Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alex27

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közismert, hogy a magyarok szeretnek inni, és szeretnek sokat inni. Az is, hogy kevés ország előz meg minket egy főre jutó alkoholfogyasztás tekintetében. Elfogadjuk azt is, hogy lassan az egymillió alkoholista országa leszünk, jóllehet valamirevaló statisztikánk sincs erről, csak becsléseink.…..
Alex27 2019.06.15 20:52:50
@Kovacs Nocraft Jozsefne: kezdjük ott, hogy az alkoholista és egyéb jelzők degradálóak, és nem csak szakembereknek illik a helyes kifejezést használni...... Azt pedig csak még jobban alá támasztotta, hogy nincs betegségtudatuk a "cáfolatával", mivel lehet azt a szomszéd kijelentette, hogy ö alkoholista, de nyilván egy betegség "beismerése" nem csak ebből áll. Az, hogy nem akar rehabilitálódni, mindenféle kifogásokat gyárt, már eleve ha neki is állna úgy indítaná el, hogy úgysem sikerül bizonyos tényezők miatt, hogy megtagadj magától az estleges gyógyulás lehetőségét is, ezzel ugyanúgy elismeri, hogy neki ez az állapot megfelel, tehát ugyanaz a lényeg. Nincs tisztában vele, hogy mennyire beteg. Viccből, mivel bevallom jó magam sem vetem meg az alkoholt, én is szoktam mondani, hogy tiszta alkesz vagyok, mert bulikon, alkalmanként, ismerősökkel én is szeretek alkoholizálni. Ez nem jelenti, hogy komolyan is gondolom, hogy az lennék. Gondolom Ön sem állíthatja 100 százalékig, hogy a szomszédja ezt a kijelentést milyen tudatállapotban mondja ki ( de van egy sejtésem, hogy nem józanul). Ergó tudat módosult állapotban. Kérdés, hogy mikor józan pillanata van, akkor is így vélekedik - e..... De ha így is vélekedik, fent említett kifogások miatt akkor sem lehet kijelenteni, hogy van betegségtudata.
Alex27 2019.08.05 10:46:08
@Kovacs Nocraft Jozsefne: pszichológiát tanult emberként talán kicsit több fogalmam van róla. Hidd el, ha nem vagyok kompetens egy témában, csak hogy okoskodhassak, nem szólok hozzá. Tehát ha jól értem nálad a betegség "beismerése" kimerül abban, hogy kijelenti valaki, igen beteg vagyok...... Azért egy két szakembert kérdezz meg személyesen, ha nekem nem hiszel :)
Alex27 2019.08.06 11:29:02
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tudod nem mindenki a neten éli az életét...... Rengeteg projektem volt, ha éppen érdekel. Mindenféle beadványok, pályázatok..... Stb stb :)