Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Diazz

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi hetek slágerszemétsége a válságra, azon belül az elszabadult euróárfolyamra hivatkozással történő áremelés az utazási irodáknál. A zsáner nagymestere a Neckermann, akinek egyszerűen nem állhat elég alacsonyan az euró ahhoz, hogy ne hazudjon és a lehetséges utolsó…..
A Zugügyvédben az alábbi történettel kapcsolatban annyi merült fel, hogy vajon a kölyökpezsgő ezen logika mentén minek minősülhet? Tisztelt Zugügyvéd!Az én kérdésem nem is annyira túl nagy jogi kérdés, inkább csak talánerkölcsi, de fogalmam sincs hogy kitől kaphatnék…..
Diazz 2009.04.14 20:40:03
@zsir:
Ez az önkormányzati dolog honnan jött? (Tényleg érdekel!)

Az Fgy.tv. 16/A. § (1) szerint "18 év alattinak tilos alkohol tartalmú italt értékesíteni, kiszolgálni".
A személyit pedig tényleg elkérheti, akár a pénztáros is. (ahogy Zsír kolléga mondta) - Fgy.tv. 16/A. § (4)
Diazz 2009.04.15 15:04:37
@Almaspite:
(apróság...)

A hivatkozott jövedéki törvényi definiciók elején mit jelent az, hogy "E törvény alkalmazásában..." ?
A Zugügyvéd azért teszi ki a következő kérdést, hogy a bedőlt ingatlanok lakói   is  sejtsék mi várhat rájuk.Kedves Zugügyvéd!Lehet, hogy a problémám sok embert irritálni fog, de szeretném megkérdezni a következőt. Banki bedőlt ingatlant kívánok vásárolni,…..
Diazz 2009.04.07 13:48:23
@büntetlen: @Seherezad:
Értem én, csak ennél némiképp összetettebb a világ. A bankok nyujtják azt a hitelt, amiből fejleszteni lehet, és amitől fejlődik a gazdaság. Áttételesen ebből kapjátok ti a fizetéseteket (hacsak nem vagytok közszolgák). Tehát ha a banki hitelezés leáll, akkor egy csomó ember fizetés nélkül fog maradni. Ezért kell segíteni a bajba jutott bankokon.
És most jön a kérdés: miért csinálja ezt a bank? Mert szeretné, ha mindenki boldog lenne, és plazmatévét nézhetne és 7-es BMW-vel járhatna?
Nem, nem ezért. Azért, hogy az ügyfeleken keresse meg a működésének költségeit, és a profitot.
Összefoglalva tehát azért támogatja az állam a bankot és nem a kőművest, mert egy bank 1000 kőművest tud eltartani (pl. építési beruházási hitelekkel), de egy kőműves "kiesése" még nem rengeti meg a gazdaságot és a társadalmat.
Diazz 2009.04.07 19:11:00
@Seherezad: Akkor kibontom az igazság minden részletét. :)
Ha olyan beruházásokat finanszírozol, amik 1000 kőmüvesnek, 1000 ácsnak és 1000 kazánkovácsnak adnak munkát, közben kamatot fizetsz 500 ezer betétesnek, fenntartasz 300 bankfiókot, lakáshitelt adsz 200 ezer házaspárnak, akkor te is megérdemled, hogy az állam ne hagyjon tönkremenni. És ha ezt tennéd, akkor azt is megérdemelnéd, hogy a működési költségeken felül tisztességes profitot termelj.
Régóta húzódó vitát zárt le az alább ismertetett bírósági ítélet. Az uniós jog a Fővárosi Bíróságon győzedelmeskedett a hatóság felett. A Fővárosi Bíróság 2009. március 24-én kelt ítéletében kimondta, hogy a közösségi jogba, az Európai Uniót megalapító…..
A leköszönő Gyurcsán Ferenc beszólt az igazságszolgáltatásnak, az egyik megyei bíró meg visszaszólt.  A Zugügyvéd nem tudja eldönteni melyik a szánalmasabb. A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc tart az igazságszolgáltatástól. Az MSZP szerint viszont a Fidesznek is vannak…..
Diazz 2009.03.27 14:06:49
@füredi:
Kössz a NOL cikket.
A baj csak az, hogy az ott felsorolt esetek csekélységek (autóhasználat stb.).
Szerintem előfordulHAT (ez egy vélemény, nem tényállítás!) ennél durvább eset is egyik-másik önkormányzatnál.
Például lehet olyan, hogy a belterületbe vonással, önkormányzati lakások strómanok általi megvásárlásával, önkormányzati ingatlanok "pályázat" útján való értékesítésével úgy trükközik az önkormányzat, hogy minden képviselőcsoport embere jól járjon? (ez kérdés, nem tényállítás!). Csak azt akarom mondani ezzel, hogy elképzelHETŐ a közvagyon olyan elherdálása, hogy abban minden frakció részt vesz (egyszer az egyik embere nyerHET, máskor a másiké). És e tekintetben tök mindegy a pártállás, az LEHETNE a bosszantó, hogy egyes emberek képtelenek uralkodni magukon, ha pénzt szagolnak.
Diazz 2009.03.27 14:13:51
@jog-ász:
A legfőbb ügyész nem a Kormány alá van rendelve, hanem az OGY alá. És ha jól tudom (de lehet, hogy ebben tévedek), az IRminiszter nem is utasíthatja őt.
Diazz 2009.03.27 14:26:02
@red dragon:
Ezt nem is vitatom. Csak arra utaltam, hogy az idézett nyilatkozat szerint vagy arról van tudomása a bírónak, hogy az ügyészség/rendőrség most működik kézi vezérléssel (és ezért nem indulnak meg a büntetőeljárások), vagy arról, hogy a következő kormány alatt fog úgy működni (és azért indulnak meg). Értesz?
Minden valószínűség szerint számos banki ügyfél fog a közeljövőben úgy járni, mint a levélírónk. A Zugügyvéd csak azt nem érti, miért érdeke egyes bankoknak így kezelni az együttműködő kuncsaftjaikat.Tisztelt ZugügyvédKb. három éve 3,5 millió Ft SHF alapú…..
Napi marhaság Karsai te ökör! 2009.02.17 09:15:00
Már az előző posztban is megemlékeztem a felelőtlen hitelfelvevőkről, de amit most hallottam, az ismét kiverte a biztosítékot.Eddig sem volt kétségem a felől, hogy Karsai József képviselő fejében valami nincs teljesen rendjén, az Indexen látott videó (itt) csak még jobban…..
Két nagyon figyelemre méltó cikket posztol ki most a Zugügyvéd, bár tudja, hogy a kommentelők többsége ezt nem szereti. A témák mindenképpen megérnek néhány szót. A NOL-on megjelent hír szerint a közleményben csapott össze a BRFK és a Fővárosi Főügyészség: melyikük…..
  Az alábbi ügyben a vádlott helyében a  Zugügyvéd megpróbálna visszaemlékezni kitől fogadott be számlát annak idején. Sok más lehetőséget nem nagyon lát. Tisztelt Zugügyvéd!   A 2006 tavaszán a tiszai árvíz idején az egyik közeli családtagom -mint a…..
Az alábbi történetben körülírt intézkedés akár jogszerű is lehetett volna, ha a kioktatás elmarad. A polgárőr nem igazoltathat, nincs bővebb jogköre, mint bármely egyszerű állampolgárnak.   Tisztelt Zugügyvéd! A rendőri(?) és polgárőri igazoltatásról lenne egy…..
Az alábbi levélhez azt is jó lenne tudni, hogy mi lett a csalakmény pontos minősítése. És legalább levélben fel kellene venni a kapcsolatot a hatóságokkal, mert a határon könnyen lekapcsolhatják a gyanúsítottat. Tisztelt Zugügyvéd!Az elévülésröl szeretnek kerdezni. A…..
Megújulása óta az Aktív gyenge nézettségi eredményekkel ajándékozta meg a TV2-t. Jósolgatni persze nem fogunk, azt meghagyjuk Joshi Bharatnak, szóval mi sem tudjuk, hogy az új műsorvezetők belerázódnak-e valaha, és emelkedik-e picit is a nézettség. Csak azon röhögünk, hogy két…..
Diazz 2008.09.19 22:25:40
Az alábbi levél  a jog által legnehezebben kezelt helyzetek egyikét ismerteti. A pszichiátriai betegek ellátórendszerét jórészt  leépítették, méltatlan helyzetbe hozva mind a betegeket, mind a családot, és mind a közvetlen környezetet. És az illetékesek…..
Zseniális naiv ügyfelet talált EK a méltatlanul keveset linkolt Étteremblogon, akik amiatt panaszkodtak, hogy rövidgatyában és papucsban nem engedték őket az ötcsillagos Villa Medici éttermébe. Átkopiztam az egészet, mert annyia vicces: "A hétvégén 2008. 08 16.-án…..
Azt azért nem gondoltuk volna, hogy az utóbbi napok irgalmatlan hírözönében még hallhatunk olyat, amitől percekre megáll az ember kezében a fröccsöspohár, és csak nézünk, hogy most mi van, ez vicc, vagy tényleg megkattant az MTA egyik akadémikusa élő adásban? A Kossuth…..