Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wbonnar

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kövérséget propagáljuk, soványnak lenni ciki, de mi van a középúttal, az egészséges és kiegyensúlyozott életmóddal? Az indexen böngészve rákattintottam egy címlapos bejegyzésre A test és az elfogadás. Elolvastam és ledöbbentem. Az mind szép és jó, hogy fogadjuk el a duci,…..
wbonnar 2014.02.10 09:40:16
Súlycsökkentésről sokat lehet írni és mindenkinek van saját véleménye. Régi motoros vagyok ebben a témában, több mint 40 évet kellett várnom, mire sikerült megtalálni, milyen súlycsökkentés működik nálam.
Elsőként a motivációról. Látom sok fiatalabb hozzászóló van itt, megértem, ha az esztétika nálatok az elsődleges ok a fogyásra. Bizonyos élethelyzetekben biztosan ez a fő érv. Picit később (kb. 40 éves kortól) majd elkezdtek foglalkozni azzal, hogy vajon hány évetek van még hátra. Ez mindenképpen így fog alakulni, ahogy egyre többször személyesen lesztek érintve egy-egy haláleset kapcsán. És ekkor majd be fog lépni az egészségvédelem, mint motiváció a fogyásra. És ez sokkal erősebben is tud hatni, mint az esztétika. majd meglátjátok.
Most pedig a megoldásról. A mai ember mindenfélét "összeeszik", ennek okairól hosszan lehetne írogatni, de nem teszem. Lényeg, hogy aztán ha beteg lesz, elvárja, hogy a modern orvostudomány majd megoldja a gondjait. És itt jön majd a keserves felismerés, hogy _nem_ tudja megoldani a problémák legfontosabb 90%-át a modern orvostudomány sem. Ha Te nem változtatsz az életmódodon (benne azon, hogy mit eszel), egyszerűen el fogsz pusztulni idő előtt.
Van egy mondás, ami nagyon igaz: "Az ételed legyen a gyógyszered". Érdemes belegondolni.
Van egy nagyon fontos tételmondatom: Ilyen, hogy fogyókúra, nem működik, nem lehet sikeres, ez bele van kódolva. Mégpedig azért, mert a "kúra" szóban benne van, hogy mindenképpen csak egy ideig tart, aztán visszatérsz a régi életmódodhoz, ahhoz, ami nem működött és a problémához vezetett. És törvényszerűen vissza fog térni a súlytöbbleted.
Az én megoldásom: életmódot kell változtatni, ami nálam főként a táplálkozási szokások megváltoztatását jelentette. Nem kúraszerűen, hanem örökre!
Nem vagyok cukorbeteg, de az az étrend, amit nekik be kell tartani, nagyon hasznos lenne mindenkinek, aki súlytöbblettel küzd. Én sokmindent átvettem a cukorbeteg diéta étrendjéből.
Főbb változások nálam:
- Nem eszem cukrot, semmilyen formában. Teljesen kizárni nem lehet az ételből, de kerülöm, ahogy csak tudom.
- Ugyanígy nem eszem a sok keményítőt tartalmazó ételeket sem: pl. krumpliból és fehérlisztből készült ételek teljesen kizárva.
- Nálam csak úgy mellékesen jött be, de tejterméket kivéve nem eszem állati eredetű ételeket. Ezt pusztán az állatok szeretete és az élet általános tisztelete miatt kezdtem el, de nagyon jó tapasztalataim vannak az egészséget illetően.
- A vacsorám kizárólag sok-sok tönkölykorpa natúr joghurttal és alma. Este 6 után szinte semmit nem eszem.
- Csak erősen szénhidrát-csökkentett pékárut fogyasztok, ma már könnyen lehet ilyet kapni.
- Jó lenne sportolni, de nincs rá semmi időm, úgyhogy ez nem hat a súlyomra.
- És a végén a legfontosabb: a fentieket nem tartom be szombaton és vasárnap (kivéve a vegás étrendet), hétvégén elengedem magam, jöhet, ami belefér. Másként ez nálam nem működne. (Meglepően keveset eszem így is hétvégén.)
Ennek az egésznek vajon mi az eredménye? Heti kb. 30-40 dekát így le lehet adni. Nem éhezem, egyáltalán. Nem szenvedek. Jól érzem magam a bőrömben. Eddig 16 kilót sikerült ledobni, és mivel egyáltalán nem szenvedek, lesz ez még 30 kiló is év végére.
Hát ennyi. Mindenkinek azt kívánom, találja meg azt a táplálkozási módot, ami neki megfelel, mert ez az, ami sok embernek nem sikerül.
wbonnar 2014.02.10 12:02:43
@Emmanuel Goldstein: Leírtam, hogy mindenkinek magának kell megtalálnia azt az életmódot, táplákozást ami az ő szervezetének és életvitelének megfelel.
Amíg jobban félsz attól, hogy a haverok összeröhögnek a hátad mögött, mint attól, hogy súlyos beteg leszel és ennek következtében akár elszegényedsz a családoddal együtt, addig Te nem fogsz változtatni az életeden, jó így neked, ahogy van. De képzeld el azt a szituációt, hogy Te vagy a családfenntartó, és pl. saját magadon kívül még 5 családtag számít rád anyagilag is és érzelmileg is (lehet az feleség, gyerekek, de após, vagy akár a kedvenc háziállatod is). Ha már nem csak magadért vagy felelős, sőt elsősorban nem magadért vagy felelős, hanem másokért, akkor k*rvára nem fog a haverok röhögése érdekelni, sőt le fogod a haverjaidat cserélni.
Egyébként kívánom mindenkinek, hogy olyan életet tudjon kialakítani, ahol képes felvállalni mások problémáját is részben vagy egészben, mert az élete majd ekkor lesz teljes.
w Go West 2009.09.01 07:00:00
Itt van az ősz, itt van újra. Fél év múlva választás, a permanens kampány fokozódik. A legérdekesebb szereplő ebben a futamban a baloldal lesz. A Fidesz győzelme bizonyos, a párt arculata egyértelmű: ők a plebejus-demagóg szocialisták, arisztokratikus-vallásos manírokkal és…..
   A Zugügyvéd az nagy vihart kavart újabb megfigyelési, lehallgatási vagy ki tudja milyen ügy egyik érintettjétől, -vagyis inkább  szenvedő alanyától  - kapta az alábbi kis szösszenetet. Ebből megtudhatjuk milyen megélni egy házkutatást, amikor visznek…..
wbonnar 2008.09.14 00:20:32
Mindenkinek, aki félti adatait az illetéktelen nézegetéstől ajánom a TrueCrypt szoftvercsomagot, (www.truecrypt.org).
Teljes partíciót bekódolja, rendszerpartíciót is kódol, soha senki nem mondja meg milyen oprendszer van a gépen, ha nem adod meg a boot-jelszót helyesen. Hiába szereli ki a merevlemezt, azt ugyan nézegetheti.
Természetesen ingyenes, természetesen opensource, és persze linuxra is és windowsra is van, egyebek mellett.
Éredemes áttanulmányoznia annak, aki félti mások elől az adatait.
Évek óta használom, eddig hibátlan.
w Olcsó húsnak 2008.07.10 06:00:00
Drágább lett a minden. Megyen fel az ára a benzinnek, attól akármi másnak, amit vinni kell, és az élelemé meg magától is, főleg mert benzint gyártanak belőle. Csináljon tehát valamit a kormány, nyergelje fel az árzabálót, aztán gyí. Különben dühbe jövünk. Legelőször is…..
wbonnar 2008.07.10 13:46:17
Óriási tévedésben vannak sokan az árak növekedésével kapcsolatban, a média meg csak hülyíti tovább a népet.
Az utóbbi 1 év hirtelen nyersanyagár-növekedésnek legfőbb oka (na mi?): a dollár hirtelen gyengülése a többi valutákhoz képest. Tessék megnézni egy árfolyamgörbét az utóbbi 1 évről: az olaj hirtelen árnövekedése 2007. aug. 17-én indult, amikor az amerikai jegybank (FED) megtette az első lépést a dollár kamatának csökkentési ciklusában. Azóta a dollár egyre értéktelenebb, és ez nem fog addig változni, amíg az amerikai tőzsde és az ottani pénzpiac jelenlegi válsága el nem csitul.
Tehát összegezve: a nagy világpiaci általános árnövekedés fő okozója az amerikai pénzpiaci válság. A pénzpiaci válság okozója pedig az amerikai hitelválság, illetve a FED és az ottani pénzpiaci ellenőrző testületek (SEC) figyelmetlensége illetve szándékos károkozása politikai indokok miatt (elnökválasztás).
Az olaj árnövekedését a sok dollárból menekülő befektető okozza, amint dollárból olajba váltja megtakarítását. Nem spekulánsok ezek: nagy bankok, befektetetési alapok, nyugdíjalapok, mindenki, aki eddig hitt a dollárjaiban. Az olaj meg húzza magával az összes többi nyersanyagot, azok meg mindent.
Ez az egész olajlufi ki fog pukkadni, amint lezajlik az amerikai választás és esetleg lesz egy normális pénzügyi vezetés az USÁ-ban. Az árak pedig visszaállnak normális szintekre. Hogy mikor? Ki tudja.
Maga az olaj 15 dollárnál nem ér többet jelenleg, nézzétek meg mennyiért mérik Iránban, Irakban. Ennyiért. Az olajtőzsde napi forgalma sokkal nagyobb, mint a tényleges fogyasztás, fizikai leszállításra a tőzsdén vett olaj 1 százaléka sem kerül. NEM KELL FIZIKAILAG AZ OLAJ SENKINEK A TŐZSDÉN. Csak az árnövekedésből származó haszon. NINCS OLAJHIÁNY, csak gyengülő dollárból menekülő befektetőtömeg van.