Regisztráció Blogot indítok
Adatok
megrab

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegyünk néhány szem kukoricát az asztalra, helyezzünk köréjük 3–4 mobiltelefont, majd hívjuk fel a telefonokat. Pár másodperc múlva a kukoricaszemek felpattognak, s már fogyaszthatjuk is a friss, finom pattogatott kukoricát. Legalábbis ez látható azokon a kis videókon, amelyek pár hete…..
megrab 2008.07.09 19:23:53
boldii

"amelynek mértékegysége a W/kg, és azt mondja meg, másodpercenként és kilogrammonként mennyi energia nyelődik el az emberi testben a mobiltelefonból származó sugárzás hatására"

Vagyis: ha 1 g anyagot mellé teszünk akkor abban a W/kg érték ezredrésze nyelődik el, tehát 2 W/kg os határérték grammonként 2 mW-ot jelent összesen, fókuszálni nem lehet.

Másrészt egy szó sem esett arról, hogy a mobiltelefon teljesítménye 2 W!!! A SAR mértékegysége definíció szerint tulajdonképpen J/kgs és ez nem azonosítható a telefon teljes sugárzási teljesítményével! A kettő közti összefüggést (mert nyilvánvalóan függ a telefon teljesítményétől az érték) tudni kellene, mielőtt ilyen elméleti számításokba bonyolódsz, vagy meg kell nézni a telefon leírásában a teljesítményt.

Magyarul: 1 g telefon mellé helyezett anyagra maximum 1,6-2 mW fűtési teljesítmény jut a telefon sugárzásából. Ezzel lehet csak számolgatni.

Azt meg egyáltalán nem értem, hogy hogyan jött ki a frekvencia és a telefon teljesítménye közötti összefüggés. Ha a kisugárzott fotonok energiáját veszem alapul akkor 1800 MHz-en kétszer annyi energiát sugároz ki, vagyis dupla annyi teljesítményt jelentene, ha ugyanannyi részecskét sugároz ki a telefon. És nem vettem figyelembe a telefon tulajdonságait, elektronikáját stb...

Szóval meglátásom szerint a számok szintjén is kivitelezhetetlen a dolog.