Regisztráció Blogot indítok
Adatok
direct_speech

8 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég rég jelentkeztem, tudom, de ennek jó oka van. Új munkahelyen dolgozom és tudjátok, a próbaidő az emberre rátesz egy plusz terhet. Rám legalábbis mindenképp. Egy héttel ezelőtt elkezdtem egy teljesen más témát kifejteni, amit később szeretnék majd elétek tárni. Aztán hallottam embereket…..
direct_speech 2019.08.18 19:35:58
@Viktor Fulop: Azért bruttó összegeket használtam, mert alapvetően a munkaszerződésen is bruttó összegek vannak megadva. Mivel a bejegyzés nem tartalmaz csak beosztotti béreket, így a bruttó összeg a legracionálisabb választás. A nettó összeget úgy lehet meghatározni, hogy a bruttó összeget megszorzod 0,665-el és akkor pontosan azt a nettó összeget kapod, mint ami a számládra érkezik fizetéskor.
direct_speech 2020.09.17 12:34:54
@sebesbal: A Glassdoor sok esetben félrevezető, mivel ott nem olyan felmérés készül, mint amit pl. a Hays csinál.
Amit én készitettem listát, ott a saját tapasztalatok, HR-es interjúk és az ismerősök által jelzett számokat próbáltam leirni. Természetesen teljesen valid, hogy ugyan arra a pozira egyik cég 1M-et ad, a másik meg 600K-t. NoFLuff-ot én is kedvelem, de az sem tökéletes, mint ahogy az én szerzeményem sem.
Sziasztok! Ebben a bejegyzésben szeretném nektek bemutatni az SQL - Structured Query Language - lekérdező nyelvet.   Mire jó az SQL? SQL-el előbb-utóbb mindenki találkozik, aki relációs adatbázist használ munkája során. BI - Business Intelligence - területen dolgozók, adattárházzal, data lake-el…..
Sziasztok! Ebben a posztban szeretném megmutatni, hogy miért jó választás a python első programozási nyelvnek. Úgy általában a programozást 3 dolog miatt szokták az emberek elsajátítani. Nagyon érdekes feladatokon, problémák megoldásán dolgoz(hat)nak a fejlesztők. Baromi jól fizet már egy…..
Sziasztok! Elég rég jelentkeztem blogposzttal. Munka és a bloggolás mellett belevágtam a fejszém egy számomra új dologba, amit már nagyon régóta szerettem volna. Erről egyelőre nem szeretnék beszélni, mert annyira kezdetleges dolog. Viszont lesznek majd posztok olyan témákkal kapcsolatban,…..
Sziasztok! Ezt a témát már egy jó ideje tervezem, írom, mert nagyon nehéz úgy írni róla, hogy ne foglaljon az ember rögtön álláspontot. Eddigi munkahelyeimen nagyon sok emberrel dolgoztam együtt. Voltak diplomások, autodidakta módon tanult emberek, bootcampből érkezők és voltak olyanok, akiknek…..
Üdv emberek! A mai téma megközelítésén sokat agyaltam. Nem egyszerű dolgot fogok boncolgatni ebben a bejegyzésben. Mint azt a címből is látjátok a senioritással kapcsolatban mutatom saját tapasztalataim és mások elmondásai alapján kialakult képet a most piacon lévő seniorokkal kapcsolatban.…..
Üdv emberek! A mai poszt témáján nagyon sokat gondolkodtam. Az elmúlt hónapokban annyi féle hatás ért, hogy felsorolni is nehéz lenne mi minden késztetett arra, hogy ez a blog létrejöjjön. A legnagyobb hatással a szakmaiatlanság és az ebből adódó érzések sokasága volt rám. Az első posztom olyan…..
direct_speech 2019.06.22 13:40:16
@techleader: köszönöm a pozitív csatolást. Olyan havi 2 ilyen volumenű bejegyzés várható. A blog a következő hónapokban sok felületi, strukturális változáson fog átesni, de nem a fancység miatt, hanem az átláthatóság kedvéért.
Üdvözlök minden kedves látogatót! A Szókimondó Fejlesztő azért jött létre, hogy mindenféle mellébeszélés nélkül beszéljünk IT rendszerekről, informatikai megoldásokról, rossz szokásokról, rossz vezetőkről (és jókról is), félresikerült projektekről (minta projektekről is). Az írás alapvetően az…..