Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ValleyFloydRoad

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rosta Andrea rövid tanulmányt közöl az „Ami rejtve van és ami látható” című, a 65 éves Gereben Ferencet köszöntő kötetben (Pázmány Társadalomtudomány 10. Piliscsaba 2008, 427-440. oldal). A „Gondolatok a kisebbségek bűnözéséről a hazai tudományos kutatások…..
ValleyFloydRoad 2010.06.18 06:00:05
@mistinguett:
Nem, nem, ne haragudj mistinguett, csak a csíkosaknak hosszú, a kockásaknak köztudottan nagyon rövid :-)
Újra ingyenes lesz a turistáknak a vízum Thaiföldre, 2010 május 11-től egészen 2011 március 31-ig. Igen, figyelmes olvasóknak deja-vu-je lehet, mert volt már egy hasonló hír nem is olyan rég. Nem én tévedtem, az április ingyenvízum híre mindenhol megjelent a thaiföldi…..
ValleyFloydRoad 2010.04.29 13:11:09
@Hozzá Szóló:
Kösz szépen! Ja, valami 27 ország (csehek, mi, szlovénok, lettek, kazahok, szlovákok, lengyelek stb. stb.) akiknek mindig up and down ez a thai vízum dolog ezek szerint, ha "nyugatabbi európai" vagy, akkor semmi vízum. Majd csak egyszer végre minket is közéjük sorolnak:-)
Ennek a pártharcoktól hangos országnak nem egy jóságos nagypapára van szüksége, hanem egy olyan emberre, aki az ország hosszú távú érdekeiért bármilyen pártérdekkel szemben képes kiállni. (Fotó: Gilicze Bálint) Pokorni Zoltán tegnap azzal lepte meg a közvéleményt, hogy a…..
Ennek a történetnek a segítségével valószínűleg több emberrel lehetne elhitetni, hogy a Fidesztől félni kell, mint anno a sokkal elvontabb fenyegetésként bemutatott köteles beszéddel. (Fotó: szegedma.hu) Itt a Fidesz idei köteles beszéde. Egy hangfelvételen Kubatov Gábor, a…..
ValleyFloydRoad 2010.04.08 09:58:46
@midnight coder:
Teljesen igazad van! Én igazából nem is értem a felháborodást. Hogy hogy nem ütötte ki a biztosítékot a nagy demokráciaféltőknél, amikor az MSZP 2002-ben és 2006-ban a listák alapján tudta pontosan ki az ő emberük és még nem volt szavazni, majd egyesével fölhívták őket, ha kellett buszokkal gyűjtötték be szegény nyuggereket majd vitték a kis renitenseket szavazni. Esetleg egy kis elemózsiás zacskót meg ajándékba adtak. A választások napján telefonálgattak basszus!!! Na meg egyéb kis csalások, láncszavazás megszervezése illetve olyan szavazókörök totális elcsalása, ahol nem volt fideszes szavazóbiztos.
Ha létezne tisztesség az országban, akkor az a párt, melyik ilyet csinált soha, de soha nem indulhatott volna újabb választásokon. Most meg a két szélsőség közösen akciózik. Így van, összenőtt ami összetartozott:-)
 2013-tól már hazánkban is tilos lesz a tojótyúkokat a jelenlegi ketreces tartásmódban termeltetni. A határidőig hátralevő időszakban minden gazda igyekszik összeszedni a ketrecek leváltásához vagy átalakításához szükséges pénzt és ilyenkor bizony felmerülhet a jogos…..
ValleyFloydRoad 2010.04.07 05:00:28
@venmik: @RAMBO:
Bingó! Pontosan ezekről van szó. Egyébként pedig nem kéne megijedni, hogy áruhiány lesz, rengeteg kihasználatlan falusi udvar van, ami pontosan arra lenne, hogy kisebb közösségek szükségletit kielégítse. Nonszensz, hogy falusi emberek krumplit, tojást Tescoban vásárolnak, otthon meg felveri a gaz a kertjüket. 10-20 tyúkocska már eladásra/ajándékozásra is termel tojást, nem is csak saját felhasználásra. A demagógoknak meg annyit, hogy ne hasonlítsák össze a panelban lakást (ahol azért a tévé meg a hűtőszekrény közt van pár méter) , ahonnan bármikor ki lehet lépni az utcára, azzal, hogy egy állat egy helyben üli le az életét kisebesedve, betegen, full stressz alatt. Kösz, de ezt a tojást inkább nem. A brazil, meg a kínai csirkére, tojásra meg olyan vámot kell rakni, hogy versenyképes legyen az itthoni termék és ne menjenek tönkre a gazdák.
zamat A májon innen és túl 2010.03.25 12:00:00
- Minek ennék belsőséget, amikor hús is van?  - kérdezte a múltkor a pasim, amikor kiböktem, mennyire vonz a britek almával töltött bárányszíve. Bezzeg a dédinél még nem volt ennyi fakszni! Akkor egészben érkezett a konyhába az állat, amit az orrhegyétől az utolsó…..
parkolás blog A rend őrei 3. 2010.03.16 08:12:57
Az alábbi sztori egyben érdekes és elgonolkodtató is... A beküldő javaslatával nem éltem, mert hát azért címben mégsem trágárkodunk és sajnos még örülhet is, hogy csak ennyivel megúszta a dolgot. Le a kalappal, bátor ember.Helló! Ha kirakod a blogba akkor talán lehetne a címe:…..
Cigányokról Asszimiláció 2010.01.29 08:59:00
Gyerekeink a téren játszanak, szóba elegyedem az ismeretlen anyukával. Beszélünk erről-arról, felületes csevegés ez, inkább szocializációs rítus, mint eszmecsere, ahogy összetalálkozó ismeretlenek szokták. Egy idő után, a kölcsönösen kialakuló felületes rokonszenvre…..
ValleyFloydRoad 2010.02.16 04:19:05
@Jobb híján MDF-es:
Azért erről Macedónia többségi nemzetét is megkérdezném:-) Amúgy az alapötlettel semmi baj, amit mondasz. Sokkal nagyobb érdekérvényesítő lehetősége van egy anyaországgal rendelkező nemzetiségnek. Csak ez nagyon nehéz, mert valójában a cigányoknak nagyon anyaországuk sosem volt. Persze, származnak valahonnan, de mondjuk Indiát már nehezen lehetne anyaországuknak nevezni, ezer más nemzetiség is él ott.
Amúgy a kurdok (vannak vagy 10 millióan), vagy az ujgurok (vagy 8 millióan) szintén nem rendelkeznek anyaországgal, mégsem hinném, hogy örülnének, ha azt mondod rájuk, hogy ők nem nemzetiség. Nem az ő hibájuk, hogy olyan területen élnek egybefüggően (tehát miért ne lehetne akár saját Kurdisztán, vagy Türkisztán?)ahol nem támogatják a nagyhatalmak sem "új" államalakulatok kialakulását.
Amúgy az asszimiláció kérdésén sokat gondolkodva azt gondolom, hogy lehet, hogy a cigányokkal kapcsolatban ez az egyetlen út, mert nem létezhet hosszú távon két egymástól teljesen elszakadt és tényleg ellentétes érdekek mentén működő társadalom.
Cigányokról Milyenek a cigányok 2010.02.03 15:20:00
Milyenek a cigányok? Ugyanolyanok, mint a többiek, vagy másmilyenek?Akkor most, számos kommentelő segítségével eljutottunk egy lényeges kérdéshez, illetve állítás-párhoz, amelyek közül választva közelebb juthatunk a megoldáshoz. "A" állítás: a cigányság…..
ValleyFloydRoad 2010.02.05 09:49:47
Az ún. A-állítás abszolút elrugaszkodott a valóságtól. Nem hinném, hogy olyan sok összefüggés lenne a szegénység és az erőszakos bűncselekmények elkövetése között. Akkor kisnyugdíjasok hadai fosztogatnának üzleteket, vagy ők lopnák el másoktól a terményeiket. Szüleim a II. vh. után születtek közvetlenül. Nagyszüleimnek mindenét elvitte a háború, amit esetleg nem, arról a komcsik tettek, hogy az se legyen. Szóval szegények voltak, mint a templom egere, néha éheztek is és nem kaptak semmiféle segélyt az államtól. De felnőttek, iskolába, sőt egyetemre jártak, úgy hogy négyen tanultak egy szobában,vagy inkább konyhában. Az, hogy esetleg mástól vegyék el azt, ráadásul erőszakosan, amivel másoknak több van, mondanom sem kell, eszükbe sem jutott. Sajnos abszolút a valóságról beszélek, ha azt mondom, hogy a legtöbb cigánynál a más tulajdonának, egészségének, testi épségének a szentsége fel sem merül. Ez pedig a Bencsik úr által is többször megírt szociokulturális különbözőségből fakad.
A Cozma-gyilkosság elkövetői sem a legszegényebbek voltak, sőt. Egyszerűen náluk természetes volt, hogy elmegyünk 30-an és csinálunk egy balhét, szerencsétlenségre a balhé túl komolyra sikerült.
Éppen azért kell ezekről a normális embereknek is beszélni, természetesen kulturáltan, hogy ez a téma ne legyen úgymond neonáci privilégium, mert ők aztán tényleg nem fogják ezt megoldani.
ValleyFloydRoad 2010.02.10 18:24:06
@Bencsik Gábor:
Évekig éltem Angliában, ott ugyan egyéb területeken megbéklyózza őket a píszí (pl. nagyon lecsökkent a karácsonyi partik száma, nehogy "megsértsük" nem keresztény munkatársainkat, szóval ez a fajta butaság őrületes dolgokat képes eredményezni), de pl. az orvosnál, könyvtárban, stb. mindenkinek az etnikai hátteréről nyilvántartást vezetnek és ezen nem háborog senki.
Aztán olyan cikket olvastam, amely azt taglalta, hogy miért van az, hogy az afrikai, illetve karibi származású feketet gyerekek olyan gyengén teljesítenek az iskolában, pláne 10 éves koruk után? Ott leírták, hogy a legjobban a távol-keleti származásúak teljesítenek, majd a fehérek és kb. velük egyformán az indiai-pakisztáni származásúak, majd a végén kullognak az afrikai és leghátul pedig a karibi származású fekete gyerekek.
Mondanom sem kell, a válasz nem az volt, hogy hát szegények el vannak nyomva, meg rasszizmus,meg ilyenek, hiszen akkor mit kezdenének a jól teljesítő kínai, illetve indiai gyerekekkel? Ők sem gazdagabbak, vagy élnek jobb helyeken. Azt a következtetést vonták le, hogy egyszerűen a más minták, szociokulturális eltérőségek miatt. Míg egy indiai gyereknél, vagy egy fehérnél, kínainál a tanulás és a jó eredmény úgymond "cool", a feketék egy jól körülhatárolható részénél nem igazán az. Egy 10 éves gyerek nem néz föl egy jól tanuló 14 évesre.Más miatt fölnéznek, de a jó tanulási teljesítmény miatt nem, ezért úgy vannak vele, hogy az nem előny. De a szülők sem igazán jó példa nekik, sőt ők sem erőltetik bizonyos körökben a tanulást. Nincs nekik hasznos minta. Ezért ez a rosszul értelmezett szabadság a saját csapdájuk is, így fokozatosan nagyon lemaradnak, majd legvégül 18-20 évesen hatalmas versenyhátrányban vannak. Valahogy úgy érzem, itthon is ez a fő baj a cigányok egy jól körülhatárolható részénél, azaz a nem megfelelő minták.
Éppen így nyilvántartást vezetnek a bűnözőkről is. Nagyon is sok összefüggést találni bizonyos elkövetési módok, bűnözési szokások és egyes etnikai csoportok között. Nem bűn felismerni ezt az összefüggést és így talán hasznosabban és eredményesebben lehet az ellenszert is megtalálni. Szóval teljesen egyetértek.
Varánusz Bazsika világa 2010.01.27 08:00:00
Dzsudzsák Balázs lesz a Fidesz egyik kampányarca! -zengi a hazai sajtó szerte a neten.Igaz még nem nem tudjuk pontosan milyen szerepet vállal a válogatott középpályás, mert ahány cikk, annyi verzió jelent meg erről. Engem sokkal jobban foglalkoztat, miért érzi egy sportoló…..
ValleyFloydRoad 2010.01.27 10:22:07
@Walter Melone:
Neked kellett volna megírni ezt a posztot, ugyanis teljesen igazad van. Szó sincs ilyesmiről. Egyszerűen lesz egy kampányfilm, ahol pár ember mond valami okosat. Ő pl. valami olyasmit, hogy szeretné, ha olyan kormányunk lenne, aki többet törődik a sporttal. A világon mindenütt így van. Filmrendezőkről, zenészekről, sportolókról, stb. tudjuk, hogy pl. Amerikában melyik elnökjelöltet támogatják, vagy mondjuk Angliában melyik pártnak utalgatnak még szép summákat is. Miért baj az, ha Balázs elmond egy mondatot, ami mellesleg a saját véleménye is? Tetszett volna az MSZP-nek egy kicsit jobban kormányozni az elmúlt 8 év alatt, nem hagyni lepukkanni az ország sportéletét pl., akkor talán a sportolók mondanának egy-két kedves szót az ő sikerük érdekében is:-)
Rendkívüli események a politikában is előfordulhatnak, mégis az a legcélszerűbb, ha arra készülünk, hogy a következő kormányt a Fidesz adja. Négy évig ők irányítják majd az országot, és nyilván nem mindegy, hogyan. Például hogy mit kezdenek a cigányokkal. Milyen a Fidesz…..
Újra lesz Derrick Magyarországon, ráadásul a Duna Televízió olyan új részeket vett meg, amik a boldog hetvenes években készültek ugyan, mégsem vetítette annak idején a Magyar Televízió, szóval új-régi részekkel jön vissza a germán nyomozó. A sorozatot ugyanis 1974 és 1998…..
  Vasárnap meghalt az apám. Skrabski Árpád. Évek óta beteg volt. Álmodtam már azt, hogy meghalt és nekrológot akartam írni róla, de annyi mindennel foglalkozott, hogy nem tudtam összeszedni.   Nehéz írnom egy ennyire fájdalmas és személyes témáról, de az…..
Cigányokról De igen, kulturális 2009.11.20 15:26:00
Engedelmükkel egy kissé hosszú idézet a HVG legfrisebb (47.) számából, a Kállai Ernő kisebbségi ombudsmannal készült interjúból. Az olaszliszkai ítéletről van szó. „Szociológiai kutatásokat igényelne, mitől vadult meg ennyire egy alapjában véve egyszerű emberekből…..
A bejegyzést töröltem valakinek a kérésére, aki érintve érzi magát. Egyúttal elnézést kérek az illetőtől.     Mostani képünk a Fertőtó burgenlandi vidékén készült, az ottani cigánysoron, valamikor a húszas években. Falusi muzsikus család látható a képen,…..
ValleyFloydRoad 2009.10.16 05:00:22
@Tamararara:
Ne haragudjon, megkérdezhetném, hogy mi alapján gondolja, hogy az agresszió magyar népbetegség? Nem hinném (tapasztalatból mondom), hogy mondjuk a francia, a német, az angol,az orosz,a perui, vagy a benini, stb. stb. kevésbé lenne agresszív a magyarnál. Több országban éltem, abszolút nem találom agresszívnek összességében a magyar társadalmat. Természetesen agresszív ember, viselkedés mindig több van, mint ami elfogadható. A romák társadalmában megjelenő agresszivitás egészen más, erről blogol a szerző hónapok óta. A gimnáziumi osztályok 80%-ában megjelenő agressziót sem értem, hogy ezt honnan veszi? Mire gondol? Ugyan elég régen jártam már gimnáziumba, de én nem tapasztaltam akkor olyan agressziót , mint amiről itt ezen a blogon beszélünk (sőt semmilyet). Természetesen valóban létezik a 14-18 éves fiúkban a túltengő tesztoszteronból eredő "túlbuzgóság", de én túlzásnak tartom, hogy 80%-ban agresszivitásról beszéljünk.