Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TrishtanAG

57 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Hűvös köd szitált azon az őszi hajnalon, mikor a doraniak eltemették Alyr Arkhont.” Nagyon sokáig ez volt a kedvenc ponyvaregényes kezdőmondatom – és azonnal ez jutott eszembe ezen a ködszitálós délutánon is, amikor megláttam a Spekulatív Zónán Gáspár András halálhírét. András bitang jó első…..
TrishtanAG 2020.01.20 20:50:22
@midnight coder: ha nem is Witcher minőségű, de egész komoly A-RPG készült, csak néhány csapatcsere után ez lett belőle: store.steampowered.com/app/844250/GameMaster_MAGUS/?l=hungarian
  A Csillagok Háborújának talán nem is az a legnagyobb erénye, hogy 9-től 99 évig terjedően mindenki által könnyedén befogadható mesét ad elő a jó és a rossz örök harcáról, hanem generációkon keresztül sikerült elérnie, hogy Pistikék fejbe vágják Józsikákat a fénykardnak kinevezett faágukkal a…..
  Valahol szomorú, hogy több mint két évtizede nem készült JÓ Terminator játék. Pedig a franchise-ben hatalmas potenciál van, akár a jövőbeli háborút akarná egy csapat digitálisan prezentálni az élőszövet a fémvázon tematika rajongóinak, akár valami jó kis időutazós thriller-kalandjátékot hoznának…..
  Az amerikai szerepjátékgyártó stúdió, az Obsidian  fennállása 15 éve alatt mindig is a Bioware árnyékában tevékenykedett, vagy B kategóriás játékokat fejlesztett különféle kiadók számára. Mégis szinte mindegyik RPG-jének megvolt az a sajátságos hangulata, ami miatt sokan a mai napig odavannak egy…..
Jó tizenöt évvel a „Haláli hullák hajnala”, vagy éppen egy évtizeddel az első „Zombieland” után talán annyira nem érdekes, ha egy műremek a világvégét a vicces oldaláról próbálja meg bemutatni (az olyan komromokat, mint „Az utolsó ember a Földön” nem is említve). A Netflix mégis egy…..
TrishtanAG 2019.11.06 11:18:00
@Sean MacTíre: szerintem az összes ilyen kasztot összefogó közös elnevezés volt a Stem punk, a nerdök simán lenördözték magukat abban a jelenetben, ahol megpróbálják Turbot megölni. Maguk a sportolók tényleg csak Jockok.
Aztán kitudja, lehet, hogy benéztem a dolgot :).
TrishtanAG 2019.11.06 13:31:07
@Sean MacTíre: Mondjuk amíg ilyen szép stílusban próbál kommunikálni, addig azért törölgetem őkelmét.
Kissé hihetetlen, de idén száz éve annak, hogy Don Diego de la Vega, avagy a Róka kalandjai először megjelentek írásban Johnston McCulley novellista tollából. Azt hosszan lehetne boncolgatni, hogy a fekete köpenyt hordó, általában éjjel felbukkanó igazságosztó milyen hatással volt a popkultúrára…..
Kedves Barátaim az Úrban,  nem vagyok egy kapkodós típus, és az sem, aki évente cseréli a kütyüjeit a mindenkori legújabbra. Az egyik első olvasóm egy Kindle 3 (a.k.a Kindle Keyboard volt), amelybe az elmúlásáig vagy nyolc évet beletekertem. Kindle 4 és Kindle Touch kimaradt, a következő beruházás…..
TrishtanAG 2019.07.09 18:42:50
@midnight coder: tabletből Oled/Amoled alá nem érdemes menni kijelző tekintetében, ha kímélni szeretnéd a szemedet.
Amúgy mostanában kezdenek terjedni az olyan olvasók (Remarkable, Lifebook Alita), amiken viszonylag teljes értékű droid van, így szinte bármilyen olvasó appot fel lehet rakni rájuk, minek köszönhetően a PDF olvasása is egyre kellemesebb az évtizednyi szenvedés után.
via GIPHY Mivel egy vadiúj hűtő nem szokott úgy zakatolni, mint egy gőzmozdony, az ifjú tulajdonos joggal kért cserét a készülékre, ám elsőre úgy tűnt, hiába. Sokadszorra is nehézkes az eljárás, pedig tájékozott, jól informált fogyasztóról van szó, aki ismeri a jogait.…..
TrishtanAG 2019.06.03 20:07:40
@killerkaller: évente veszek egy Pocketbook márkájú könyvolvasót, hátha végre sikerült elérnie egy Kindle szintjét. Bát húslevest nem, de halom könyvet szoktam pakolno bele, hogy aztán másfél hét használat után visszavigyem, mert mondjuk lefagy random módon. Szó nélkül elszokta fogadni az Edigital a 14 napos elállást.
Na, ha a használt szájzuhanytól öklendezni támadt kedvünk, akkor most mi a megfelelő reakció? Olvasónk brutális feltételezéseit már nem ismerjük elismételni. A szexshop azt írja a weboldalán, hogy "a diszkréció fontos, ezért a küldemények feladója „Webshop Logisztika Kft.”. Tartalmi és egyéb utalás…..
Kedves Barátaim az Úrban,  ilyet sem csináltam még, de mindent el kell kezdeni. Szóval itt van már a laborban egy Kobo Forma, csak meg kéne róla írni a tesztet. Meg is fogom, de addig is álljon itt egy kis kedvcsináló. Nem, a tesztben nem lesz Kindle Oasis...
2018. április 8, vasárnap.Ekkor még a Hír TV-ben Kálmán Olga vezetett műsort, az RTL Klub pedig Baló György műsorvezetésével 20 részes választási vitasorozatot szervezett, melyet miniszterelnöki vita zárt. Klasszikus, a rendszerváltás óta megszokott színvonalú választási műsorok voltak ezek,…..
TrishtanAG 2019.04.10 19:41:41
@Sascha Braun: Ezzel szemben a valóságban eléggé jól áll a gazdaság, mint Fidesz kormányok alatt mindig.
És tessék mondani, ez mikor fog lecsapódni az olyan jelemtéktelen dolgokban, mint pl. az egészségügy? Ma 5 tetves órát vártam a fülészeten egy 5 perces vizsgálatra, mert egy 80 ezres körzetet kiszolgáló kórházban egy darab szakorvos rendel a hét minden napján.
Pár hete jelentették be, hogy összeolvad a magyarországi e-kereskedelem két meghatározó szereplője, a már nyolc országban jelenlevő Extreme Digital és az eMag magyarországi leányvállalata.  Kíváncsiak várjuk, hogy a fúzió után mi változik. Az ügyfélszolgálatokkal például lenne mit csinálni, akárhogy…..
A mifelénk csak 3 Koponyaként a köztudatba berögzült kalandot ezen sorokat olvasók valószínűleg nagyon kedvelték gyermekkorukban (különben nem lennének itt), így tuti örülnek, hogy a 24 éves western-móka nemrégiben Remastered változatot kapott, hogy a legújabb PC-ken is lehessen játszadozni vele az…..
A páncélosok összefognak a világ legjobb detektívjével...
Idén még nem szerepelt nálunk az eMag, ami nemcsak annak volt köszönhető, hogy az emagos sztorik általában elég egy kaptafára készülnek, így nem volt értelme a nr.157-et is kitenni belőlük, hanem annak az örvendetes fejleménynek is, hogy csökkent a rájuk érkező panaszok száma. Erre tessék, jön ez a…..
Először meg sem tudtak mukkani. Utána viszont zsigerből reagált a Fidesz kommunikációs apparátus az egyre kínosabbá váló ügyre: Gyurcsány és Soros. Ki más? Azonban, ahogy telnek a napok, egyre röhejesebb magyarázatokkal rukkolnak elő - védve a védhetetlent...
TrishtanAG 2018.11.25 19:50:57
@azigaziraptor: ez nem a birka, a sors hülye fintora, hogy ugyanaz a polgári nevük.
Dubai multikulti sokszínűsége és befogadó légköre sokakat megtéveszt. Ez bizony még mindig egy muzulmán többségű, monarchikus berendezkedésű ország, amit az egyszeri utazónak nem árt fejben tartania.  1. Öltözködés Történt egyszer, hogy egy baráti társasággal épp a strandról sétáltunk haza felé a…..
A magyar felsőoktatás egyik fekete napja felé közeledünk, ez pedig az a nap lesz, amikor a Közép-Európai Egyetem úgy határoz majd, hogy a budapesti képzéseit a jövő tanévben nem fogja elindítani. A miért jutottunk el idáig, és a hol tartunk most, valamint a hova tovább kérdéseket fogom most egy…..
TrishtanAG 2018.10.28 14:03:13
@Ostoba Mérnök: most mondjam azt, hogy a nagy igazmagyar Pázmányon ismertem olyat, aki az angyalok kommunikációjából írta a szakdogáját? Elképesztően fontos volt a dolgozat hazánk felemelkedésének szempontjából.
Azt hiszem nincs idegesítőbb annál, mint amikor az ember úgy gondolja, hogy alaposan felmérte a helyzetét, utánajárt a dolgoknak, és végül kimondottan racionális alapokon dönt valami mellett  - amiről aztán kiderül, hogy valami érthetetlen/jól elrejtett/félremagyarázott/egyéb módon csapdát rejtő…..
TrishtanAG 2018.06.05 18:51:40
@morph on deer: Elvileg neked ingyen van, a boltnak kerül valamennyibe, ami miatt láttam már olyat kiírva, hogy csak 1000 forint feletti vásárlásnál lehet kártyával fizetni az üzletben.
A Fox harmadik évadra is berendelte a Halálos fegyver című sorozatát, amit egy ideig az elmúlás fenyegetett, hiszen egyik főszereplőjét, a Riggset alakító Clayne Crawfordot kirúgták a sorozatból. A gyártó Warner és a Fox pillanatok alatt megtalálta az utódot Seann William Scott személyében, aki az…..
TrishtanAG 2018.05.14 19:32:26
@Késapati Tamás: Ez sajna így van, de szerencsére kapunk még egy ötödik, záróévadot, ami sok sorozatnak nem mindig adatott meg.
Lemony Snicket szörnyen förtelmes, vagy förtelmesen szörnyű regénysorozatából már 2004-ben készült egy hangulatos, bár a könyvektől erősen eltérő filmfeldolgozás, ami leginkább Jim Carrey túlzott ripacskodásáról és Emily Browning hajfelkötős mutatványairól volt emlékezetes. Aztán tavaly tavasszal…..
Alex Garland korunk egyik legsokoldalúbb írója/rendezője, elvégre nem sok más filmes rendelkezik hozzá hasonló, olyan változatos karrierrel, amibe belefér a Part, a 28 Nappal később, a Sunshine, a Dredd és az Ex Machina is. Talán ezért is várta szinte mindenki messiásként a legújabb…..
TrishtanAG 2018.03.20 14:48:49
@Scriptorius: Örülök, hogy tetszett a poszt, megérte akkor dolgozni rajta :).
Szívem szerint még gyaláztam volna a filmet, de megpróbáltam objektíven hozzáálni. Mondjuk egy jó pontja tuti van: hozzá képest a Cloverfield Paradox, meg a Valerian egy kiváló alkotás.