Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Franky250

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kürtöt legtöbbször akkor szokás használni, amikor egyébként valódi oka nincsen, amolyan anyázáspótlónak. Norbert csak egy koccanást akart megelőzni a dudálással, cserébe kapott hideget-meleget a sértődött sofőrtől és párjától.A mai napon (nov. 16.) történt meg velem,…..
Megvan annak a sora, hogyan is bolondultam meg. Az úgy volt, hogy olyan szerencsés kiskölök voltam, akinek voltak nyugati rokonai. Közeli rokonai. Azoktól pedig ajándékokat lehetett kapni karácsonyra, postai csomagban. Amiket rendszeresen felbontottak az illetékes szervek, esetleg…..
Biztosak lehetünk benne, hogy külföldre szakadt hazánk fia, Attila, nem szerette meg jobban Magyarországot, amíg ide látogatott. Kíváncsi leszek majd az ügy végkimenetelére, mert a fotókból számomra nem teljesen világos, hogy levélírónk mozgáskorlátozottaknak szánt helyen…..
Autós blog lévén leginkább autósok szoktak levelet küldeni mindenféle tapasztalatokkal, nyűgökkel, kérdésekkel. Gábor egészen más szemszögből látja a fővárosi közlekedést, gyakran közutálat tárgya, mert ő az, aki a nagy, lassú, kék izével folyton feltartja a forgalmat és…..
Franky250 2009.12.10 13:15:27
Én is egyetértek abba, hogy a zebránál illik megállni DE a sok figyelmetlen gyalogos is (tisztelet a kivételnek) része a kialakult helyzetnek. Csak saját tapasztalat. Én pl. 10-ből 6-szer álltalába megbánom, hogy egyáltalán megálltam. Egy példa, a zebránál ácsorog a muksó és bambul „mindenfele”. Lassítok, villantok, ekkor már jobbra bambul merven. (talán azt hiszi Londonban van), utána már mégiscsak megállok, mert mire odaérnék tutira lelép, aztán nézhetek.
A másik, amikor már egy kissebfajta tömeg áll a zebránál, ilyenkor azért még a legelvetemültebbek is lassítanak. Megállok intek és ekkor jön a trükk, nem egyszerre vagy legalább csoportosan mennek át , hanem libasorba mint a törpék, én meg kb. 1 perc után verhetem bele a fejem a kormányba. A posztban említett 2*2 sávos utak is izgalmasak, mert amikor megállok bármelyik sávban, a mellettem elhúzó észlénynek eszébe sem jut, hogy talán azért álltam meg, mert valakit átengedek a zebrán. Szerencsére a gyalogosok többsége elég dörzsölt és nem megy át célirányosan, de van pl. olyan is aki meggondolja magát és a biztonságosabb járdát választja.
Mindezek ellenére, ha időben észlelem és nem éppen tömött autósorban megyek mindig megállok, mert nincs annál szarabb mikor valakit elütsz a zebrán. (Itt nem a büntetésre gondolok.)
A poszt másik témájához hozzászólva csak annyit, hogy aki izgalmakat akar, az menjen végig a Nagy Lajos Király útján. Ott gyakorlatilag minden buszos szitura találhat példát, a „kis nyilas lámpákkal” megfűszerezve! Életre szóló élmény lesz! (Sorry, hogy kicsit hósszú lett)