Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Larus

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Egy holland pszichológus szerint a dohányzás elleni fellépés, ahogy az Európában zajlik, legalább annyira adekvát megoldás, mint a túlnépesedés ellen háborúkkal küzdeni. Az illetőnek igaza van.  Az indítvány radikális, ugyanakkor egyáltalán nem következetes. A…..
Larus 2011.03.12 12:04:27
Not again. Az óperzse halhatatlanok jutottak eszembe: jön egy cikk aristo-tól, kiáll, jön most ez kovacs.e.malna-tól, kiáll. TuRuL_2k2 is írt, de ő nem azt tekintette fair-nek, ha egy dohányos akárhonnan kifüstölheti a nemdohányost, illetve azt is elfogadhatónak tartotta, ha rendesen megoldják az elkülönítést, ami most köztudottal el van bliccelve.

Én pl. most kedden beültem valakivel az egyetlen közeli nem késdobálós helyre, egy külvárosi étterembe, és meglepő volt, amikor az érezhetően dohányfüstös részre mondta a pincér, hogy ez a füstmentes rész. Na ja. A bejárathoz közel ültünk le, ott volt a lokális minimum. Szerencsére nem voltak sokan és a dohányos rész is kiürült idővel, szóval ki lehetett bírni, másnap reggelre a ruhám se volt büdös. Szerencsére kedd este úgy tűnik nincs nagy forgalmuk. Ezen a helyen a hétvége nyilván nem játszik, a dohányosoké a világ. Tegye fel a kezét, aki szerint ez így fair. Nem kell egyetérteni a fideszes javaslattal, lehet saját vélemény is az ügyben, pl. az, hogy oldják meg rendesen az elszívást. Mindegy, csak legyen valami kellően pozitív változás.

És a "miért ne lehetnének füstmentek kocsmák" is felejtős érvelés, mert nincsenek és kész, eddig is lehettek volna, de úgy tűnik a piac liberális szabályozása nem vezet optimális eredményhez. Nem tudom egy konzervatív számára ez mennyire hat az újdonság erejével.

Illetve ez a miért nem inkább a körúti nénivel foglalkozunk vonal vérforraló, mert úgy tűnik, hogy az érvelőnek sok nemdohányossal is nehezére esik együtt érezni, szóval ne akarjon az empátia bajnokának pózában tetszelegni.

Továbbá a "miért nem inkább azzal foglalkoznak?" érvhez ajánlom mindenki figyelmébe a következő linket:
mandiner.blog.hu/2011/03/05/valasz_a_miert_nem_arrol_irtok_hogy_tipusu_kommentekre

Na, kitomboltam magam.
  A médiatörvényes nemzetközi anyázás talán utolsó idegrángásaként az Európai Parlament tegnap határozatot fogadott el. A jogi erővel nem bíró papiros a baloldali (szocialisták, kommunisták, zöldek) és liberális pártok támogatásával ment át.   A szövegben…..
  „A legutóbbi évekig maga is ott állt a pult mögött, jobbára barna, háromrészes öltönyben, és látszatra semmi kereskedőit nem tett: csevegett, olvasott, tanácsolt, oldalán hatvan éven át hűséges társával, Ilus nénivel. Néha hátratipegett a raktárba és valamikori…..
Mandiner blog Spiró patkányai 2009.07.10 14:31:00
  Az idei érettségiben citált szerző, Spiró György idén újabb regénnyel örvendeztette meg az olvasókat. Bár a Reakció nem foglalkozott az esettel, más blogokon már komoly vitákat váltott ki a szerző, ill. az eset. Végül is a vita ahhoz a kérdéshez jutott el, hogy…..
Larus 2009.07.13 12:49:09
@Anthony - awkward silence:

"Én bevallom, nemszeretem S-t, azt is, hogy előítéleteim vannak, eddig csak a HC-t próbáltam elolvasni tőle, de azt ilyen 20 oldalnál tovább nem bírtam (pedig nem adom fel könnyen)"

A Harmonia Caelestis Esterházy, nem Spiró. Persze attól még lehet nem szeretni.
  Kedden a szlovák parlament elfogadta az új nyelvtörvényt, amelynek értelmében 5000 euróra is büntethető az, aki nyelvbűnt követ el. Ilyen például az, ha egy hivatalban a magyar ügyfél magyarul szól a magyar ügyintézőhöz. A jelen lévő 136 képviselőből 79 támogatta a…..
  Az AIDS tragédiáján nem lehet úrrá lenni csupán pénzzel, csupán kondomok osztogatásával, ami csak elmélyítheti a problémát. A megoldás a spirituális és emberi ébredés, és a szenvedőkkel vállalt szolidaritás – mondta XVI. Benedek a luandai reptéren, mielőtt…..
Larus 2009.04.30 00:48:05
@berciXcore: erre akartam válaszolni, bocsi.
Larus 2009.04.30 12:17:56
Van egy érdekes interjú a pestisről: index.hu/belfold/2009/04/30/pestis_janni/

Egy érdekesség:

"Létezett olyan vélekedés, hogy szándékosan is meg lehet rontani a levegőt. Ebből eredt, hogy a járvány kapcsán erős antiszemita hullám söpört végig Európa jelentős részén. A vád szerint a zsidók mérgezték meg a levegőt vagy a kutakat. Sok zsidót megöltek és sokakat elüldöztek. Pedig a pápa is felhívta a figyelmet a vádak irracionalitására, jelezve, hogy a zsidók is ugyanolyan arányban haltak meg a pestisben, mint a keresztények."

VI. Kelemenről van egyébként szó, aki aktívan küzdött a pesti ellen.

És egy idevágó rész (VI. Kelementől függetlenül):

"Firenzében már 1348-ban bevezettek tisztasági rendeleteket: például szakmákhoz kötötték az állattartás jogát, emberi eredetű szennyet csak éjjel szabadott az utcára önteni, a textilkészítők a szennyvizet csak a városon kívül rakhatták le, és a prostituáltakat is ellenőrizni kezdték. Korábban is voltak ilyen törekvések, de az ellenőrzés komolyabbá vált."

A prostituáltak ellenőrzése gyakorlatias intézkedés, aminek egészen biztosan pozitív hatása volt. Gondolom mondták akkoriban is, hogy ne járj prostituáltakhoz (akár a járvány kapcsán, akár attól függetlenül), ne törj házasságot, s biztos volt is olyan, akiben ez segített legyűrni a késztetést, akin ez segített. De ugye azóta is húzóágazat a szakma és az is fog maradni. És túl brutális volt a pestis, túl közeli: igyekeztek minden tőlük telhetőt megtenni a megfékezésére.
Mandiner blog Ezzé lehetne 2008.07.26 17:01:00
 Nap, tűz, föld, lég; fák, fű, fő, fény; hő, huhh, hűs hív; völgy, öl, domb, rét; szál, szik, száll, szél; kert, gyep, nyár, nyír; én is, te is, ő is; mi is, ti is, ők is ten. Minden.  Ezzé lehetne magyar hazátok.  Kert-Magyarország, Somogyország, 2008,…..
Mandiner blog A turul népe 2008.07.21 07:01:00
 Óóó, igenigen. Nem kerülgetjük tovább a témát, belevágunk. Különösen most, hogy egy héten belül igazi jó kis balhéra van kilátásunk: Novák Előd dobol majd, kissé tanácstalan, ám sűrűn bazmegoló szakik drótokat akasztanak a szoborra, basic üzemmódba…..
 Aki olvasta a nyomtatott búcsúszám göteborgos cikkét, annak valószínűleg nem ismeretlen a rajongás, amit e sorok szerzője táplál az északiak iránt. Fentiek kiegészítéseként álljon most itt egy rövid sztori az ottani BKV-ról.  Esküvőre igyekeztünk Göteborg egyik…..
Larus 2008.07.11 19:02:23
 Ma a Bajcsy-Zsilinszky úton sétáltunk, amikor egyszer csak néhány tő napraforgóra lettünk figyelmesek a legnagyobb dzsuva közepén. Némi nyomozás után kiderítettük, hogy nem egy szotyolaárus termeszti itt illegálisan az anyagot, hanem egy gerillakertészkedési kampány…..
 Már mi is unjuk a melegfelvonulás-témát, s nem is terveztük, hogy egy posztnál többet szánunk rá, de az eddigi kommentekből úgy látszik, eljött az idő egy kis elvi alapvetésre.  Van ez a dolog, amit liberális demokráciának neveznek. Nos, mi ennek alapvetően hívei…..