Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zebulony

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tervezés óta botrányok kísérte autópálya két új szakaszát adták át 2010. március 31-én. A 2007-ben elkészült Érdi tető - Dunaújváros, majd a 2008-tól használható Érdi tető - M0 közötti szakaszok után egyszerre adták át az M6-os Dunaújváros - Szekszárd és a…..
zebulony 2010.04.01 12:34:24
@Dmitri: Én ugyan nem vagyok Pécsi, csak egy egyszerű pesti gyerek, de ha pécsi lennék, biztosan jelentős turisztikai fellendülést várnék az autópályától, és rohadtul örülnék, hogy végre oda is elmennek azok a túristák, akik eddig kihagyták az élményt.
Pécs az egyik legszebb (és legszebb környékű) város Magyarországon, ideje volt, hogy meg is lehessen közelíteni.
zebulony 2010.04.01 12:58:09
@Dmitri: A "rongyos 50-100 Mrd Ft" valóban érdekes megközelítés, ilyesmivel eszembe sem jutna érvelni.
A többi hatástanulmányok híján (én nem készítettem) hit kérdése. Hiszem (bízom benne), hogy drasztikusan megnő a forgalom Pécs felé. Már rövidebb időn belül a turizmus miatt, és talán a kisebb-nagyobb vállalkozásokat is oda fogja vonzani.
Lehet, hogy nincs igazam, de így gondolom. Meggyőzni ezzel nyilván nem foglak, de nem is ez a lényeg. Te kételkedsz, én hiszek benne. Meglátjuk...
A magyar büntetőügyek nem a bíróság előtt dőlnek el, hanem már a nyomozás során. Ez pedig a rendőrök és az ügyészek felségterülete. (Fotó: blikk.hu) Hétfő óta biztos: rendőri erőszak esetén normális ember nem tesz feljelentést Magyarországon, hiszen semmi értelme. A…..
zebulony 2010.03.11 17:51:26
@Veér Farkas: Csak úgy a magam jóérzése érdekében: "médiák" nincsenek, mivel a "média" maga is többesszám. Egyes száma a "médium". Ezért ha feltétlenül a magyar helyesírás szabályai szerint akarunk többesszámot alkotni, akkor azt csak a "médium"-ból van értelme.
zebulony 2010.03.11 18:07:20
@Veér Farkas: Mint írtam, a magam jóérzése motivált, amit el is értem. Nekem kevés is elég. Másokat nem szívesen győzködök semmiről, elég értelmetlen dolog.
Pláne, ha az illetőnek ily lehengerlő a stílusa. Tőled kicsit még félek is, gondolhatod, hogy nem téged akartalak bosszantani.
Sziasztok!   A BKV sztrájk kapcsán szeretnék megosztani veletek pár gondolatot.Sokan vagyunk Magyarországon, akiknek hosszú évek óta nem emelkedik a fizetése (sőt), ugyanakkor az árak, (és a bérletek ára is) nő. A BKV-s munkavállalók jövedelme ugyanakkor minden évben emelve…..
zebulony 2010.01.13 11:10:36
Lehet a szolidaritásról beszélni, de anélkül, hogy a forradalmak vitathatatlan pozitívumaiba és tragédiáiba belemennénk, ezt a helyzetet túlzás lenne ahhoz hasonlítani.
Zola írt egy regényt Germinal címen, amely a valódi, vad és elnyomó kapitalista időkben ábrázolta a bányászok sorsát és küzdelmeit. Nos, akkor volt értelme (és tétje) szolidaritásról beszélni és sztrájkolni.
Ezzel együtt érdemes lenne kicsit elvonatkoztatni, és megnézni, mi lenne, ha most mondjuk a Tesco és annak dolgozói között lenne vita és sztrájk. Az a cég érintettjeinek belügye lenne, azaz lehetne ezzel vagy azzal együttérezni, szolidaritást vállalni, mindamellett mindenki elmenne vásárolni a Pennybe, Auchan-ba vagy ahova szeretne. Mindkét vitás fél jól felfogott érdeke lenne mielőbb megegyezni, hiszen ha sokáig tart a sztájk, a Tesco csődbe mehet, a dolgozók pedig elveszíthetik a munkájukat. Mi pedig mindkét felet sajnálhatnánk (főként az oktalanságuk miatt), de az élet menne tovább.
Most a helyzet azért más, mert jelenleg eszköz vagyok a nyomásgyakorlásban, hiszen mindkét fél a megértésemet kéri és a másikat hibáztatja - holott a szememben a fentiek szerint ők egy cég. Másrészt azért is más, mert bármeddig tartson a sztrájk, a BKV-nak nincs valós alternatívája jelenleg, azaz a felek számára valójában nincs végzetes tétje az elhúzódó vitának és sztrájknak.
Innentől kezdve nincs esélyegyenlőség. Én sosem leszek ilyen jó helyzetben, ha a saját érdekemet szeretném érvényesíteni. Mondhatnám, hogy irigy vagyok, de ennél fogva nem nagyon tudok szolidáris lenni sem. Egy kiváltságos helyzetben levő vállalat küzd a kiváltságos helyzetben levő alkalmazottaival, részben az én pénzem/adóm terhére, részben az én mindennapi működésem kárára. Én ma nem szeretem a BKV-t. Nem a menedzsmentet és nem a dolgozókat, hanem úgy egészben.
Nem vitatom a jogalapját a sztrájknak, mégcsak az erkölcsi alapjával sem akarok foglalkozni, a politikai vonatkozásaival még kevésbé. Egyszerűen tárgyilagosan szemlélve a történéseket, szerintem a fentiekről van szó. A többi csak púder, képmutatás és moralizálás. Hovatovább ennélfogva egymást anyázni is felesleges az eltérő érzelmi azonosulások mentén. (Bár nem vitatom, hogy bizonyára jólesik olykor...)
Jogos-e, hogy a BKV dolgozói időről időre megbénítják a város közlekedését? Egyáltalán megbénítják-e, vagy mindenki megvonja a vállát, és gond nélkül megoldja a megoldhatatlant, és a szokásos időben beér a munkahelyére? Szavazz! (Szolg.közl.: úgy tűnik, Firefoxból…..
zebulony 2010.01.12 12:54:55
@LewisFM: Szerintem ez a lényeg, amit írtál. Ha egy cégnél az történik, amit leírtál, az egy életképes vállalkozás, aminek van jövője. (Vagy legalábbis lehet, mert garancia sajnos semmire sincsen.)
Ide kellene felnőnünk kis cégnél és nagynál is, versenyszférában és a közszférában is. (Még ha ez eléggé utópisztikusan is hangzik jelenleg.)

A sztrájk egy olyan - amúgy teljesen jogos, elfogadott és törvényes - érdekérvényesítési forma, amely erődemonstrációval szerez érvényt a követeléseknek, és amelnyek során kívülálló jogai és érdekei sérülnek. Ez akkor lenne nemcsak jogos, hanem igazságos is, ha mint eszköz minden állampolgár számára elérhető lenne. De tudjuk, hogy nem az. Lényegében a köz alkalmazottai és egy-egy nagy multi dolgozói számára áll csak rendelkezésre. Azaz, mint az élet oly sok területén, itt sincsen esélyegyenlőség.

Ettől még elfogadhatjuk a sztájkot, hiszen ki ne élne a rendelkezésére álló eszközökkel, ha megteheti, és ne javítana a sorsán.

Egyszóval megértem, elfogadom és tiszteletben tartom ezt a sztájkot is, de nem tudok vele azonosulni és szolidáris lenni, talán mert számomra ez az eszköz nem elérhető, én csak egyénként harcolhatok a boldogulásomért.

Viszont LewisFM hozzászólásával és az abban leírt úttal bármikor tudok azonosulni.
Sziasztok!Csak nemrég találtam rá az oldalra, nem tudom volt-e már hasonló történet, mint az enyém, de mindenképp szerettem volna elmesélni nagyobb nyilvánosság előtt az engem ért megaláztatásokat.Pályakezdő, 23 éves lány vagyok, szociális munkásként végeztem a Pécsi…..
zebulony 2009.10.06 12:21:19
@xanax: Épp ezt próbálja...
Répássy Róbert megmutatta, hogyan kell a szemébe nézni az ellenfélnek. Mindenféle politikai állásfoglalás nélkül bemutatjuk. Azért mindenképpen méltatnunk kell Mesterházy Attila karakánságát – nekünk bejött. A megfutamodás és a műsértődés viszont nem. Ha az embert…..
(fotó: HamPage)   Magányos autósok, reszkessetek! Az elmúlt húsz év legradikálisabb közlekedési változása vár mindenkire nyáron Budapesten. Valami csodaszerből szippanthattak ezúttal a főpolgármesteri hivatalban, ugyanis HELYES irányban kezdtek el gondolkodni a fővárosi…..
zebulony 2009.05.20 11:08:57
@akakukk: Erre én is gondoltam. Sőt, elkezdtem a partnereinkhez és a potenciális partnerekhez tartalékingeket küldözgetni, hogy ha véletlenül oda kellene mennem, akkor gyorsan náluk is át tudjak öltözni.
Mérlegelni kellene annak a lehetőségét is, hogy jogszabályban kötelezzük a cégeket, hogy ingekből állandó, teljes szortimentet tartsanak. És persze a hölgyekről se feledkezzünk meg, blúzokat is érdemes lenne készenlétben tartani.

Emberek! Értsük már meg végre, hogy senkinek sem arra van szüksége, hogy más gondolja át helyette az alternatíváit, és hozzon frappáns döntéseket helyette. Kínáljuk fel a racionális alternatívákat, és meglehetősen nagy számban már az elején is környezettudatos, de legalább értelmes döntések fognak születni. Ennyire azért nem hülyék az emberek. (Bár kétségkívül vannak mélységek...)
zebulony 2009.05.20 11:27:19
@I-brahi: Bár nem én vagyok Belekotty, de azért mégis azt teszem. Hoppá ide vagy oda, a kocsiból kiszállás nem feltétlenül idéz elő kevesebb szennyezést. Ld. korszerű benzines szgkocsi, kontra öreg diesel busz. Nem tudod annyi utassal felszorozni. (Illetve igen, de annyian nem férnek el benne...)
zebulony 2009.05.20 11:36:26
@boszor: Szerintem tisztább lenne agyonlőni az autóban, dugóban, egyedül ülő embereket:
a) csökkenne a dugó (feltéve ha elszállítjuk a megürült járműveket)
b) munkahelyteremtő hatása lenne részint a megüresedés, részint a tisztogató állások miatt.
A magyar jégkorong feljövőben van, hokiőrület van náluk. A játékosok úgy játszanak a válogatottban, mintha az életükért küzdenének. Számolnunk kell azzal, hogy ez így lesz a vb-n is, nyilatkozta Jan Filc. A szlovák szövetségi kapitány bejelentette, péntek esti meccsünkön…..
zebulony 2009.04.24 14:20:59
@Greo: Kár lenne, ha igazad lenne. Nekem speciel felhőtlen velük a kapcsolatom. De politikusok és idióták mindenhol vannak.
Viszont ez most legyen nekünk az, ami: HOKIÜNNEP!
Félórás késéssel közvetíti a Viasat3 az MKB Veszprém sorsdöntő Bajnokok Ligája-mérkőzését vasárnap. Pimasz urat nem lehetett elmozdítani a hat órai sávból, a címvédő Ciudad elleni meccs nem annyira fontos a csatornának, amely rekordokat döntött a Veszprémnek…..
Az igencsak előkészítetlenül bevezetett szmogriadó számos kérdést felvet. Mi történik mostazokkal, akik például páros rendszámú autóval vidékről jönnek haza, mondjuk egy csecsemővel, és Budapest egyik belső kerületében laknak?Tisztelt Zugügyvéd ! Ezt is megértük,…..
Most nem Papp (Pimasz úr) Gergő TV2-ős Naplós riporterről lesz szó, hanem Hiller Istvánról, és az ő kis birodalmáról, az Oktatási Minisztériumról. Szerintem nem csak én ütköztem meg azon a híren, hogy az Oktatási és Kulturális Minisztériumban ötszáz dolgozó kap fejenként…..
Azt azért nem gondoltuk volna, hogy az utóbbi napok irgalmatlan hírözönében még hallhatunk olyat, amitől percekre megáll az ember kezében a fröccsöspohár, és csak nézünk, hogy most mi van, ez vicc, vagy tényleg megkattant az MTA egyik akadémikusa élő adásban? A Kossuth…..