Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kеrеcsеnsólyom

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bebukott az a stratégia, hogy kedvezményekkel növelik a gyerekvállalási kedvet. Most majd büntetésekkel próbálkoznak...
Kеrеcsеnsólyom 2020.02.17 00:05:59
@nincs1itt: Tény, hogy Nigériában van olaj, ettől még tényleg nem lesznek gazdag ország. Ráadásul még ha komoly olajjövedelmek vannak is, abból nem feltétlenül részesedik mindenki...
Az akkori reményekből kinek több (Mészáros Lőrinc és vidéke) kinek kevesebb (összes többiek) maradt. de attól még szép és fontos nap volt 1989. október 23. Aki akkor még nem élt annak azért érdekes ez az akkori Magyar Nemzet, aki már tudatosan figyelt a világ dolgaira, annak meg biztosan azért...
Kеrеcsеnsólyom 2019.10.23 13:01:17
@inreallife: "A kommunistak ugyanugy elik a vilagukat"

Mi az hogy, Pesten éppen most kerültek hatalomra...

"Százezrek éltették a nemzet szabadságvágyát!" – Harsogja a cím, fölötte viszont még ott virít a cégér a "Hazafias Népfront" lapjáról. Közben pedig az élelmesebb kommenisták épp szorgosan konvertálják a politikai befolyásukat gazdasági hatalomra (pl. Gyurcsányi Feri). A kezükben lévő média és a gazdasági hátország pedig nem egészen öt év alatt a politikai hatalmat is visszaadja a kezükbe.

Ez valóban elcsalt rendszerváltás volt; elmaradt a megtisztulás.
Munkában a Nemzetközi Együttműködés Rendszere. ..
Kеrеcsеnsólyom 2019.09.20 21:42:39
@taga20: Nekem is küldöl zenét? Milyen rendes...

Ami a többit illeti: Botka fejét előbb ragasztanám egy Darts-táblára, mint használnám magányos óráimon "örömszerzési tevékenység" ihletőjeként, de rólad simán el tudom képzelni, hogy ez nem így van.

Mindenesetre, ahhoz, hogy neked bármiféle erkölcsi alapod legyen az én itteni tevékenységem minősítésére, előbb valamiféle alapszintű vitaképességgel kellene felvértezned magad, minimális érveléstechnikai ismeretekre kellene szert tenned; és legfőképpen, nem kéne összekeverned egy internetes politikai blog kommentszekcióját egy online chatszobával.

Ha ezen túl vagyunk, lehet továbblépni...
Kеrеcsеnsólyom 2019.09.23 16:24:59
@nincs1itt: "ha elsőre nem világosak a kormány szándékai, akkor lopni akar"

Esetleg nem ártana először tájékozódni a törvényhozó szándékairól, mielőtt libsi rosszindulattól fűtött, elhamarkodott következtetéseket vonnál le?

Pl. majdan elolvasni a törvényjavaslathoz tartozó indoklást is?

Egyébként arra már a hvg-cikk is kitér, hogy a cél a nagyobb gazdasági értéket jelentő hasznosítás lenne (kormányzati épületként vagy turisztikai-vendéglátási célra).

Én nem gondolom, hogy kedvezményes bérleti díjú szociális bérlakásokat okvetlenül a főváros legértékesebb (legmagasabb nm-árral jellemezhető) területein kellene a "rászorulók" számára biztosítani.

Abban a formában pedig, ahogy ez jelenleg megy, a közvagyon elherdálása a kommunizmus idején privilegizált csoportok javára:
"A bérlakásokban összpontosuló közvagyon sorsa régi, komplex probléma, mert az állam számára egyáltalán nem éri meg fenntartani ezeket az általában évtizedekkel ezelőtt, sok esetben még a rendszerváltás előtt létrejött lakásbérleti szerződéseket. Hiszen a lakbér ezeknél sokkal kevesebb, mint amennyiért ezeket a lakásokat ki lehetne adni az ingatlanpiacon. Így annyira kevés bevételt hoznak, hogy még pluszkiadás is ezeknek a lakótömböknek vagy épületeknek a fenntartása, hiszen a karbantartás, állagmegóvás költségeit az államnak mint bérbeadónak kell fizetnie."
hvg.hu/itthon/20190923_Patinas_ingatlanok_einstandja_visszavenne_a_berlakasokat_az_Orbankormany

Azért, ami sok az sok...
Kеrеcsеnsólyom 2019.09.24 09:26:04
@Cycmen: "»semmiképpen nem az kalligrafál« [...]

Lássuk, hogyan jó!"

Fantörpikus, hogy a lipsik milyen ökörségeken képesek fingot reszelni.

Felütöm a kislexikont, ott van benne a megfelelő szócikk:
"Kalligrafál
Szépen, művésziesen ír."
www.kislexikon.hu/kalligrafal.html

Valakinek ez nem tetszik, ám legyen, ne használja. De mi a francnak rugózik ezen órákon át?

Inkább azt magyarázzák meg, hogy ez akkor mi a franc, amikor korábban váltig tagadták azt, hogy Magyarországra a magyarság akarata ellenére migránsokat akarnának betelepíteni?

www.origo.hu/nagyvilag/20190923-megallapodtak-a-foldkozitengeren-csempeszett-migransok-elosztasarol.html
Már a belügyminiszter szerint sincs rendkívüli helyzet. ..
Kеrеcsеnsólyom 2019.09.20 15:24:17
@Gábris szomszéd: "ezalenyeg.hu/kozugy/meg-a-taplo-fopolgarmesternek-is-sok-a-fidesz-zsarolasa-147?"

Ez is egy tipikus csúsztatásokkal teli cikk egy ócska ballibbant zugportálról (bezzeg a másik oldalról még akkor is megy a fanyalgás, ha Magyarország egyik legolvasottabb politikai napilapját, a Magyar Nemzetet linkelik be).

Tarlós István NEM kérdőjelezte meg Orbán Viktor szavahihetőségét (miért is tette volna?), csak arra hívta fel a figyelmet, hogy hazugságokat terjesztenek azok, akik szerint törvénytelenséget követne el a kormány, ha Karácsony megválasztása esetén nem honorálná az Orbán-Tarlós paktumot, hiszen az eleve nem kötelező erejű vállalásokat tartalmaz, csak egy politikai megállapodás, egyfajta kölcsönös szándéknyilatkozat.

És teljesen természetes az is, ha a kormány (és annak tagjai) szívesebben működnének együtt egy olyan főpolgármesterrel, amely nyitott a konstruktív együttműködésre, és nem pedig a kormánnyal szembeni "gerillaharc" egyik hídfőállását látja a városházában.

Természetesen, ha a pesti polgárok netán minden józan érv dacára egy ellenzéki főpolgármester mellett köteleznék el magukat, a főváros a neki törvény szerint járó kötelező, normatív támogatásokat akkor is megkapná, senki sem mondta azt, hogy nem.

Ellenben az olyan projekteknél, ahol a kormányra nézve ilyen törvényi kötelezettség nincs, és diszkrecionális döntés, hogy támogatnak-e egy adott projektet, beruházást, vagy sem; akkor egy, a kormányban ellenséget látó, az együttműködésre nem hajlandó városvezetés igen kevés eséllyel indulhat harcba e plusz forrás megszerzéséért. Ez azért már csak természetes, nem?
Újra itt vannak a 30-as évek: fogadalomtétel az állami janicsárképzőben 2019-ben. Köves Slomó és Ursula von der Leyen likes this...
Kеrеcsеnsólyom 2019.09.13 15:32:18
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Latom, sikerult erdemben cafolnod valamit.

JA NEM, szokas szerint csak szemelyeskedni tudsz.

Ennyire telllik.
Kеrеcsеnsólyom 2019.09.13 15:47:16
@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Tisztaban vagyok vele, hogy az amerikaiak bombaztak Tokiot is, ez nem volt a vita tragya.
Kеrеcsеnsólyom 2019.09.13 15:58:40
@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Nyilvan a haboru kovetkezmenye Nemetorszagban es Japanban egyarant embereletben, infrastrukturaban, ipari kapacitasban is oriasi merteku, szazezer fokben, milliard dollarokban merheto pusztitast okozott.

Ettol azonban meg (kulonosen a muszaki szinvonal-human toke viszonylatban megmarado kulonbsegek miatt) nem mondhato el az, hogy Japan '45-ben ugyanott tartott volna, mint Felso-Volta vagy Becsuanafold.