Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Soros csicskák húzzatok haza!

0 bejegyzést írt és 235 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sikerült megvárni, amíg a vírus elterjed egész Magyarországon...
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.03.23 23:27:26
@morph on deer: "Ahogy látom, ezeken a helyeken jóval korábban kerülnek kórházba a fertőzöttek, mint nálunk, így nagyobb esély van megúszni."

A koronavírus-fertőzés, akinél egyáltalán vannak lényeges tünetek, az első napokban influenzaszerű tünetekkel jelentkezik; akinél a helyzet eldurvul (kórházi kezelést, oxigént, lélegeztetőgépet igénylő tüdőgyulladás), ott ez jellemzően kb. egy hét után történik meg.

Mivel a vírusnak ismert gyógyszere nincsen (ígéretes, de még klinikai vizsgálatok alatt lévő gyógyszerek vannak), ezért az influenzaszerű tünetek esetén csak a tünetek menedzselhetők (lázcsillapítás szükség szerint, szellőztetés, ágynyugalom), ami nem igényel kórházi kezelést. Az extrém és valószínűtlen eset, hogy valaki súlyos tüdőgyulladás tüneteivel ne forduljon orvoshoz.

A halálozási ráta eltérései (a kapacitásuk határára jutott olasz, spanyol egészségügy esetét leszámítva) döntően a nevező különbségére vezethetők vissza, ti. ahol több tünetmentes fertőzöttet mutatnak ki, ott a számított halálozási statisztika alacsonyabb, de ez nem a betegek túlélési esélyét mutatja.
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.03.24 10:49:47
@eszti.....: "nem fogadják meg??????
Nahát! Ezek szerint az egyébként oly sarkos magyar kormányzati kommunikáció ebben az esetben befürdött."

Kár ezért a kormányzati kommunikációt hibáztatni.

Nem arról van szó, hogy az információ nem jut el, hanem, hogy nem hallgatnak rá.

Nem fogadják meg, mert az emberek egy része önfejű, felelőtlen és önző.

De ez nem magyar sajátosság, így volt/van ez Nyugaton is, ahol pl. a briteknél ezért kellett kijárási tilalmat és a nem létfontosságú üzletek, szolgáltatók bezárását elrendelni. És ahogy itt nálunk a Balatoni nyaralókra "menekültek le" néhányan Pestről, ugyanezt a szerepet a briteknél pl. a ritkán lakott skóciai szigetek játszották.
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.03.24 11:07:13
@morph on deer: "Szerinted ha minden rászoruló “megfelelő ellátást” kap, akkor mégis miért halnak bele nálunk többen a fertőzésbe?"

Eddig a Magyarországon elhunytak lényegében mindegyike rendelkezett valamilyen krónikus betegséggel, ill. jellemzően idősek voltak.

Mivel a koronavírusnak jelenleg nincs gyógyszere (a tüneteket lehet menedzselni, az enyhéktől [láz] a legsúlyosabbakig [légzési elégtelenség - lélegeztetőgéppel], nagy a szerepe annak, hogy milyen a beteg általános egészségi állapota, mennyire erős az immunrendszere. Ha gyenge, akkor az esélyeik még optimális ellátás mellett is rosszabbak.

A magyar egészségügyi rendszer (intenzív ellátás) jelenleg még nem túlterhelt, tehát nincs arról szó, hogy a rászoruló betegekre ne jutna intenzív ágy, lélegeztetőgép, orvos, ápoló.

A "számított" halálozási mutató lehet rosszabb egyszerűen attól, ha a legenyhébb tüneteket mutató pácienseket jellemzően nem tesztelik (ahogy pl. a briteknél egyáltalán nem), hanem kiírják táppénzre, betegszabadságra (ennek a gyakorlati következménye ugyanúgy az, hogy közösségbe nem mehet).

Ha netán rosszabbra fordul az állapotuk, akkor értük is kijön a mentő, és megkapják a szükséges kezelést (ami jó esetben segít rajtuk). A betegség lefolyása ilyenkor is jellemzően fokozatos, és nem olyan gyors, mint pl. egy szívrohamnál, tehát nem a kórházba jutás ideje a legkritikusabb tényező.
Túl a nyilvánvaló rasszizmuson, a Jobbik konszolidálódása miatt pártnélkülivé vált rasszista szavazói csoportok meghódítására tett kísérleten, meg a jogállam maradékainak lebontásán (ti. jogerős bírósági ítélet tudatos ignorálása) még alapvető számtani problémák is adódnak a Fidesz-kormány…..
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.02.24 23:24:39
@eszti.....: "Szerintem az oktatási "szolgáltatást" akkor kellett volna megkapniuk, mikor általánosban jártak."

Az oktatási szolgáltatás nem megfelelősége ügyében a felelősség leginkább a korábbi gyöngyöspatai önkormányzati vezetést terheli, hiszen e téren a legsúlyosabb hiányosságokat még a KLIK előtti (2012 szeptembere előtti) időszakra nézve állapította meg a bíróság, azaz az általad máshol szapult központosítás itt javulást hozott.

De még ha feltételezzük is, hogy a bíróság joggal marasztalta el az alpereseket (habár a Kúriára beadott felülvizsgálati kérelem elbírálása még folyamatban van); vajon hogyan érvényesíthető legeredményesebben, hogy olyan "kártérítési módot kell alkalmazni, amely a teljes jóvátétel elvének gyakorlati érvényesülését a legcsekélyebb sérelemmel és a legeredményesebben biztosítja"?!

Szerinted tartós javulást hoz az érintettek életében, társadalmi helyzetében, hogy kiszórnak nekik egy valag pénzt, amit utána az érintettek 99%-a piára, drogra, házcsinosításra, használt merdzsóra és bömösre fog elkölteni?!

És amint elfogy a lé, továbbra is állhatnak majd sorba segílykéért, közmunkáért a legatyásodott önkormányzatnál, amely azonban nemhogy ilyen pluszjuttatást, de még a normális közszolgáltatási színvonalat sem lesz képes biztosítani? (Tekintve, hogy a 2500 lelkes település teherbíró képességét, anyagi lehetőségeit messze meghaladja a többtízmilliós kártérítés kifizetése?)

"Mondjuk azt sem értem, miért üzenget a kormány nyilatkozat formájában?
Vonuljanak le Gyöngyöspatára, aztán állapodjanak meg a romákkal."

A kártérítés javát (80 millió forintot) Gyöngyöspata önkormányzata (mint I. r. alperes) kellene megfizesse, persze más kérdés, hogy nekik erre nem igazán van forrásuk. Ők próbáltak egyezkedni a romákkal, de ahogy nyilatkozták is "azok, akiknek kártérítést ítéltek meg, elenyésző számban jeleztek vissza, hogy a pénzbeli kártérítéssel vagy az oktatással, továbbképzésekkel kívánnának élni".

Nem is csoda, mert a romákat képviselő "civil" szervezet arra ösztökélte őket, hogy a KLIK-től követeljék az összes kártérítést, csakis pénz formájában...

"Január 21-én Horváth László a Facebookon közzétett bejegyzésében azt írta: a felpereseket képviselő Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány azt közölte, rövid egyeztetés után mindenki arra jutott, hogy csakis pénzt fogad el. Azonban a képviselő szerint a gyöngyöspatai találkozón részt vevő romák közül többen arról számoltak be, hogy nem nevezhető egyeztetésnek, ami történt, mert az összejövetel mintegy másfél óra után zűrzavarba és ordítozásba torkollott, majd az alapítvány képviselői fenyegetőzve magukra hagyták a jelenlévőket."
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.02.24 23:31:07
@eszti.....: "A középiskolai végzettség meg mióta szolgáltatás?"

Eh, ne játszd már az értetlent, ott volt a megfelelő kontextus ahhoz, hogy dekódolni lehessen, miről van szó.

[Hevér Lászlóné, Gyöngyöspata polgármestere] "levélben fordult a perben kártérítésre jogosulttá vált romákhoz, hogy ha hajlandók tárgyalni a jóvátétel természetbeni megfizetéséről, jelezzék az önkormányzatnak, hogy közösen ki tudjanak alakítani egy olyan oktatási csomagot, amely pozitív hatással lehet az életükre, javíthatja a munkaerőpiaci helyzetüket."

Azaz azok a romák, akiknek nincs meg a középiskolai végzettségük, esetleg a 8 elemijük se; ezt a természetbeni kártérítés keretében nyújtott oktatási-képzési szolgáltatás révén szerezhetnék meg (felnőttoktatás, az érintettek munkaerőpiaci helyzetéhez igazodva akár esti/hétvégi).

Nyilván a végzettség megszerzéséhez szükséges vizsga költségei mellett ezen oktatási szolgáltatás része lenne a felkészítés/oktatás is (amely messze nagyobb költségtétel).
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.02.25 00:26:32
@eszti.....: A Kúriához felülvizsgálati kérelmet adtak be, ennek elbírálása jelenleg is folyamatban van, a sürgősségi beadvány éppen arra irányult, hogy ez mihamarabb megtörténjen.

@nincs1itt: "15 napon belül kellett volna fizetnie a kormánynak. a kúriához mikor fordult a kormány?"

Ahogy a kedvencetek, Gyucsány Feri szokta volt mondani, "lófaszt [kellett volna], mama". Eleve, a kártérítés legnagyobb része azt az időszakot érintette, amikor még a patai önkormányzat üzemeltette az iskolát. A felülvizsgálati kérelmet egyébként határidőben beterjesztették a Kúriához.

L. az "ügy I. r. alperese Gyöngyöspata Önkormányzata, II. r. alperese a Nekcsei Demeter Általános Iskola, míg III. r. alperese a Hatvani Tankerületi Központ volt".

"Óriási vihart kavart a Debreceni Ítélőtábla tavaly szeptemberi döntése, miszerint a gyöngyöspatai Nekcsei Demeter Általános Iskolában 2004 óta szegregáltan bántak a cigány származású gyerekekkel, amiért csaknem 100 millió forintos (80 millió forintot az önkormányzatnak, 20 millió forintot a KLIK-nek) kártérítést kell kifizetnie az államnak és az önkormányzatnak. Ezt követően Gyöngyöspata önkormányzata a Kúriához fordult felülvizsgálati kérelemmel"

Azonkívül: "tehát szó sincs arról, hogy lenne lehetősége az alperesnek természetben "kártéríteni"".

Rossz hírem van, lipsikém, ez sem igaz, ha a felperesek elfogadják a természetbeni (oktatási szolgáltatás biztosításával adott) kártérítést, akkor az teljesen jogszerű, és a kormányzatnak a célja ez a megegyezés. Lásd az alábbi, januári hírt:
"Rétvári szerint jövő héttől az érintett roma családokkal közvetlenül kezdenek egyeztetni, hogy mit szeretnének, milyen képzéseket szeretnének.

„Mi elismerjük, hogy őket kár érte, nem is ennek nagyságrendjével vitatkozunk, hanem azon, hogy a jóvátétel miképpen történjen. A teljesítés módjában egyeztetünk a felperesekkel, és ha sikerül velük megegyezni, az teljesen jogszerű.”"
24.hu/kozelet/2020/01/26/retvari-jovo-heten-kezdodik-az-egyeztetes-a-gyongyospatai-csaladokkal/
"A gyilkos a normalitás védelmében, önvédelmi reflexből ölt."..
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.02.24 20:19:58
@morph on deer: "Ha megítélnek egy bizonyos pénzösszeget, akkor miért kéne mást elfogadni helyette?"

Talán mert a pénzösszeget egyszer elverik luxusfogyasztásra, és utána ugyanott lesznek (vagy még rosszabb helyzetben), mint a kártérítés előtt; az oktatással viszont tartósan javulhatna a helyzetük?!

"Képzés formájában kell a kártérítést nyújtani azoknak a Gyöngyöspatán élő roma diákoknak, akiknek a bíróság összesen százmillió forint kártérítést ítélt meg szegregáció miatt – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn az M1-en.

Rétvári Bence ezt azzal indokolta, hogy a megfelelő képzéseknek köszönhetően jobb állásuk, magasabb fizetésük lehetne az érintetteknek a jövőben. A tankerület és az önkormányzat készen áll arra, hogy olyan képzést nyújtson nekik, amely hosszú távú létbiztonságot ad – emelte ki.

Hozzátette: a több mint hatvan felperes közül csak tizenhatan szereztek középfokú végzettséget."
hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2020/02/24/retvari-kepzes-formajaban-kell-nyujtani-a-gyongyospatai-karteritest

Hát ez alapján a statisztika alapján azért rájuk is férne az a plusz oktatás... De cáfoljátok ezt meg (érvekkel), ha tudjátok!
Bebukott az a stratégia, hogy kedvezményekkel növelik a gyerekvállalási kedvet. Most majd büntetésekkel próbálkoznak...
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.02.17 20:24:02
@morpho: "Már annyi propagandistától megkérdezetem, de egy sem válaszolt még. Ez a "kedden megbukik" duma, ez honnan jön?"

Keress rá arra a Google-ben, hogy hány cikkben szerepel itt a b1-en Orbánról, hogy "megbukott" (külön vicces ez mondjuk egy fölényes választási győzelem előtt):
>> Orbán bukás site:b1.blog.hu <<

A régebbiek közül itt van pl. ez: b1.blog.hu/2015/08/24/es_itt_meg_is_bukott_orban_menekultpolitikaja (olyannyira megbukott, hogy a kerítés elkészülte óta gyakorlatilag lehetetlenné vált, hogy a zöld határon belógjanak, a magyar választók pedig ezt újabb kétharmaddal honorálták)

Itt meg egy különösen jól sikerült darab, egy évvel az újabb kétharmad előtt, illusztrációként a "Bukás - Hitler utolsó napjai" (leánykori nevén: Der Untergang) c. filmmel:
b1.blog.hu/2017/03/02/orban_ketsegbeesett_kijelentesre_szanta_el_magat_az_etnikai_homogenitassal
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.02.17 21:54:56
@morpho: @alöksz róz: Ez volt az, amit az előbb már betettem ( @Soros csicskák húzzatok haza!: ).

"„Megint hétfő van, Orbán megint megbukott”
– vicceskednek a kommentelők, amikor Orbán bukásairól írunk."
b1.blog.hu/2017/03/02/orban_ketsegbeesett_kijelentesre_szanta_el_magat_az_etnikai_homogenitassal

Ugye egy évvel a 2018-as 2/3, valamint kettővel a 2019-es majdnem 2/3 előtt. Még sok ilyen kétharmados bukást kívánok a miniszterelnök úrnak...
Egyszer már bejött. ..
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.02.16 00:19:58
@nincs1itt: "1 EUR/órás bér miatt"

Látod, ha legalább egy kéthetes pénzsámán képzést elvégeztél volna, akkor neked sem csak 1 EUR lenne az órabéred... Amúgy sajnállak, elég szűkmarkú veletek a Gyuri bácsi, ha valóban csak ennyit fizet.
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.02.16 20:57:44
@látjátok feleim szümtükkel: "Szenzációs volt az, mikor az 1970-es évek elején elkezdték tömegével épteni a panelokat, hogy a városi munkásnak legyen saját lakása, ne vidékrők ingázon, minden gyerek ingyen tanult, még a egyetemen is, az anya 3 évig otthon lehetett a gyerekével, olcsó hitelt adtak lakás, és háztartási cikkek vásárlására."

Ja, baromi jó volt, csak EGY kis szépséghiba volt az egésszel: mindezt a fogyasztás-növekedést HITELBŐL sikerült fedezni az elvtársaidnak, évtizedekre eladósítva az országot (merthogy a gazdasági teljesítmény az stagnált a csodás életszínvonal-növelés közben). Azóta is nyöghetjük ennek a terheit, na persze ne legyünk igazságtalanok, azért Megyó + az ElQró is hozzátette a magáét a 2000-es években...

Ehhez értetek ti: hogyan kell felélni a jövőt, és mindezt sikerként eladni a proliknak!

Isten óvja Magyarországot attól, hogy még egyszer a kormányrúdhoz közel kerüljetek...
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.02.17 18:56:36
@látjátok feleim szümtükkel: "ami akkor nem sikerült, az most sem fog"

Miről ismerkszik meg a Soros-csicska lipsi?!

A hervasztó dumájáról!

"Merjünk kicsik lenni!"

"Úgysem fog sikerülni!"

Öreg, ilyen hozzáállással még soha senki nem vitte semmire!

Orbán legalább valamilyen víziót, perspektívát vázol az ország elé; ami nektek valahogy sosem szokott sikerülni! (Na jó, ha a "Fájni fog!" perspektívának számít, azt már többször sikerült nektek is felmutatni!)
A patkányfogó a német kultúrában a manipulatív gonosz ember szinonimája...
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.02.11 15:14:47
@Secnir: Nincs sivalkodás...

Ez magyar szemmel egészen találó hasonlatnak tűnik.

Orbán Viktor a patkányfogó, aki a kerítéssel és a szigorú határellenőrzéssel Németországtól is távol tartja a migráns patkányokat, de ezért nem kapja meg a jogos ellentételezést (az arányos uniós hozzájárulást a kerítés és a határvédelem költségeihez).

Az, hogy kik lesznek azok a "gyerekek", akik Orbánt követik majd, még nem tudjuk, de pl. a Néppárt kisebb közép-kelet-európai (pl. határon túli magyar) tagpártjai esélyesnek tűnnek erre a szerepre.
Beleszaladt a késbe a kormány és propagandája. ..
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.02.01 10:12:04
@fáskerti elvtárs: "elképesztő, hogy listázzák azokat az embereket,"

De hangosan tetszik ajvékolni a börtönbiznisz és a résztvevői védelmében, fáskerti elvtárs!

Csak nem amiatt sivalkodik, hogy magát is viszontlátta ezen a listán?!

Felment Önben a pumpa, hogy valaki végre megálljt merne parancsolni ennek az aljas kis vircsaftnak?

Bizony-bizony, szokjon hozzá, hogy Önnek csak eddig tartott a jó világ, amikor a "magánszemélyek magánmegbízása alapján" gyilkosokkal szövetségben foszthatta ki a magyar államot, és ezzel a becsületes magyar embereket (adófizetőket).

Horribile dictu, még az is lehet, hogy kénytelen lesz rendes, értékteremtő munkát keresni!
B1 BLOGCSALÁD Elhatárolódás 2020.01.30 15:55:15
Felirat egy üzlet kirakatán Budapest XIII. kerületében, 2020. január 30-án...
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.01.30 21:00:14
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Látom libsigecik jönnek dolgozni Gyurka bácsi dollárjaiért. $$$

Te mennyit kapsz a júdáspénzből?!

ÉS amúgy itt mi is lenne az a baromi kínos téma, amiről valakinek mindenáron el kéne terelni a figyelmet?

Hogy az emberekben (egy világjárvány esetén természetes módon) benne van a félsz?! Hogy a vietnami nem kínai, csak a fehér ember minden ázsiait ugyanolyannak lát?! C'est la vie...
Bravúros húzás...
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.01.29 00:21:36
@morph on deer: Be lehetne fejezni a pánikkeltéssel vegyített prolihergelést.

"A Budapest Airport jelentős készlettel rendelkezik minden szükséges védőfelszerelésből, és részletesen kidolgozott eljárásrenddel kész támogatni a hatóságok munkáját egy esetleges rendkívüli repülőtéri intézkedés elrendelése esetén. A Budapest Airport folyamatos kapcsolatot tart fenn a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK), valamint Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztályának (BFKH NFO) repülőtéri népegészségügyi kirendeltségével, hogy elrendelés esetén a rendkívüli óvintézkedéseket haladéktalanul be tudja vezetni a repülőtéren"
(A Budapest Airport sajtóközleménye)
Az LMP korábbi elnöke szerint az ellenzéki EP-képviselők elárulják a nemzet érdekeit...
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.01.19 19:05:44
"Kedves ellenzéki szavazók! Tisztázzunk valamit!

Ideje tisztázni pár dolgot…

Az ellenzék Brüsszelben nem azért dolgozik, hogy a kormányt büntessék! Az országot büntetik! Igen, az országot. A Sargentini jelentés sem a kormányt, hanem az országot ítélte el. A 7-es cikkely megszavazása sem a kormányt, hanem az országot marasztalja el, bünteti meg. Az EU-s támogatások megvonása sem a kormányt érinti, hanem az embereket, akik majd nem kapják meg, az amúgy nekünk járó összegeket. A Brüsszelben csücsülő ellenzéki barátaid miatt a Te településed, a Te fővárosod, a Te országod nem fejlődhet! Tudod, kedves ellenzéki szavazó, Brüsszelben nem Fideszes, meg DK-s van, ott csak magyar van! Csakis egy csapatban játszhatnánk.
Neked sem jár automatikusan minden. Sem a családtámogatás, sem a rezsicsökkentés, sem a magasabb fizetés. Elhisszük, hogy nagyon frankó elvárni a mindenkori államtól / kormánytól, hogy megadja azt Neked, ami jár: családtámogatás, magasabb fizetés, jobb közlekedés, jobb egészségügy, jobb oktatás, ingyen étkeztetés, ingyen nyaralás, ingyen nyelvtanfolyam, alacsonyabb rezsi, nem emelkedő rezsiköltségek, befagyasztott közüzemi áremelkedések, stb. Te most azt gondolod, kedves ellenzéki szavazó, hogy ez Neked automatikusan jár. Akkor emlékeztetlek, hogy ez Neked nem jár! Mert pl. egy másik kormány majd eltörli a CSOK-ot, a Babatkötvényt, a GYEST, a GYED-et, a gyermekek ingyen étkeztetését, és egy nem létező válságra hivatkozva megszüntetik a rezsicsökkentést."
mindenszo.hu/kedves-ellenzeki-szavazok-tisztazzunk-valamit/

REMÉLEM ÉRTVE VAGYUNK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ismét beletörölték a Fidesz elnökének orrát a tavalyi kudarcába. ..
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.01.17 23:31:56
@morpho: "Vajon miért nem akarja magát a fidesz ideológiailag meghatározni?"

Miért ne akarná?

Jobboldalni, nemzeti, keresztény demokrata párt!

"Meg tudja mondani, hogy melyik társadalmi réteget képviseli."

Erre mégis milyen választ várnál?! Hogy a nemzeti, keresztény középosztályt képviselik?

És pl. milyen társadalmi réteget képvisel a Momentum, az LMP, a DK, az MSZP vagy éppen a Kétfarkú Kutyapárt?
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.01.18 15:39:32
@morpho: "Még azt se tudták megmondani, hogy a fideszt milyen pártpolitikai, vagy ideológiai jelzővel illetnék. Nyilván nem lehet színt vallani, mert akkor lehetne rá hivatkozni. Na mindegy."

Lippschikém, be lehetne már fejezni a hazudozást.

A Fidesz ideológiai önmeghatározását ott olvashatod a fidesz.hu-n megjelent közleményekben – senki sem szégyelli, senki sem titkolja:
"A markáns, jobboldali, kereszténydemokrata pártok szerepeltek a legjobban az EP-választásokon

A markáns, jobboldali, kereszténydemokrata, konzervatív álláspontot képviselő és ezért leginkább támadott pártok érték el a legjobb eredményt az európai parlamenti (EP) választásokon - állapította meg Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Tusnádfürdőn egy kerekasztal-beszélgetésen. A miniszter arról is beszélt, hogy az ellenzék válságban van, ellenzékváltó hangulat jellemző Magyarországon."
fidesz.hu/hirek/a-markans-jobboldali-keresztenydemokrata-partok-szerepeltek-a-legjobban-az-ep-valasztasokon (+MTI)

(Egy idei közlemény, a gyöngyöspatai iskolaügyről:)
"„Amikor egy jobboldali, Fidesz-KDNP-, nemzeti kormány van (hatalmon), akkor ezeket az ügyeket felveszik, és olyan látszatot keltenek, mintha ez a mi kormányzásunk idején alakult volna ki” – fogalmazott az államtitkár, majd rámutatott: a jogsértés éppen a Fidesz-KDNP kormányzása alatt szűnt meg."
mandiner.hu/cikk/20200117_retvari_sorosek_az_elozo_kormanyzat_akcioit_akarjak_beallitani_a_fidesz_kdnp_intezkedeseikent

Tudod lipsikém, neked sem érdemes letagadni a csillagokat az égről, és azt állítani, hogy a Fidesz nem tudja magát ideológiailag meghatározni, mert a hazug Soros-csicskákat hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát.

"Tényleg? Tuti?"

Tényleg, tutti-frutti... tucatnyi HIVATALOS közleményben olvashatod.

Ezeket a kapitális marhaságokat, hogy "hatalompárti" vagy "nemzeti focializmus" SOSEM a párt képviselőitől származó hivatalos közleményekben olvasni, hanem a "független objektív" lippsi megmondóemberektől.
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.01.18 19:17:49
@morph on deer: Lipsikém ne hazudozz már annyit, nem áll jól neked.

Gulyás Gergely a markáns, jobboldali, keresztény, konzervatív álláspontot képviselő pártokról beszélt AHOVÁ a Fideszt is sorolja, és nem csak ő, hanem a kormányfő is.

Te persze a csillagokat is lehazudnád az égről, hogy azt állítsd, a Fidesznek nincs világos ideológiája, hiszen te ezért kapod a júdáspénzt Dzsordzsi bácsitól...

De sajnos nagyon átlászó az, amit csinálsz...

Na de szenvedj még azzal, hogy ezeket is megpróbálod cáfolni, te kis Soros-csicska...

"Létrehoztunk egy magyar kereszténydemokrata államot - mondta Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke a párt XXVIII. kongresszusán."
www.magyarhirlap.hu/belfold/20190929-orban-viktor-ervenyre-kell-juttatni-az-erenyeinket

"A Fidesz több mint harmincéves történetének legfontosabb ideológiai változása a kereszténydemokrata gondolat megerősödése volt. A párt konzervatív identitása az 1990-es évek közepén kezdett kikristályosodni, s kormányzati szerepkörben – 1998-ban az MDF-fel és a Független Kisgazdapárttal kötött koalícióban, 2010-ben és azt követően pedig a KDNP-vel közösen – már gyakorlati intézkedésekben is a keresztény-konzervatív értékeket képviselte. A Fidesz–KDNP-pártszövetség eredeti munkamegosztása szerint a nagyobbik párt a kormányzó erőt adta, míg a Kereszténydemokrata Néppárt a szellemi, spirituális kútfőként szolgált. A szerves együttműködés eredményeként Orbán Viktor nemrégiben már a Fideszre is kereszténydemokrata pártként utalt, s a miniszterelnök idén nyári [2019-es] tusványosi beszédében a korábban meghirdetett illiberális politika értelmeként is a keresztény szabadságot jelölte meg."
magyarnemzet.hu/belfold/keresztenydemokrata-uzenet-korszeru-talalasban-7528883/

(Schöpflin György, Fidesz, EP-képviselő)
"Ennek a tehetetlen politikai oldalnak a szemével nézve pedig azt látni, hogy egy közép-jobboldali párt, a Fidesz megszerzi a kétharmados többséget, és ráadásul elindítja a reformprogramot, nos ez egy kiváló célpontnak bizonyult."
fidesz-eu.hu/hu/nem_tettunk_ordogvizsgat/

Na gyerünk csicska, CÁFOLJ!!!!

Dolgozz meg a Gyuri bácsi pénzéért...
"Mi, a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának alulírott tagjai tiltakozunk Siklósi Beatrixnek a Kossuth Rádió csatornaigazgatójává történt kinevezése ellen. Fő indokaink Nevezett számos alkalommal, a legkülönfélébb fórumokon tett gyűlölködő megnyilvánulásokat...
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.01.07 23:21:12
@DezInf: "aki nem fidexes az gyűlöli a magyarokat.
de kik azok a magyarok akiket gyűlölni kell?
ez valami halmazelméleti paradoxon?"

Te elég ződnek látszol, fiacskám.

Tudod, ezek még mindig ugyanazok, akik egykor voltak, és már akkor is gyűlölték a magyarokat.

A Tanácsköztársaság idején a "Forradalmi Kormányzótanácsban" Kun Béláék; valamint Szamuely Tibor és a piszkos munkát elvégző Lenin-fiúk.

A Rákosi-korszak idején Rákosi, Gerő és Farkas Mihály a "Trojkában"; Péter Gáborék és a piszkos munkát elvégző "körmös Bauerék" a Sztálin út 60-ban.

A rendszerváltás után főként az SZDSZ-ben, kisebb részben az MSZP-ben vitték tovább atyáik örökségét (Bauer Tamásék); előbbi kimúlása után pedig a DK volt a fő fedőszerv. De lehet, hogy hamarosan már a Momentum lesz. Közben pedig a piszkos munkát immár a sajtómunkások végezték el a rossz emlékű Népszabadságtól a Magyar Narancson és az ÉS-en át a Népszaváig.

Nem kétséges, hogy e száz év alatt a módszerek változtak, finomodtak, főként a piszkos munkát tekintve. Ma már a nyílt erőszak helyét a gyűlöletkeltés, szellemi kútmérgezés vette át, de a hozzáállás, a magyargyűlölet mit sem változott...
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.01.08 18:50:54
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ez elég gyenge visszavágás, lYppschYkém!!!

Ezt ezen az egy néven, ezen az egy helyen írtam le!

De látom, megcáfolni nem tudod – ejnye, így Gyuri bácsi aligha lesz veled elégedett!!!
Lázár kampányt indított Kubatov és Rogán leváltásáért. ..
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.01.07 09:36:51
@megamedve: Így van, én a liberálisoktól például elvenném az internet-hozzáférésüket, hogy mindenki mást megkíméljenek attól a szellemi környezetszennyezéstől, ami ezen a blogon is folyik.

A Fideszen belül nincs semmiféle belharc, csak a libsikék álmodoznak róla, de hiába.
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.01.07 09:40:26
@István Tamasi: lYppSchYkém, már megint beszoptad a liberális fék nyúzt.

Semmiféle törvénysértő listája nincs sem Kubatovnak, sem a Fidesznek.

A Fidesz-támogatók, akik azon a bizonyos "listán" (valójában: támogatói nyilvántartásban) szerepelnek, önként adta meg az elérhetőségeiket a pártnak és járultak hozzá ahhoz, hogy időről időre értesítéseket küldjenek nekik.

Ebben nincsen semmi törvénytelen vagy erkölcstelen elem.
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.01.07 09:44:00
@Oxica: "Úgyhogy elvtársak, game over 2022 ben, aztán jönnek a hosszú börtönévek elvtársak."

lYppSchYkém, a helyedben azért nem innék ennyire előre a medve bőrére.

Mert még a végén addigra Budapesten, Pécsett és Miskolcon kiderülhet, ami Kispesten egyébként már kiderült, hogy a balliberális elvtársaid semmi máshoz nem értenek, csak a lopáshoz és a dőzsöléshez, de sem várost fejleszteni, sem menedzselni nem tudnak.

Aztán 2022-ben nagyon fogtok csodálkozni, hogy a három 2/3 után ezúttal már a 4/5 is meglesz...
Az meg mindennél fontosabb számára, hogy a szavazótábora ne vegye észre. ..
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.01.04 21:41:53
@nincs1itt: "beaufort skála megy már?"

Önnek a négy alapművelet, pl. 93 - 63 = ? megy már?

Itt mi mindannyian drukkolunk Önnek, hogy végre tegye le a 7-8. osztályos felzárkóztató képzés vizsgáját, és végre beiratkozhasson nehézgépkezelőnek...

"Két országot akar Soros tönkretenni. Magyarországot és Izraelt. Érdekes módon mindkét kampányt ugyanaz a Finkelstein szervezte."

Ne nézz már mindenkit hülyének, kedves Soros-csicska barátom...

Dzsordzsi bácsit, a munkaadódat ennél sokkal TÖBB országban utálják, hiszen mindenhol folyton csak kavarja a szart...

"Black Wednesday is known as the day that George Soros bet against the British pound, leading to one of the most catastrophic financial events in modern history"
theeconreview.com/2018/10/16/how-soros-broke-the-british-pound/

"The hedge fund owned by the billionaire investor and anti-Brexit donor George Soros has made a £16m bet against shares in the owner of the Daily Mail newspaper.

SFM UK Management, the London arm of the New York-based Soros Fund Management, this week took out a short position representing 0.9% of the shares of Daily Mail and General Trust (DMGT), according to filings to the Financial Conduct Authority published on Thursday."
www.theguardian.com/business/2019/dec/12/george-soros-hedge-fund-makes-16m-bet-against-daily-mail-owner-shares

"Is he calling YOU thick?! Soros says his anti-Brexit group is to 'educate the UK public'

BILLIONAIRE George Soros has claimed his decision to pour money into an anti-Brexit campaign group was motivated by a desire to “educate the British public” - triggering a furious reaction from Brexiteer MP Daniel Kawczynski, who said his “patronising” remark was an example of him treating the UK with “disdain”."
www.express.co.uk/news/politics/1199399/brexit-news-george-soros-uk-eu-hungary-daniel-kawczynski

"It is almost possible to believe that Mahathir Mohamad is running Malaysia again, given the shrill headlines in government-backed media over the past week that have accused businessman George Soros of funding Malaysian civil society and activists to “topple democracy.”

But Mahathir’s protégé-turned-nemesis Najib Razak is a prime minister in the middle of a massive scandal and it is 2016, not the heyday of the strongman’s rule from 1981 to 2003. Despite that, Soros and Malaysian activists remain the bogeymen allegedly out to undermine the ruling United Malays National Organization."
www.financialexpress.com/economy/malaysias-pm-mahathir-once-called-george-soros-moron-he-will-need-someone-else-to-blame-for-his-gst-mess/1171227/
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.01.04 22:14:06
@nincs1itt: "unalmas vagytok jááános!"

Tudom, hogy a külföldi illetőségű Soros-csicskákat a magyar nyelv furfangos szabályai sokszor megtréfálják, de ne féljen, segítek Önnek!

Amit mondani akart, azt magyarul így írjuk helyesen:
"Unalmas vagyok, János!"

(Amúgy igen, valóban az vagy.)
Orbán aggódik, hogy Európa megfogadja a javaslatát, és átveszi az osztrák modellt. ..
Soros csicskák húzzatok haza! 2020.01.02 00:22:51
@Nekoashi2005: Ezt tudtátok előhúzni a kalapból, LyPPschykém??!

Egy több mint két évvel ezelőtti helyreigazítást?!

Hát basszus, bár a sajátjaid is tudják, hogy te nem a legélesebb kés vagy a fiókban, azért ennél még tőled is többet várt Gyuri bácsi...

Helyreigazítási ügye amúgy a te kedvenceidnek is van épp elég; ez például még nincs két hetes sem (a te áporodott, két éves propagandaanyagoddal szemben):
index.hu/belfold/2019/12/21/helyreigazitas/
Erről a legnagyobb magyarországi vallási szervezet, a katolikus egyház feje, Erdő Péter bíboros beszélt...
Soros csicskák húzzatok haza! 2019.12.25 02:20:04
@nincs1itt: "ha fizetek, akkor asztat csinyálod amit mondok!!!"

Igen, pontosan úgy van, ahogy mondod, Ausländer.

Tudod, erre nekünk magyaroknak van egy bölcs mondásunk is: "Az rendeli a nótát, aki fizeti a zenészt".
Neírdalá János megint aláírta. ..
Soros csicskák húzzatok haza! 2019.12.25 02:34:31
@eszti.....: "bigott fideszes vagy"

Bigott fideszesnek kell lenni ahhoz, hogy valaki gusztustalannak, vállalhatatlannak tartsa azokat a képeket, amelyeket Gréczy készített magáról hokizás közben?
A haszon a pénztárcáé lett volna, a veszteség az adófizetőké...
Soros csicskák húzzatok haza! 2019.12.25 02:33:10
@morph on deer: "Nekem nincs mit védenem, a józan ítélőképességen és a tapasztalaton"

...meg a Soros által folyósított apanázsodon kívül. Mondd, te kit akarsz hülyének nézni?

"Szerinted mi a francért csinálnak naponta tíz- és százezrek hasonló képeket magukról világszerte?"

Mert éppen ez a baromság jött divatba, ahogy tíz- és százezrek kattantak az ánusznapoztatásra, a vaginagőzölésre és a homeopátiára is...

De egy 55 éves, házas, családos embernek; egy országgyűlési képviselőnek ennél azért lehetne több esze is.

Bár akkor aligha Gyurcsány seggnyalójának állt volna.

"Gréczy esetében egy magányos balfasz hülyeséget csinál, Borkai meg milliós költséget nem kímélve szerepel a saját közönsége előtt"

A kurvázást Borkai aligha szereplésnek szánta, annak se hiszem, hogy örült volna, hogy valaki a seggét fotózta az aktus közben hátulról.

Gréczy viszont ezeket a képeket önként, saját maga készítette; és minden bizonnyal saját maga küldte el a "kiszemeltjeinek" is.

"Mindenesetre legközelebb majd akkor szóljál, ha lesz neve annak a nőnek, akit Gréczy az amúgy gusztustalan fotóival zaklatott!"

Miért is kellene az illetőnek ezzel a nyilvánosságot vállalni? Hogy Gréczy után még zaklassák a bulvárlapok kíváncsi újságírói is, az idióta Gréczy-rajongó liberálisok meg az utcán is inzultálják?

Gondolom éppen elég teher neki, hogy ezeket a gusztustalan képeket kellett nézegetnie a telefonján...
Orbán Viktor éppen azt fejtegette, hogy a Fidesz megnyerte az önkormányzati választásokat, amikor a független ellenzéki országgyűlési képviselő odalépett, és egy táblát tartott elé. Orbán megpróbálta elvenni a táblát, de nem tudta. Végül Kövér embereinek (update: fideszes képviselőknek!) sikerült.…..
Soros csicskák húzzatok haza! 2019.10.22 15:17:17
@Én de genere Mi: "Amatőr ..."

Igazad van, ez a deszkás anyabaszó valóban elég amatőr troll; sokkal jobb lenne inkább egy profi.

Ha meg még kutyabőr is van hozzá, az kész főnyeremény!
Soros csicskák húzzatok haza! 2019.10.22 15:18:32
@Sir Bates dö Hól: Te magaddal beszélsz? Kicsit skizó lettél?
Soros csicskák húzzatok haza! 2019.10.22 15:27:55
@Sir Bates dö Hól: Kicsit már benőtte a gaz.

De sebaj, ott van nekem a te mutterod, ő legalább nem válogatós, szereti seggbe is, szájba is, és még egész olcsó is!
A mohácsi csatáról csak az írhasson, aki részt vett benne!..
Soros csicskák húzzatok haza! 2019.10.11 12:43:29
@N. Barbie: "Ennyi erovel mondhatnad, hogy mondjuk xy focista 25 ev utan visszavonul es csak ezert tisztelni kell, meg csak az evek miatt akkor biztos jo focista, holott mindenki tudja, hogy a palyafutasa alatt semmi erdemlegeset nem ert el."

Annyit azért biztosan elért, mint elődje, Demszkij elvtárs...

Másrészt az azért a fociban is értékmérő, hogy a Real Madridból vonulsz vissza 35 évesen vagy a Mucsaröcsöge FC-től.
Soros csicskák húzzatok haza! 2019.10.11 12:58:21
@alöksz róz: :DDD

És erről két generáció is gondoskodott, a körömletépő ávós papával és az MSZMP-SZDSZ-DK vonalon nyomuló, mindvégig öntelt és arrogáns fiúval (Apák és fiúk)...
Soros csicskák húzzatok haza! 2019.10.11 14:23:01
@Én de genere Mi: "egy japán anya gyereke sokkal kevésbé esélyes az ilyesmire, mint Imrédy bácsi leszármazottai"

Na, csak nem egy Kalergi-unoka?
Már a belügyminiszter szerint sincs rendkívüli helyzet. ..
Soros csicskák húzzatok haza! 2019.09.19 19:03:45
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Mi van lippsi?

Lelepleződött, hogy a poszt csúsztatásra épül, és most neked adta ki a központ, hogy terelni kell?

Hogy jönnek ide a fák, te gyökér?

Egyébként meg erről ennyit, lippsi:
mindenszo.hu/klimavedelem-tarlos-elultette-a-tizezredik-fat-karacsony-meg-kivagatta-az-ezrediket/
Soros csicskák húzzatok haza! 2019.09.19 19:36:55
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Vajon miért gyűlölitek a fákat is"

Úgy érted, Karácsony Gergely miért gyűlöli a fákat?

Azt én sem tudom, lehet, hogy gyerekként biciklivel nekiment egy fának, attól lett ilyen agya lágyult.

Mindenesetre kórosan gyűlöli őket, az látszik

mindenszo.hu/karacsony-gergely-fakat-kinoz-video/

@taga20: Na, mit sivalkodsz, lipsi?

Fáj, hogy bántják a kis barátodat?

mindenszo.hu/ez-durva-berki-krisztian-ujabb-videoban-mutatja-meg-az-alkalmatlan-karacsony-gergely-hogy-vezeti-zuglot-video/
Felfordulás, ribillió, polgárháború és végül a bukás.  ..
Soros csicskák húzzatok haza! 2019.09.17 00:21:27
@Sir Bates dö Hól: "életében nem csinált mást, mint konvektorokat kötött be, meg bojlereket"

Ez butaság; Mészáros már rég nem köt be bojlereket; most mondhatnám, hogy pl. Soros Gyurka is egyszerű bolti eladóként kezdte Amerikában, de ez nem akadályozta meg abban, hogy később sikeres üzletember, majdan pedig millárdos legyen.

"nem lehetne ugyanazon feladatokat egy állami tulajdonú céggel elvégezni."

Ezek szerint az uniós finanszírozású nagy infrastrukturális projekteknél nem kötelező a nyílt közbeszerzés?!

"mit vesz a profitból? yachtot bazmeg! meg focicsapatot! meg g merdzsót!"

Ne legyünk már álszentek. A jacht meg a merci státuszszimbólumok, úgy ne tegyünk már, mintha a másik oldali "gazdag emberek" egy fillért se költenének luxusfogyasztásra.
www.origo.hu/itthon/20170530-botka-laszlo-vagyon-ingatlanok-luxuskarora-luxusterepjaro.html

A nemzetgazdaság szintjén azon a pártízmillió forinton egyébként sem múlik semmi.

"mészáros miért is jobb, mint herr müller, mr smith vagy mr ferrant?"

Ő legalább hazai üzletember, az alvezérei is magyarok, magyarokkal dolgoztat, itt van a vállalatainak a székhelye is. Persze, nem az egész profitja marad Magyarországon, mert egy részét a környező országokban is befekteti, de egy magyar központú közép-európai vállalatbirodalmat csak így van esély felépíteni.

És hát ne legyünk finnyásak, az erős gazdasági hátország kell ahhoz is, hogy a jobboldal ne legyen akkora médiaellenszélben, mint mondjuk az I. Orbán-kormány idején volt.
Soros csicskák húzzatok haza! 2019.09.17 00:25:34
@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: *Soros Gyurka is egyszerű bolti eladóként kezdte Amerikában

Pardon, persze Amerika helyett Angliában.
Soros csicskák húzzatok haza! 2019.09.17 00:32:52
@Greccsi Zsot: Zsóti, már ma KEDD van, már egyet se kell aludnod, és bukik a rezsim!!!!
Újra itt vannak a 30-as évek: fogadalomtétel az állami janicsárképzőben 2019-ben. Köves Slomó és Ursula von der Leyen likes this...
Soros csicskák húzzatok haza! 2019.09.12 22:25:34
@nincs1itt: "mesterlevele hirtelen mást súgott"

Má megin jánosozol, pöcsömöccse? Mé nem a lovaddal trafikálol inkább?

Nem tudom, hogy nálatok Teutonfődön mit tanítanak az egyetemen (bár téged aligha érintett), de mifelénk azé nem az 1000 legnagyobb vállalkozó egyéni élettörténetéből jön össze a képzési program.

Ha valaki ügyesen lavírozik, mellette még az üzlethez is érzéke van, az bármilyen politikai kurzus mellett megél. Lásd pl. Csányi most se szűkölködik, de nem éhezett a szocik alatt se. Nem szűzlány persze egyik se, de miért is kéne annak lenniük?!
Soros csicskák húzzatok haza! 2019.09.12 22:29:47
@Sir Bates dö Hól: Meg kell találni az üzleti lehetőségeket, és ki is kell tudni használni...

Ha ez valakinek mindkét kurzus alatt összejön, azt a tagot azért valószínűleg nem a hosszú nyelve miatt tartják meg, mert seggnyalókból túlkínálat van minden oldalon.
Soros csicskák húzzatok haza! 2019.09.12 22:50:14
@nincs1itt: "gondoltam, hogy fogalmad sincs mit tanítanak egy egyetemen"

Na, má megin beütött nálad a funkcionális analfabetizmus; bár ezen annyira nem lepődöm meg.

Lehet finnyáskodni meg szépelegni, de széplelkeknek errefelé nem terem babér, milliárdok meg még kevésbé. Persze, nyerhetsz a lottón, csak nem sok esély van rá.
Köteles leszel munkavállalókat előállítani az államnak. Vagy finanszírozni őket...
Soros csicskák húzzatok haza! 2019.09.07 01:24:38
@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Ha jönnek a pozitív adatok a magyar gazdaságról, a libbantkák rögtön elkezdenek sivalkodni.

m.portfolio.hu/gazdasag/az-eu-s-gazdasag-tovabbra-is-stagnal-magyarorszag-hasit.336581.html

Ők is pontosan érzik, hogy októberben végleg lefőhet nekik a kávé, és ha az önkormányzatoknál is messze kerülnek a húsos fazéktól, akkor három szűk esztendő vár rájuk 2022-ig...
Soros csicskák húzzatok haza! 2019.09.07 11:40:07
@Sir Bates dö Hól: Élni nem éltem egyikben sem (jól megélek itthon, minek költöznék ki?), de turistaként többször megfordultam többen is.

Nem igazán tetszettek a tendenciák. Olaszországban voltam vagy hatszor különböző években. Egyre több kávébarna fiú akart ócska órákat, bizsu szart rámsózni a nagyvárosok utcáin vagy a tengerpartokon; ezeknek láthatólag rendes munkája nem volt.

Húsz évvel ezelőtthöz képest a spanyol tengerpartok, városok is csúnyán tele lettek jó esetben is csak szakadt koldusnak látszó román cigányokkal. Nekem azt ne akarjátok bemagyarázni, hogy ezek a társadalomba tökéletesen integrálódott, társadalmi szinten óriási hasznot hajtó rétegek...
Soros csicskák húzzatok haza! 2019.09.07 18:52:16
@morph on deer: Érdekes, máskor jönnek a liberálisok ezzel az Európai Egyesült Államok ötlettel, van már uniós állampolgárság is; és már akkoriban is volt Thomas Mann, mint "fehérek közt egy európai", de az "európai polgárháborús" metaforán mégis ki kell akadni.

Persze ha valami balliberális megmondóember mondta volna, akkor biztosan nem akadtok ki, így is csak azért mert Orbán. Persze, Orbán Viktor is nyilván tisztában van azzal, hogy a világháborúban országok feszültek egymásnak, vagy azzal, hogy volt Európán kívüli hadiszíntér is; csak így ütősebben hangzik a sztori, de sebaj, most legalább van egy gumicsontotok.

Jól meglesztek vele október 13-ig, aztán majd nagyon fogtok csodálkozni, hogy már megint lefőtt nektek a kávé.
De sikerült? ..
Soros csicskák húzzatok haza! 2019.09.03 14:10:09
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A nyaralások esetében majd lesznek tényszámok is (gondolom a KSH-nál is), nem csak szubjektív felmérés. De előzetesen csak a terveket lehet felmérni.

Ami a korrrupció-érzékelési vizsgálatokat illeti, ott viszont tényleg az a baj, hogy az emberek többsége CSAK a média hangulatkeltése alapján alakítja ki erről a saját véleményét, és az eredmények korrekt módon összehasonlíthatatlanok lesznek a más országokban végzett felmérésekkel.

Mitől lenne korruptabb Magyarország Nigériánál?

Mert arrafelé az emberek úgy tekintik, hogy kölcsönös szívességeket tenni nem bűn, hanem a kapcsolatok ápolása? Mert arrafelé természetesnek tekintik, hogy ajándékot kell adni annak, akitől valamilyen kedvező döntést várnak, és nem korrupciónak?
Soros csicskák húzzatok haza! 2019.09.03 14:16:01
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "a velünk egyótt csatlakozott országok ebben is mind jobban állnak nálunk"

Nézzed csak meg még egyszer a grafikont, lippsikém.

Gyurka bácsitól nem kapsz fizetést, ha túl könnyen lebuksz a hazugságaiddal.

Ciprus is 2004-ben csatlakozott, és ott többségben vannak azok, akik nem engedhetik meg maguknak a nyaralást. Görögország és Olaszország sokkal régebben EU-tag, mint mi. Ami viszont ezekkel a mediterrán országokkal közös, hogy ott is volt egy felelőtlen rezsim, gazdaságpolitika, mint itt is 2002-2010 között, amelyik hozzájárult ahhoz, hogy az eladósodott országokat a gazdasági válság pucér seggel érje, és ennek azóta is nyöghetik a terheit ők is, mi is.

A 2004-ben csatlakozottak között nincs másik olyan ország, amelyiket ennyire megtépázott volna a válság, ahol az eladósodottság ilyen szintre növekedett volna, mint nálunk és a délieknél. És ennek még évekig fizethetjük az árát.
Soros csicskák húzzatok haza! 2019.09.04 09:18:11
@nincs1itt: A Schwäbenrein csak egy analógia volt (l. www.stolinsky.com/2014/08/21/first-judenrein-now-christenrein/ ), de többet má tényleg ne szólj hozzám, ne foglalkozz velem semmilyen formában, ok? Foglalkozz a TÉMÁVAL, arra van a blogkomment.