért nem is tettem bele, másrészt pedig van olyan, mint én, aki szereti profikra bízni a kozmetikumok előállítását.
A posztjaimban gyakran írok arról, hogy milyen fontos lenne a körforgásos gazdaság szemléletének elterjedése, mert bár jó dolog az újrahasznosítás, a klímaválság szempontjából mégsem elég már. A gyártóknak felelősséget kell vállalniuk a termékeik utóéletéért, hogy a lehető legkisebb terhelést…..
  Anyukám gyakran felidézi azt a történetet, amikor négyéves koromban vett nekem egy használt ruhát, én azonban semmilyen körülmények között sem voltam hajlandó felvenni, pedig nem tudtam, hogy másodkézből való. Nagyon hosszú ideig nem is volt használt ruhám, egyrészt a tudat miatt, másrészt,…..
  Figyelemre méltó, ami az elmúlt években reggeli fronton végbement a gasztronómiában. Még a bundás kenyér is levetkőzte a szoc-reál előítéleteket, és reneszánszát éli a felkapott reggelizőkben az olyan egzotikus import tételek mellett, mint az avokádós toast és az acai bowl. Ezzel a hullámmal…..
Bármilyen szomorú és tragikus a mostani időszak, van néhány pozitív hozadéka, főként a környezetre. A tiszta Los Angeles-i égbolt és a velencei kanálisban úszkáló medúzák mellett a szappanok megítélésének is jót tett, hiszen szinte minden csatornán elmondták, hogy a szappan a leghatásosabb…..
Bár már április van, így nem túl stílszerű fogadalmakról írni, én most mégis ezzel a bejegyzéssel indítom el a Sustainably Hedonist blog vonalát. Hosszú ideje tervezgettem már, de a halogatás mumusa mindig győzedelmeskedett felettem, mindig volt mire, munkára, a kutyával kapcsolatos teendőkre és a…..
Elsőre paradoxonnak tűnhet a fenntarthatóság és hedonizmus szavakat egymás mellé tenni, pedig szerintem, és a fogalom megalkotója szerint sem lehetetlen összehozni a kettőt, úgy, hogy az embernek és természetnek is jó legyen. Ezért is ez lett a blogom nevének kiindulási pontja.   A Hedonistic…..