Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pestimacska

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alimento Protein csalafintaság 2019.07.09 05:44:06
Azt mondják, egy kép többet ér ezer szónál. Nagy valószínűséggel így van, mert találtam egy jó képet, ami sokat elmond a növényi alapú étrendeket követők körében (is) kavargó téves információkról. Íme:..
pestimacska 2019.07.09 09:29:47
@Meleg Sándor: OK. De lássuk, mi a célja ezeknek az infografikáknak. A zemberek tömik magukba a húst, gyakran feldolgozott-tartósított formában, azzal a felkiáltással, hogy "kell a fehérje!". Meg vannak döbbenve, amikor azt mondom, hogy a növényekben is van fehérje. Egyszerűen nem hiszik el.

10 perc győzködés után meg előjön a "de nem esszenciális!" érvelés... ilyenkor megnyitom a Cronometert. Aztán egy ideig néma csönd van. :)

De látszik rajtuk, hogy meg vannak sértődve, amiért aláástam az egyik kedvenc - mert a rossz szokásaikat igazoló - hiedelmüket.

"önmagában az állati eredetű termékek teljesen alkalmasak egy egészséges életmódnak megfelelő étrend kialakításához"

Hát "önmagában" pont nem. :) És a legtöbb ember meglepődne, ha tudná, mennyi az annyi, amennyi még belefér. Napi fél kiló csirkemellről azt gondolják, hogy egészséges.

Persze mindenki arról ír a blogján, amiről akar. Ha én dietetikus lennék, nem a népesség 1-2%-át esetleg, netalántán, nagyritkán érintő problémákkal foglalkoznék, hanem a nagy népegészségügyi kérdések táplálkozási vonatkozásairól. Egy olyan országban, ahol 5% a hús áfája, a petrezselyemé meg 27% és lassan luxuscikknek minősül, ott enyhén szólva nem egy hülye infografika a legnagyobb probléma
pestimacska 2019.07.09 16:45:11
@különvélemény: Nem, azért adják lejjebb, mert több év után már nem tudnak nézettséget generálni újabb lencsefasírt receptekkel. Kell a dráma, a cirkusz. Előbb egy többhetes nullásböjt, hogy meglökje a nézettséget, aztán rosszul lesznek, de orvoshoz nem mennek, labort nem csináltatnak, ellenben bejelentik, hogy kitértek a hitükből, ami megint csak generál pár hétre magas kattintásszámot, meghívásokat TV-műsorokba, stb. Számos ilyen sztori volt az utóbbi időben.
pestimacska 2019.07.10 07:07:55
@Treff Bubi: Nem, a komplettálás hülyeség, egy női magazin találta ki még a '70-es években, azóta kiirthatatlan. Változatosan kell étkezni, de nem kell azon parázni, hogy jaj most nincs meg a tányéromon az összes esszenciális aminosav. A nap végére többnyire meglesz, de a szervezet is folyamatosan épít és lebont, és a bontásból maradt anyagok újrahasznosulnak. Hónapokig kellene egyoldalúan étkezned ahhoz, hogy hiányod alakuljon ki valamiből.