Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Deanka

11 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hetekben sorra záporoztak a hírek - mintha egymásra licitálási verseny folyna -, miszerint több nyomtatott magazin kénytelen megszűnni vagy teljesen áttérni az online formára. A Marquard Media november elején jelentette be a Playboy, az Exclusive és a Men's Health megszűnését, ugyanennek a…..
Az utóbbi években megszokhattuk, hogy a kormány egyre inkább törekszik a monopolhelyzet kialakítására - így betonozva be megkerülhetetlen szerepét, ha a jövőben esetleg az ellenzékbe szorulna -, és ennek megkerülhetetlen alapköve lett az IT cégek "államosítása" is.  Az egyik ilyen fontos alapkőnek…..
Budapest belvárosában számos épület a "testén" viseli az 1956-os oroszok ellen vívott szabadságharcot, a golyó ütötte nyomok a mai napig "ékesítik" a házak falait, a mindennapokban is emlékeztetve minket azokra a hősökre, akik nélkül aligha, de legalábbis sokkal nehezebben valósulhatott volna meg a…..
Példaképe vagy követendő mintái mindenkinek vannak, legalábbis jobb esetben, ha tudja hova szeretne eljutni, de nem mindegy mit vagy kit vesz valaki alapul. Vegyük példának a focit, amin keresztül egészen jól lehet érzékeltetni a magyar minták, példák legnagyobb problémáját. A magyar football -…..
2018-ban tíz évnyi kitartó munka gyümölcseként megnyitotta kapuit az Egyszülős Központ, aminek célja segíteni azoknak a szülőknek, akik valamilyen okból kifolyólag egyedül maradtak gyermekeikkel. A Központ - a sokáig csak önkéntesekkel működő - Egyedülálló Szülők Klubjából nőtte ki magát, amit az a…..
2018. roppant nehéz évnek bizonyult a színművészetben dolgozók számára, történt ugyanis, hogy a kormány az arra vonatkozó törvénymódosítása értelmében, a független egyesületek és színházak a továbbiakban nem részesülhetnek a társasági adókedvezményben (Tao), így sodorva őket egy lehetetlen…..
 Már a 19. században is rendkívüli népszerűségnek örvendő Váci utca északi része 1964-ben vált a budapesti belváros első sétálóutcájává, ezt követte a déli oldal 1996-ban, aminek számos szép üzlete és remekbe szabott épületei csak úgy vonzzák a magyarokat illetve a nagy számban érkező turistákat.…..
 Manapság egyre többeket foglalkoztat a tudatos étkezés. A bioboltok egyre jobban kezdik meghódítani ezt a tudatosodni vágyó piacot, viszont ennek hatására (is), a fiatalok körében egyre népszerűtlenebb a saját családi vállalkozásként működő piaci standok vagy akár a hentesáru üzletek. Pedig szinte…..
 Az Eurostat legutóbbi mérései ismételten igazolták, hogy a magyar népesség elöregedőben és fogyóban van, aminek leginkább a társadalom fiataljai látják kárát. A folyamatos kivándorlás, Kelet-Magyarország egyre jobban való elszakadása vagy az aktuálpolitikai helyzet mind mind csak következményei…..
 Elég inspirálónak találom a transzneműeket. Igazán jó látni, hogy vannak emberek, akik szeretnék jól és boldogan élni az életüket, és ezért megtesznek mindent, amit csak lehet. Érdekes viszont, milyen reakciókat válthat ki bizonyos emberekből a tudat, hogy biz' isten vannak mások is, akik másképp…..
Deanka 2019.08.02 17:23:12
@_B_: Nem hiszem, hogy egy transzneműt, aki sem a társadalomban, sem benned vagy másban nem tett kárt, olyanokhoz kellene hasonlítani mint egy sorozatgyilkos. Elég durva párhuzam, úgy érzem. A "laposföld" hívők meg higgyenek csak nyugodtan benne, míg azzal senkinek nem ártanak. Megjegyzem a keresztények voltak azok is akik emberek tucatjait ölette meg, könyvek halmain égetett embereket, nyíltan sátánizmusnak kiáltotta ki a tudomány azon ágát, akik merték azt mondani: a Föld kerek. Azt gondolom, míg az életedre nincs reális veszéllyel, addig kár démonizálni bármit is. Nem tudom, voltál-e már pszichológusnál huzamosabb ideig, de bármennyire is idegesíted, nem fog félrevezetni csak azért, hogy hagyd őt békén, és menj utadra. A pszichológia MÉG egy hivatás, ez alapján is végzik a munkájukat.
És pontosan azért lehet a transzszexuálisokra azt mondani, hogy ismerik saját magukat, mert ezt képesek nyíltan, bátran viselni, elfogadják magukat annak amik, annak ellenére, hogy rengetegen képesek akár a sorozatgyilkosokkal egy lapon emlegetni őket.
Deanka 2019.08.02 17:36:05
@Sir Galahad: Tehát a homoszexualitás, a transzszexualitás csak egy pszichés zavar, amit kellő pszichológiai fejlettség esetén lehet gyógyítani? :D Igen a pszichológia folyamatosan fejlődik, viszont vannak dolgok amiken nem lehet, vagy nem is kell változtatni. Pl. pszichés zavar a borderline, nem lehet kigyógyulni belőle viszont lehet mérsékelni, illetve megtanulható vele élni úgy, hogy ne okozzon gondot. A nárcizmust is egy pszichés személyiség zavar, de nehezen kimutatható, gyógyítani nem lehet, mérsékelni sem. A pszichopátia ill. szociopátia is pszichés zavar, kimutatható, gyógyíthatatlan, nem számottevően de gyógyszerekkel mérsékelhető, de veszélyt jelenthetnek. A pszichés fejlődést tévesen de a gyerek születésétől hiszik az emberek, pszichológusok viszont már megállapították, hogy már az anyaméhben az agy fejlődésével kezdődik az is. Ha valakivel akkor történik pszichésen bármi, abban mindenki egyetért, gyógyíthatatlan, mély hipnózisban sem lehet visszaidézni azokat az időket, így a probléma gyökere felderítetlen, ismeretlen marad, nem lesz rá megoldás. De gondolom a modern számítógépek és a mesterséges intelligencia atyja, Alan Turing is azért lett öngyilkos, mert éppen unatkozott, nem azért mert gyógyszeres kasztrálás alá vetették, és ő így már nem akart élni. És ha valaki olyat mond, hogy nem is baj, mocskos buzi, köcsög transz dögöljön is meg, akkor azzal van baj aki ezt mondta, és nem fordítva.
Deanka 2019.08.02 18:08:28
@Sir Galahad: Bocsánat, túlzásba estem, de nem Önre értettem. Csak arra próbáltam rávilágítani, arra hogy attól hogy valaminek tudjuk az okát, nem jelenti azt hogy még is lehet oldani azt...
  Az idei -véleményem szerint egyre vérszegényebbé váló- E3-on többek között az egyik legnagyobb durranás az volt, hogy a jövő évi már-már esedékes konzolgeneráció váltás a cloud gaming irányába fogja eltolni az ipart. Lehetett erre ugyan számítani már legalább tíz évvel ezelőtt is, de a technikai…..