Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bódi Gabi

11 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sorozatunk első részében azt jártuk körbe: miért is olyan fontos a csapatmunka a munkahelyen, és miért lényeges azt fejleszteni. A második részben a jól teljesítő és elkötelezett csapatok ismérveiről lesz szó.   Ugye megvan az az élmény, hogy időről-időre felmérjük a munkatársak gyengeségeit és…..
Egyre több HR-es kér tőlünk segítséget az átállás megtervezéséhez és ezekből a beszélgetésekből kiderült számunkra, hogy melyek azok az aspektusok, amelyek alapvető fontosságúak, de többnyire nem kerülnek fókuszba. Ezek átgondolásához adunk most útmutatót.    A világjárvány óta a vállalatok…..
Áprilisban néhány nap leforgása alatt sok ember - a családtagjaitok, barátaitok és a kollégáitok - motivációja a piramis legtetejétől a legalsó szintjéig esett. Mindannyian Maslow szükséglet-hierarchiájának legalapvetőbb szintjén voltunk, biztonságot és bizonyosságot keresve hónapokig.  Egy rövid…..
Mi az, amivel a felsővezetők előszeretettel büszkélkednek, amit a HR-esek csinálnának is, ha kapnának hozzá támogatást, és amiből a munkavállalók nem érzékelnek szinte semmit? Természetesen az alapértékekre épülő vállalti kultúrára gondolok, ami a legtöbb cégnél csak addig fontos, ameddig beszélni…..
Őszinte, magabiztos, motivált, proaktív és intelligens.  5 olyan tulajdonság, amelyet előszeretettel írunk be az önéletrajzunkba, mégis teljesen természetes, hogy szuperhősök helyett hús-vér emberként gyakran küzdünk életünk ezen területeivel. Szerencsénkre a mindennapi elakadások remek fejlődési…..
Az év egy jól körülhatárolható részében, egészen pontosan októbertől a karácsonyt megelőző péntek estig tombol a munkahelyek körében a csapatépítési láz. Ekkor esnek egybe az utolsó negyedéves bónuszok az év végi lazításokkal és a kötelező céges karácsonyi ajándékozó körrel.  Mindenki, de tényleg…..
A munkahelyünk a mindennapi életünk egyik legfontosabb szocializációs tere, ahol számtalan kollégával, ismerőssel és ismeretlennel, jó esetben baráttal vagyunk összezárva. Mondhatjuk egyfajta játszótérnek, de egyesek inkább állatkertként tekintenek rá, ahol a legkülönfélébb irodai "fajokat" lehet…..
Bódi Gabi 2019.10.20 10:23:37
@Balambér Kovács: Hahaha, akarsz róla beszélni? :)
Bódi Gabi 2019.10.20 11:07:55
@Balambér Kovács: Akkor mindenképp ügyelj rá, hogy ezentúl alaposan elkerüld magad!
Bódi Gabi 2019.10.21 10:01:45
@Exploiter: Köszönöm a részletes válaszod! Olyan rendszerekben, amikben a hangsúly az egyéni teljesítményen van a csapatmunkával szemben, simán kicsinálja az embereket maga körül, úgy, hogy a teljesítményt hozza, szóval papíron alaptalan a kirúgása. Eddig csak pár ilyennel találkoztam, aki ezt profi szinten űzte.

Igen, a felvonultatott karakterek közül a legtöbbet multis környezetben látni, de a Behízelgőt például KKV-kban is látni szép számmal - a főnök kedvence, a kivételezett, aki bár hasznosnak tűnik, nem az és mégis megfoghatatlan.
Találkoztál már olyan emberrel, aki meg volt győződve róla, hogy csak a saját megközelítése lehet a helyes megoldás egy adott problémára? És olyannal, aki ostobának nézett azért, mert másként értelmeztél valamit, mint ő?  Bármilyen bántónak vagy értelmetlennek tűnt is a kritika, legalább egy…..
Sokszor keresnek meg minket azzal, hogy segítsünk: a munkavállalók nem elég proaktívak, bár elvégzik a munkájukat, de csak a szükséges minimum mértékéig. Olykor pedig hibát hibára halmoznak, miközben csak egy kis körültekintésre lenne szükség.  Miért nem figyelnek eléggé? Miért nem érzik ők is…..
“Csak nem kell rágyújtani - ennyi az egész, nem?”  A leszokás elméletben pofonegyszerű, gyakorlatban keservesen nehéz küzdelem tud lenni. Ez a bejegyzés arról szól, hogyan sikerült letennem a cigarettát, több mint 12 év dohányzás után.  Személyes poszt következik, de teljesen mégsem térek el a…..
Bódi Gabi 2019.07.18 12:08:27
@Yossarian_M: Fő az optimizmus, ugye? :D Kihívás elfogadva, két év múlva tali itt! ;)
Bódi Gabi 2019.07.19 20:31:29
@virgo: Azta, szuper vagy, hogy 36 év után így le tudtad tenni! Egyetértek veled, az erős elhatározás elengedhetetlen! A félmegoldás nekem egy évig kellett - "tutorial" jelleggel :)
45 nap, jó esetben talán 6 hónap. Ennyi időd van megszerettetni az új munkavállalóddal a céged, különben kényelmetlenül nagy és költséges lemorzsolódással számolhatsz, és kezdheted elölről a toborzási folyamatot. Számtalan kutatás született már a fluktuációs adatokról és az új munkavállalók…..